Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

O Σύλλογος των Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου


ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

O Σύλλογος των Φίλων της Μονής Βατοπαιδίου εκτιμώντας την μεγάλη προσφορά της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στην Ορθοδοξία και στο Έθνος ιδρύθηκε με σκοπό να συμπορεύεται με την Αδελφότητα και να γίνεται αρωγός στο έργο της σήμερα, που διανύει πλέον την δεύτερη χιλιετία της ιστορίας της.

Όλοι όσοι ενδιαφέρθηκαν να γνωρίσουν, να μελετήσουν, να αντιληφθούν και να εκτιμήσουν τα έργα και την απ’ αιώνων προσφορά των Βατοπαιδινών Πατέρων, θεωρούν ιερό χρέος και τιμή τους να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Μας έχει συγκινήσει ιδιαίτερα η αγάπη και η εμπιστοσύνη που έχουν δείξει προς τον Σύλλογό μας τα μέλη του μέχρι σήμερα. Έχουμε φθάσει τα 10.000 μέλη, χωρίς εμείς να κάνουμε καμία ιδιαίτερη προσπάθεια και καμία προβολή.

Ο Σύλλογος με ιδιαίτερη χαρά ανέθεσε στο Ινστιτούτο «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» την δημιουργία του νέου διαδικτυακού περιοδικού «Πεμπτουσία». Το ποιοτικό αυτό έντυπο που ήταν βασισμένο στο περιεκτικό τρίπτυχο «Πολιτισμός – Επιστήμες – Θρησκεία» και που επί εννέα συναπτά έτη είχε ευρεία κυκλοφορία και ανταπόκριση, τώρα πλέον θα κυκλοφορεί διαδικτυακά. Θα τροφοδοτείται συνεχώς με νέο υλικό από καταξιωμένους αρθρογράφους και ειδήμονες στον χώρο της επιστήμης τους.

Αξιοποιώντας τα εργαλεία που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, το διαδικτυακό περιοδικό «Πεμπτουσία» θα ενημερώνεται σε καθημερινή βάση, ενώ θα προσφέρει, εκτός από τα γραπτά άρθρα και άφθονο οπτικοακουστικό υλικό (ομιλίες, μουσική, αποκλειστικές συνεντεύξεις, ταινίες, ντοκυμανταίρ αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος video clips).

Παράλληλα η διαδικτυακή αυτή πύλη φιλοξενεί και παρέχει συνεχή πρόσβαση σε πλούσιο περιεχόμενο, που αφορά την ιστορία, την τέχνη, την παράδοση, την ζωή και το έργο της Μονής Βατοπαιδίου. Την κύρια θέση στα αφιερώματα της Πεμπτουσίας κατέχει ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός. Επίσης παρέχεται λεπτομερής ενημερώση για την υπόθεση της λίμνης Βιστωνίδας.

Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή με την ψηφιακή και σύντομα πολυγλωσσική προβολή της ανεκτίμητης πνευματικής και πολιτιστικής παράδοσης της Ορθοδοξίας και του Γένους μας θα μεταδώσει στον μετανεωτερικό και κατακερματισμένο σύγχρονο άνθρωπο ένα μήνυμα πίστης, ελπίδας και αγάπης και θα υπενθυμίζει την αξία του αληθινού ανθρώπου ως εικόνας του Θεού.

Για οποιαδήποτε επικοινωνία με τον Σύλλογο Φίλων της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου παρακαλούμε στείλτε email στην διεύθυνση info@friendsofimmb.net

http://friendsofimmb.net/

Πηγή: http://www.pemptousia.com/?page_id=10

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου