Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Όχι ρε Τράγκα ο Yorgo δεν είναι Τσολάκογλου....

Κάθε πρωί ο Γιώργος Τράγκας αυτό το ρετάλι της δημοσιογραφίας το καραμπινάτο μέρος του συστήματος, Ζιάγκα καλή σου ώρα, απο το RealFm κατ εξακολούθηση παρομοιάζει τον Υοργο με τον στρατηγό Τσολάκογλου. Οχι ρε Τράγκα ο Yorgo δεν είναι Τσολάκογλου. Ο στρατηγός Τσολάκογλου είναι τραγικός. Σε μία τραγική στιγμή της ιστορίας με τον στρατό του περικυκλωμένο έτοιμο να θυσιαστεί σαν πρόβατο στον βωμό της αμετροέπειας, βλακείας και αναξιοπρέπειας της ελίτ του Κολωνακίου που έγλειφε τους Εγγλέζους πήρε την ιστορική απόφαση να συνθηκολογήσει για να σώσει τους ανθρώπους του από την σίγουρη σφαγή. Στην συνέχεια ο στρατηγός όρκισε την πρώτη κατοχική κυβέρνηση την ώρα που η ελίτ των Αθηνών συνωστιζόταν στον Πειραιά για να μπει στα πλοία με τα παιδιά τους τις γαλλίδες νταντάδες, τα καροτσάκια για να πάει στην Αλεξάνδρεια και να εξακολουθήσει να υπηρετεί τους Άγγλους και να παραδώσει την Ελλάδα στον αγγλικό αποκλεισμό και την πείνα του 41 για 100 λίρες τον μήνα. Ένας συνωστισμός που έκανε το πληρώματα των πλοίων να στασιασουν. “Αναρωτιέται, κανείς ποιός εμπνέει περισσότερο σεβασμό: ο Τσολάκογλου στους Γερμανούς, ή η Ελεύθερη Ελληνική Βασιλική Κυβέρνηση στους Άγγλους” Γιώργος Σεφέρης. Πολιτικό Ημερολόγιο, τομ Α’, 1935-1944, Ίκαρος 1979, σελ 94.

Ο Yorgo είναι φαιδρός, φρικτός, φτηνός και ανίκανος Ένας μετανανάστης που κατά σύμπτωση βρέθηκε στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος που είδε να καίγεται η Ελλάδα το 2007, η Αθήνα το 2008, έτρεχε στις διαδηλώσεις, έτρωγε δακρυγόνα και έτριβε τα χέρια του γιατί πάνω στα αποκαΐδια και τις στάχτες του χαμογελούσε η εξουσία. Είναι φρικτός μέτοικος που δεν τον συνδέει τίποτα με αυτόν τον τόπο τον ποτισμένο με αίμα και δάκρυα. Δεν τον συνδέει τίποτα με το έθνος, άλλωστε η λέξη αυτή λείπει, από το ούτως ή άλλως φτωχό, λεξιλόγιο του γιατί προτιμάει το ουδέτερο πατρίδα (country). Βλέπετε οι Αμερικανοί δεν ανήκουν σε έθνος όποτε το country ουδέτερο και πολυσυλλεκτικό τον καλύπτει, τον βολεύει γιατί βλέπει την Ελλάδα σαν χώρο και όχι χώρα με παρελθόν και ιστορία. Ένας αβανταδόρος της βαριάς “προοδευτικότητας” που θέλει τους Έλληνες στο περιθώριο της ιστορίας δουλοπάροικους των αγορών που αντί να ιππεύουν το κύμα της ιστορίας να παρασέρνονται από αυτό για να τους ξεβρασει άδεια κουφάρια στο γύρισμα των χρόνων.

Ο Υόργο είναι διεκπεραιωτής, εντολοδόχος, διαχειριστής κρατώντας το μπλοκάκι για να γράφει τις εντολές της διαπλοκής ανίκανος για πλατιές χειρονομίες.

http://tabouri.blogspot.com/2011/06/yorgo.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου