Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Η Ελλάδα ανήκει στους … ανθέλληνες (πλέον)

Όποιος αποδοκιμάζει Υπουργό είναι ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος δεν ήταν με την «εθνοσωτήριο επανάσταση» του 1967 ήταν κομμουνιστής. Η Ελλάς βρισκόταν σε κίνδυνο. Όπως και τώρα. Στο τιμόνι της χώρας ένας Γιώργος Παπα-something. Καλή ώρα, αν και τώρα έχουμε δύο. Τη διαφορά την κάνει ο δημοκράτης Πάγκαλος…

Το… photo opportunity αναζητούσε ο Γιώργος Παπανδρέου, στη χθεσινή συνάντησή του με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο. Η σκηνή με τον πρόεδρο του Eurogroup να ξεκαθαρίζει ότι «η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ, και δεν θα χρεοκοπήσει», έχοντας δίπλα του τον Πρωθυπουργό, ήταν αυτό που ήθελε το Μέγαρο Μαξίμου.

Η χειρονομία που κάνει ο Πρωθυπουργός στη φωτογραφία που κάνει το γύρο του κόσμου είναι εύγλωττη και διττής σημασίας. Είτε είναι ενθουσιασμένος με κάποια «μπαλκονάτη» (χωρίς ανόρθωση), είτε δείχνει του Ζαν πως θα μαζέψει τα λεφτά που θα του πετάξει. Το υπομειδίαμα του Γιούνκερ, είναι γεμάτο συμπάθεια προς τον υφιστάμενο του.


Τεχνική συνδρομή αλλά και μηχανισμούς παρακολούθησης, προβλέπονται στο Νέο Μνημόνιο: όταν ο Γιώργος μιλούσε γεμάτος περίσκεψη «για το μέρος της εθνικής κυριαρχίας που έχουμε χάσει» τον απασχολούσε και η εκχώρηση του υπολοίπου. Και τα κατάφερε: από το «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» του πατέρα, φθάσαμε στο «η Ελλάδα ανήκει στους ανθέλληνες» του υιού. Μετά από αυτή τη μετάλλαξη το ΠΑΣΟΚ θα γίνει πνεύμα, ανάμνηση παλιά, κίτρινο γράμμα στο συρτάρι. Αποκλείεται ο επίγονος, αν είναι σώφρων, να χρησιμοποιήσει αυτό το όνομα για το κόμμα…

Εβδομάδα αυτογνωσίας, ερωτηματικών και συμπερασμάτων: ο Καρατζαφέρης θα φύγει από τη Βουλή, ο Πάγκαλος αναγνωρίζει πως λέει βλακείες, η Ντόρα αναρωτιέται πως μαζεύεται κόσμος χωρίς λεφτά, ο Εθνικός Κήπος έχει πέτρες, στην Αργυρούπολη έχουν πολλά αβγά και γιαούρτια.


Το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί ως ένα και μόνο άρθρο, αλλά όχι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος.

Η Ελλάς Εξαρχία, επαιτούσα, κυβερνώμενη χωρίς ούτε καν μια δημοκρατική επίφαση. Κι ύστερα λένε στους πολίτες ότι βάλλουν κατά της Δημοκρατίας. Βάλλουν κατά αυτής της δημοκρατίας, σύντροφοι.

Έχουν επιστρατευτεί και οι χαριτωμένοι της τηλεόρασης με το κουλ υφάκι, των βορείων προαστίων, οι υπάλληλοι των Γερμανών και άλλων «φιλελλήνων» για να θάψουν τις κινητοποιήσεις του λαού:

Ο Αριστοτέλης (στα Ηθικά Νικομάχεια) λυγερόκορμοι λεβέντες, αν τον έχετε ακουστά, χαρακτήριζε τον πράο άνθρωπο ως εξής: “Πράος δεν είναι εκείνος που δεν εκνευρίζεται. Όποιος δεν θυμώνει ποτέ είναι ηλίθιος. Πράος είναι αυτός που θυμώνει όταν πρέπει“.

Άρα για να συνοψίσουμε: Όποιος δεν θυμώνει ποτέ είναι ηλίθιος και όποιος θυμώνει και αποδοκιμάζει είναι ΣΥΡΙΖΑ. Άρα ο Αριστοτέλης ήταν ΣΥΡΙΖΑ…

Μικρός Οδυσσέας

http://www.antinews.gr/2011/06/04/104532/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου