Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει το σχέδιο του Κομφούκιου και να εκχωρήσει εξουσία στους κλέφτες για να κλέβουν νόμιμα

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει το σχέδιο του Κομφούκιου και να εκχωρήσει εξουσία στους κλέφτες για να κλέβουν νόμιμα. Μόνον έτσι θα νιώσουν ασφαλείς οι πολίτες, ιδίως οι ηλικιωμένοι και οι φτωχοί. (Οι πλούσιοι προστατεύονται από ιδιωτικούς φρουρούς). Οι φτωχοί και οι γέροι είναι ανυπεράσπιστοι στις ανεξέλεγκτες κλοπές και ληστείες.

Ο Κομφούκιος είχε προτείνει στον αυτοκράτορα της Κίνας να εκχωρήσει μέρος της εξουσίας στους ληστές, επειδή η εξουσία ήταν ανίσχυρη να προστατέψει τους κατοίκους από τις επιδρομές των ληστών που λυμαίνονταν τις επαρχίες της αχανούς αυτοκρατορίας.

Ο ίδιος ο Κομφούκιος κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του όταν πήγε στο λημέρι ενός τρομερού αρχιληστή και του πρότεινε να γίνει άρχοντας μιας μεγάλης επαρχίας για να κλέβει νόμιμα, ώστε να ησυχάσουν οι κάτοικοι από τις ανεξέλεγκτες επιδρομές των ληστών.

Ο αρχιληστής αρνήθηκε και κατηγόρησε τον Κομφούκιο, ότι υπεύθυνοι για τα δεινά του λαού είναι οι διανοούμενοι σαν αυτόν και οι οι πολιτικοί που αγαπούν περισσότερο τον πλούτο παρά το λαό και διαφθείρουν τα ήθη της κοινωνίας, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που αδικούνται να καταφεύγουν στα βουνά και να ζουν με την ληστεία.

Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει το σχέδιο του Κομφούκιου και να εκχωρήσει εξουσία στους κλέφτες. Οι πολίτες, ιδίως οι γέροι, είναι ανυπεράσπιστοι στην βία των κλεπτών, όπως την εποχή της αρχαίας Κίνας. Δεν θα νιώσουν από δω και πέρα ασφαλείς.

Η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει την εποχή της αρχαίας Κίνας, τον όγδοο αιώνα, όταν η εξουσία του αυτοκράτορα ήταν ανίσχυρη να υπερασπιστεί τους κατοίκους της αχανούς αυτοκρατορίας από τους κλέφτες. Υπήρχαν συμμορίες ληστών που κανείς δεν ήξερε πόσα είναι τα μέλη τους. Ένας τρομερός αρχιληστής, την εποχή του Κομφούκιου είχε υπό τις διαταγές του πενήντα χιλιάδες ληστές!

Η μόνη δυσκολία στην εφαρμογή του σχεδίου του Κομφούκιου είναι η ίδια που εμπόδισε την εφαρμογή του και στην αρχαία Κίνα. Είναι η απροθυμία των κλεφτών να γίνουν άρχοντες και να κλέβουν νόμιμα, γιατί οι κλέφτες, οι άρχοντες και γενικά όσοι αποκτούσαν εξουσία νόμιμη ή παράνομη φοβούνταν περισσότερο το νόμο από ό,τι τον φοβούνται στη σημερινή εποχή. Ποιος θα πείσει τους σημερινούς κλέφτες να δεχτούν να κλέβουν νόμιμα, όταν δεν μπόρεσε να πείσει τους Κινέζους συναδέλφους τους ο Κομφούκιος, μεγαλύτερος σοφός της Κίνας!

Το πρόβλημα στη σημερινή Ελλάδα και στο σημερινό κόσμο είναι ότι απομακρύνεται απ΄ το Θεό. Η Εκπαίδευση και η επιστήμη γενικά δεν έχει πια ηθικά όρια. Οι πολιτικοί επιθυμούν να διαμορφώσουν μια κοινωνία στην οποία να μην υπάρχουν όρια στη δύναμη του πλούτου και της εξουσίας.

Υ.Γ.
Οι εφημερίδες δεν δημοσιεύουν πια τα άρθρα μου όπως πριν.

http://moschoblog.blogspot.com/2011/07/blog-post_29.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου