Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

"Προσέχετε από των ανθρώπων"!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Προσέχετε από των ανθρώπων". Προσέχετε από αυτούς που κρίνουν με ανθρώπινα κριτήρια. Προσέχετε από τον παλαιό άνθρωπο. Προσέχετε από τους ανθρώπους οι οποίοι δεν γνωρίζουν το Χριστό. Όταν κάποιος ανήκει στο Χριστό είναι μια καινούρια δημιουργία. Μια δημιουργία η οποία δεν κρίνεται πια με ανθρώπινα κριτήρια και γι΄ αυτό είναι άθικτη απ΄ τους ανθρώπους.

Ακόμα κι αν σας συλλάβουν, γράφει το Ευαγγέλιο, κι αν σας καταδιώξουν και σας κλείσουν στις φυλακές, όλα αυτά θα γίνουν μια ευκαιρία να δώσετε μαρτυρία για τον Ιησού... "Θα παραδοθείτε από γονείς κι αδέρφια, από συγγενείς και φίλους, και μερικούς από σας θα σας σκοτώσουν. Όλοι θα σας μισούν εξαιτίας του Ιησού. Δεν θα χαθεί όμως ούτε μια τρίχα απ΄ το κεφάλι σας. Με την υπομονή σας θα σώσετε τη ζωή σας."Η καινούρια δημιουργία είναι άθικτη. "Πέποιθα επί τω Θεώ μου. Τί ποιήσει με άνθρωπος;"

Σε άλλο σημείο της διδασκαλίας Του ο Ιησούς είπε προς τους μαθητές Του, μην φοβάστε αυτούς που μπορούν να σκοτώσουν το σώμα σας και την ψυχή σας δεν μπορούν να τη σκοτώσουν. Ο Κύριος με τα λόγια Του αυτά μας προτρέπει να προσέχουμε το πολυτιμότερο, την ψυχή μας. Να είστε φρόνιμοι, είπε, όπως οι όφεις. Τα φίδια προστατεύουν το πολυτιμότερο όργανο του σώματος, το κεφάλι τους. Σαν τα φίδια πρέπει να προσέχουμε το πολυτιμότερο μέρος της υπάρξεώς μας, την καινούρια δημιουργία που είμαστε μετά το θάνατο και την Ανάσταση του Χριστού.

Χριστός υπέρ πάντων απέθανεν, ίνα οι ζώντες μηκέτι εαυτοίς ζώσιν, αλλά τω υπέρ αυτών αποθανόντι και εγερθέντι. (Ο Χριστός πέθανε για χάρη όλων. Κι αυτό σημαίνει ότι όσοι ζουν δεν μπορούν να ζουν πια για τον εαυτό τους, αλλά για κείνον που πέθανε και αναστήθηκε γι΄ αυτούς).

http://lagouvardospot.blogspot.com/2011/06/blog-post_26.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου