Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Αλεξία Κληρονόμου - Παπανδρέου (σύζυγος Νίκου)

-10 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ(ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ) ΜΕ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ. ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΟΣΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ;

-ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ

-ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ;

Γράφει ο Στέφανος Χίος

Η ξανθιά κυρία που στέκεται εδώ και οκτώ χρόνια δίπλα από τον αδερφό του πρωθυπουργού Νίκο Παπανδρέου, τον μπίζνεσμαν των fast track ελέω Γ.Α.Π, λέγεται Αλεξία Κληρονόμου. Η κυρία Κληρονόμου-Παπανδρέου, φαίνεται πως είναι μια δυναμική και πολυάσχολη σύγχρονη γυναίκα. Γυμναστήριο και fitness, δουλειές και ενασχολήσεις με το σπίτι της, συμμετοχή σε χρηματοοικονομικές και επενδυτικές εταιρείες στο πλευρό του συζύγου της. Η κ. Κληρονόμου-Παπανδρέου όμως πιθανόν έχει ξεχάσει στο βάθος του χρόνου ότι είναι και υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας. Δεν έχει ξεχάσει όμως-σύμφωνα με πηγές μας- να λαμβάνει κανονικά το μηνιάτικο από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Κανονικά και με το νόμο. Ενώ έχει να πατήσει στη δουλειά της πάνω από μια πενταετία αν και οι πιο υπερβολικοί επιμένουν ότι τα χρόνια φυσικής της απουσίας είναι πάνω από δέκα. Πιθανόν το τελευταίο σχόλιο να πρόκειται για κουτσομπολιό της γειτονιάς της. Κάποια άλλα σχόλια και πληροφορίες όμως μάλλον δεν είναι κουτσομπολιά για το μέλος της μεγάλης αμερικανικής οικογένειας του κ. Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου και της κ. Μαργαρίτας Τσαντ που κυβερνάει την κατοχική Ελλάδα του Δ.Ν.Τ.

Αποκαλυπτικές πληροφορίες από κύκλους της ΟΤΟΕ σηματοδοτούν την αρχή ενός σκανδάλου που έχει ως αντικείμενο τις συνεπείς επαγγελματικές υποχρεώσεις της κ. Παπανδρέου, μιας από τις τρεις νύφες της ισχυρής πεθεράς που κάνει κουμάντο στο Καστρί εδώ και χρόνια. Αν και η Εθνική Τράπεζα αποτελεί πια Ν.Π.Ι.Δ, το δημόσιο εξακολουθεί να έχει συμμετοχή κατά 20% και διέπεται από συγκεκριμένους υπαλληλικούς κανόνες τους οποίους δεν μπορεί να παραβαίνει κανένας. Κατά τις ίδιες πηγές, η κ. Αλεξία Κληρονόμου-Παπανδρέου βρίσκεται στη «διάθεση προσωπικού» και δεν εργάζεται σε καμία υπηρεσία της Εθνικής Τράπεζας. Με απλά ελληνικά, τυπικά ανήκει στον Όμιλο της Εθνικής, δεν είναι τοποθετημένη όμως σε καμία ενεργή θέση. Πιθανόν να μπορούσε να μας εξηγήσει η ίδια η κ. Παπανδρέου σε ποιο τομέα ακριβώς απασχολείται, τι προσφέρει και πότε πηγαίνει στο γραφείο της, γιατί εμείς όσο κι αν ψάξαμε θέση που να δουλεύει δεν βρήκαμε. Εκτός εάν η νύφη της Μαργαρίτας Τσάντ είναι αποσπασμένη σε κάποιο πολιτικό γραφείο υπουργού ή βουλευτή, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά. Η ιστορία με την σύζυγο του αδερφού του πρωθυπουργού έχει και συνέχεια. Η κ. Κληρονόμου-Παπανδρέου είναι τμηματάρχης Β΄και ο μισθός της κυμαίνεται κοντά στα 1.500 με 2.000 ευρώ το πολύ. Κατά τις ίδιες πηγές από τραπεζικούς κύκλους, φιλική εξυπηρέτηση στην παράδοση του μισθού της κάνει ένας από τους νομικούς συμβούλους της Εθνικής Τράπεζας, ο γνωστός και δραστήριος δικηγόρος Άγγελος Καραχάλιος. Ο κ. Καραχάλιος είναι στενός φίλος του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και το όνομα του ας το συγκρατήσουμε γιατί θα το ξανασυναντήσουμε στη συνέχεια του ρεπορτάζ.

Αντιπρόεδρος σε επενδυτική εταιρεία του Νίκου

Σύμφωνα με τα ΦΕΚ 3330/14-5-2010 και 7755/14-7-2010, η κ. Αλεξία-Κληρονόμου του Ελευθερίου και της Μαγδαληνής, τραπεζική υπάλληλος, συμμετείχε στην επενδυτική και χρηματοοικονομική εταιρεία «BEST FINANCIAL CONSULTING FIRM ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ»

με διακριτικό τίτλο «BEST FINANCIAL CONSULTING FIRM S.A.». Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο, πρόεδρος της Α.Ε ήταν ο Νίκος Παπανδρέου. Η σύζυγός του ήταν αντιπρόεδρος ενώ μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν ο δικηγόρος κ. Άγγελος Καραχάλιος, ο φίλος της πρωθυπουργικής αυλής. Τον κ. Καραχάλιο τον συναντάμε στο πρόσφατο παρελθόν σε δύο ακόμα δραστηριότητες του. Η μία είναι επαγγελματική. Ήταν ο νομικός που είχε καταθέσει την αγωγή του τότε Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκου Σηφουνάκη ,κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου, για τους ισχυρισμούς του σε σχέση με την διαχείριση χορηγίας ύψους 50 εκατομμυρίων δραχμών (ή 146 .000 ευρώ) μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Σάμου. Η δεύτερη ενασχόληση του ήταν κομματική. Αποτελούσε τον νομικό παραστάτη της Επιτροπής Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ, στην οποία επικεφαλής ήταν ο Μιχάλης Καρχιμάκης και οι «σκανδαλοκυνηγοί» του κόμματος, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση και βάφτιζε σκάνδαλο ότι…πετούσε. Για τον κ. Καραχάλιο δεν τέθηκε κανένα θέμα συμμετοχής του στην εταιρεία του Νίκου Παπανδρέου αφού αποτελεί ελεύθερο επαγγελματία. Για την κ. Κληρονόμου-Παπανδρέου όμως υπάρχει νομικό ζήτημα, κατά έμπειρους τραπεζικούς. «Η κ. Παπανδρέου θα μπορούσε να συμμετέχει σε ανώνυμη εταιρεία που θα είχε σχέση με οποιαδήποτε δραστηριότητα της Εθνικής Τράπεζας, όχι όμως σε εταιρεία που θα είχε ίδια οικονομικά συμφέροντα», μας είπαν γνωστά τραπεζικά στελέχη. Η εταιρεία «BEST FINANCIAL CONSULTING FIRM» διαλύθηκε λόγω μη καταβολής του αρχικού μετοχικού της κεφαλαίου στις 5 Ιουλίου 2010, τα ερωτήματα όμως για το τι είναι νόμιμο και τι είναι ηθικό παραμένουν για την εκλεκτή νύφη της κ. Μαργαρίτας Τσάντ. Και την ακριβή κόρη της κ. Μαγδαληνής(Λίνας)Χρυσικοπούλου, η οποία την δεκαετία του 1990 ήταν ιδιαιτέρα γραμματέας(όπως θυμούνται παλιά στελέχη)του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου. Σημερινού κατηγορούμενου από τους ίδιους τους συντρόφους του για μίζες και χρηματισμούς. Οι ίδιοι «σύντροφοι» μαρτυρούν ότι η μητέρα της Αλεξίας Κληρονόμου της άνοιξε τις πόρτες για τον διορισμό της στην κάποτε κρατική Εθνική Τράπεζα που για να μπεις χρειαζόσουν και το κατάλληλο «βύσμα». Όταν όμως η Αλεξία γνώρισε τον Νίκο, η τύχη της χαμογέλασε. Γιατί στην ζωή εκτός από ικανότητες θέλεις και τύχη…

http://olympia.gr/2011/05/31/alexia-klironomou-papandreou/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου