Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτή θα είναι η τελευταία πράξη πριν την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος.

Το τελευταίο στάδιο πριν την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, θα είναι η συγκυβέρνηση και αν αυτό δεν μπορεί να αποδώσει θα πάμε ακόμα και σε οικουμενική κυβέρνηση. Αν λοιπόν δείτε να δυναμώνει η συζήτηση γύρω από αυτά τα θέματα και πολύ περισσότερο αν δείτε να υλοποιούνται, τότε θα ξέρετε ότι το πολιτικό σύστημα δίνει τον έσχατο αγώνα για την διάσωσή του.

Γιατί θα συμβεί αυτό;....

Γιατί το πολιτικό μας σύστημα δεν είναι πραγματικό, αλλά θεατρικό. Τα κόμματα δεν βασίζονται σε πραγματικές πολιτικές αντιπαραθέσεις που έχουν ως αφετηρία πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, πραγματικά κοινωνικά προβλήματα και αντιτιθέμενα κοινωνικά συμφέροντα. Βασίζονται σε μια θεατρική αντιπαράθεση, ενώ πίσω από την αυλαία, στα παρασκήνια, βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία και εκπροσωπούν τα ίδια αφεντικά και τα ίδια διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Αυτή την θεατρική αντιπαράθεση, χωρίς ουσιαστικές διαφορές, θα την τραβήξουν μέχρι εκεί που δεν θα μπορεί μόνο του το ΠΑΣΟΚ να φορτωθεί όλο το πολιτικό κόστος. Εκεί ακριβώς θα βάλει πλάτη η Νέα Δημοκρατία και αν χρειαστεί ακόμα και τα αριστερά κόμματα, όπως έκαναν το 1989, προκειμένου να διασωθεί το θεατρικό τους καθεστώς.

Όμως σήμερα, δεν είναι 1989. Οι πολίτες ξέρουν περισσότερα και το διαδίκτυο, θα φροντίσει να ενημερώνει τον κόσμο συνεχώς. Σήμερα, μια τέτοια απόπειρα, το ξέρουν και οι ίδιοι, ίσως να είναι η μοιραία κατάληξη για το ισχύον πολιτικό σύστημα Γι’ αυτό κανένα κόμμα στην πραγματικότητα δεν θέλει εκλογές, μέχρι να εξασφαλιστεί αυτοδυναμία για την ΝΔ, για το φόβο μην τυχόν και αναγκαστούν μετά τις εκλογές να συνεργαστούν, οπότε και θα αποκαλυφθούν στα μάτια του λαού που εμπαίζουν τόσα χρόνια.

Υπάρχει όμως ο κίνδυνος μήπως, μέχρι να εξασφαλιστεί αυτοδυναμία για την ΝΔ, η οποία δεν φαίνεται προς στιγμήν ούτε με σφαίρες, καταρρεύσει στο μεταξύ εντελώς ο άλλος εταίρος του παιχνιδιού, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει πέσει ήδη στο 15%!!!
Γι’ αυτό ακριβώς άρχισαν έντονα οι φωνές για συγκυβέρνηση.
Τα γεγονότα ξεφεύγουν και το τελευταίο στάδιο του πολιτικού συστήματος πλησιάζει.

http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/09/blog-post_8836.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου