Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Αντώνης Φώσκολος: Η υστερία των Κλιματικών Αλλαγών και οι επιπτώσεις της στην παγκόσμια οικονομία (και η Κρήτη "ενεργειακό φιλέτο";)


"...Οι κλιματικές αλλαγές πάντα υπήρχαν και είναι στενά συνδεδεμένες με την εξέλιξη της γης από την Προτεροζωική Εποχή, ήτοι πριν 2,5 δισεκατομμύρια χρόνια έως σήμερα ασχέτως της συγκέντρωσης του CO2 στην ατμόσφαιρα. Άρα υπάρχουν γεωλογικά, και αφότου εμφανίστηκε ο άνθρωπος στην γη, αρχαιολογικά και ιστορικά δεδομένα.
Η υστερία της σύνδεσης της σημερινής κλιματικής αλλαγής με τις συγκεντρώσεις του CO2 στην ατμόσφαιρα είναι μία υστερία χωρίς επιστημονική βάση που έχει καταντήσει θρησκεία και χρηματικός προσηλυτισμός...

...Οι Κλιματικές Αλλαγές ανάλογα με το μέγεθος της θερμοκρασιακής διακύμανσης οφείλονται (κατά σειρά θερμοκρασιακού μεγέθους) στους κύκλους του Wilson, κάθε 200 εκατομμύρια χρόνια που οφείλεται στην περιστροφική κίνηση του ηλιακού μας συστήματος γύρω από το κέντρο του Γαλαξία μας (Γαλακτική Τροχιά), στην τοποθεσία των ηπείρων, που αλλάζει σταδιακά και κάθε 50 εκατομμύρια χρόνια και γίνεται εμφανής η κλιματική αλλαγή λόγω της επανατοποθέτησης των ηπείρων, οι κύκλοι του Milankovitch, που κάθε 100000, 40000 και 20000 χρόνια αλλάζουν το κλίμα (Οφείλεται στις τροχιακές αλλαγές της γης γύρω από τον ήλιο), οι κύκλοι Dansgaard-Oeschger (DO) που λαμβάνουν χώρα κάθε 1500 χρόνια εντός των οποίων υπάρχουν και οι κύκλοι του Bond και Heinrich και τέλος οι ενδεκαετείς κύκλοι του Ηλίου, που τις γνωρίζουμε ως ηλιακές κηλίδες. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι η συχνότητα και η συμπεριφορά των ηλιακών κηλίδων-ηλιακών ανέμων δεν είναι κανονική. Οι σημερινές μικροδιακυμάνσεις των θερμοκρασιών των τελευταίων 500 ετών, από -0,6 βαθμούς Κελσίου στους + 0,6 βαθμούς Κελσίου, εξηγούνται από την συμπεριφορά του Ηλίου. Οι μεγάλες Κλιματικές Αλλαγές με διακυμάνσεις πάνω από 10 βαθμούς Κελσίου οφείλονται αλλού και συγκεκριμένα σε αυτά που προανέφερα..."

http://seisaxthia.blogspot.com/2011/04/blog-post_3056.html
Και όπως επεσήμανε ο spiral στο σχόλιό του, και η Καθημερινή(!!) ανέφερε στις 18.11.2010 την παραίτηση του Harlod Lewis (που ανέφερα την 1η Νοεβρίου εδώ, και η Daily Telegraph αρχές Οκτωβρίου εδώ. Ομολογώ δεν είχα δει την Καθημερινή.

Λέω "δόξα τω Θεώ" γιατί δεν μπορεί να είμαστε μόνο 5-10 bloggers που να φωνάζουν για το θέμα... Θα καταρρεύσουν και άλλα Πράσινα Παραμύθια. Θυμάστε τι σας είπα μετά την Fukushima? Μετά την Γερμανική αντιπυρηνική αντίδραση; Με την Πράσινη Παγίδα; Γαργάρα θα τα γίνουν όλα αυτά. Και οι ΑΠΕ... Έχει ξαναγίνει σε πολύ ηπιότερη ύφεση... Δεν μπορεί να σκάνε τράπεζες και να πληρώνουμε τέλη υπέρ ΑΠΕ. Δεν γίνεται, όσο και να κλαίνε τα κροκοδειλάκια.

Η φωτό είναι ο Αντώνης Φώσκολος του Πολυτεχνείου Κρήτης από συνέντευξή του στο Κρήτη TV (για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα"δεύτερη Αλάσκα σε ενεργειακά αποθέματα στην Κρήτη" από εδώ -- Δεν ξέρω σχεδόν τίποτα για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα, αλλά δείτε την συνέντευξη... Ο Φώσκολος λέει ότι οι έρευνες σταμάτησαν ότι ήρθε το Ρώσικο αέριο (Κοπελούζος;) και ότι πήρε το project o Λάτσης και έστειλε τον κόσμο στην Λιβύη. Το Αιγαίο είναι ψίχουλα, το Ιόνιο "μεζέδες" και η Κρήτη "φιλέτο". Βρε τι μαθαίνω...




"...A professor emeritus at the University of Crete who for decades was a Canadian government advisor, Foscolos told the Athens News in an interview that Greece’s hydrocarbons can go a long way in paying off the national debt.

But the energy expert is convinced that the state’s failure to pursue research and exploration is due to the expansive political influence of energy importers..." από εδώ.

Για αυτό μιλάμε με την Stat Oil?

Δείτε και τι έλεγαν για τον Λεβιάθαν αρχές 2010 (7η εικόνα)

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/05/blog-post_1355.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου