Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Τσκ τσκ τσκ... Θα έχουμε εξελίξεις με τον λιγνίτη

Η είδηση δεν είναι ότι ο λιγνίτης (και ο λιθάνθρακας) είναι μια χαρά... Ούτε ότι ο κόσμος καίει κάρβουνο και το μέλλον της Κίνας είναι κάρβουνο. Το λέω εδώ και ένα χρόνο, και λέω πράγματα γνωστά από την δεκαετία του ...1970! Αρχαία(!) πράγματα. Και όποτε λέω ότι το κάρβουνο είναι η Νο. 1 επιλογή μας, πάντα λέω "με αποθειωτές, και μηχανικά και ηλεκτροστατικά φίλτρα"...

Η είδηση είναι ότι το λέει και το ...Βήμα!

Τα περί δέσμευσης του CO2 κλπ, είναι μεν στο πρόγραμμα της "Ευρώπης", αλλά είναι μία παπάρα και μισή (το CCS, περί το 2040). Πανάκριβη και πειραματική τεχνολογία, αλλά μας το λένε για να αρχίσουν να αντιστρέφουν την ψυχανώμαλη προπαγάνδα 20 ετών (κι αν βρουν κανένα κορόϊοδο, κέρδος. Με αποθειωτές, μηχανικά και ηλεκτροστατικά φίλτρα (και δέσμευση βαρέων μετάλλων εάν υπάρχουν), κάρβουνο μπορείς να έχεις και στην Αττική (αλλά εάν είναι εισαγόμενο θέλει βαθύ λιμάνι).

Το είδα στο http://ksofaltsa.wordpress.com/ και η πρώτη φωτό είναι από το Βήμα.

 

Να μην σας βάζω ξανά ετικέτες "κάρβουνο" και άρθρα από το Spiegel... Εάν σας πιάσει περιέργεια για το CCS, εδώ, αλλά το καλύτερο CCS είναι τα πράσινα βουνά, και τα δάση, και η φωτοσύνθεση. Η μαμά Φύση ζει από το CO2. Κάποιος αγοράζει τους λιγνίτες, και αφού τους πάρει, το Βήμα θα λέει και αυτό για το αέριο της μπύρας και την φωτοσύνθεση... Όπως είπε και η ExxonMobil, το μέλλον το έχει η Ασία, και θα καίει κάρβουνο. Και η καημένη η Ευρώπη που φανταζόταν πυρηνικά... Κάρβουνο θα καίει και αυτή. Ή, δεν θα έχει ρεύμα. Η κυρία ΥΠΕΚΑ (και το αφεντικό της) είναι μάλλον ιδεοληπτική και ολίγον άσχετη. Όσα αιολικά και να βάλει, μόνο θα μας φτωχαίνει και θα μας ενοχλεί, χωρίς να παράγει χρήσιμο ρεύμα. Αλλά θα κάνει το λόμπυ ευτυχισμένο.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/05/blog-post_03.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου