Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Σηφουνάκης κατά μισθοδοσίας κληρικών, Μεσογαίας και Χριστόδουλου!

Πρωτοφανή επίθεση στους ιερείς που μισθοδοτούνται, στον μητροπολίτη Μεσογαίας και τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο εξαπέλυσε - με αφορμή έναν ιερέα της Λήμνου που "ανακάλυψε" ότι είναι διπλοθεσίτης- ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης.

Σε μία ανακοίνωση - συνονθύλευμα αναληθειών ο Νίκος Σηφουνάκης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ... υπουργείο Περιβάλλοντος πως κάλεσε τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών να ερευνήσουν την περίπτωση διπλοθεσίτη ιερέα που εντόπισε σε πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί της Λήμνου!

Με την ευκαιρία όμως ρίχνει τα καρφιά του στον μητροπολίτη Μεσογαίας που τον αναφέρει ως "ακροδεξιό δελφίνο" σαν τον "αείμνηστο προκαθήμενο" (σ.σ. ακόμη και στον τάφο σας ενοχλεί ο μακαριστός Χριστόδουλος κ. Σηφουνάκη;) και ζητά να μπει χρονοδιάγραμμα στη διακοπή της μισθοδοσίας των κληρικών!

Συγκεκριμένα, ο κ. Σηφουνάκης στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Στην 99η επέτειο απελευθέρωσης της ακριτικής νήσου Λήμνου, μετά το πέρας της δοξολογίας στην Μητρόπολη του νησιού, κάποιος ιερέας ονόματι Νικόλαος Καλογιάννης, ενώπιον πολιτών, βουλευτών, τοπικών αρχών και πιστών, καλούσε με πύρινο λόγο το λαό να εξεγερθεί:

· Ενάντια στο καθεστώς της «υποτέλειας»

· Ενάντια στην Ευρώπη που «ρουφά» το αίμα του ελληνικού ορθόδοξου λαού και απεργάζεται δεινά και αιχμαλωσία του φρονήματος του, όπως έπραξε το 1453 που μας παρέδωσαν στους Τούρκους!!!

· Ενάντια στην ντόπια «κατοχική» κυβέρνηση και την ξένη τροϊκανή πολιτική εξουσία σηκώνοντας δυνατά το χέρι εναντίον τους, να εκδιωχθούν με κάθε τρόπο.»

«Πληροφορήθηκα» συνεχίζει ο κ. Σηφουνάκης, ότι «ο συγκεκριμένος ιερέας είναι διπλοθεσίτης και λαμβάνει δυο μισθούς από το κράτος το οποίο κατά τα άλλα καταγγέλλει! Εκείνον του ιερέα - χωρίς όμως να έχει ενορία για να προσφέρει τις υποτιθέμενες υπηρεσίες του- και εκείνον του καθηγητή, σε Γυμνάσιο του νησιού».

Και συμπληρώνει:

"Γιατί όμως να υστερήσει σε πολιτικαντισμό και ποπουλισμό ένας παπάς που διπλομισθοδοτείται, όταν διάφοροι αρχιερείς και μάλιστα οι φερέλπιδες καταλλήλως προπαγανδιζόμενοι - όπως ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος- που στο όνομα της ακροδεξιάς ιδεολογίας του αείμνηστου προκαθήμενου επιδιώκει – να καρπωθεί κι αυτός ο έρημος, ως δελφίνος της ιεραρχίας της εκκλησίας μέρος της κληρονομιάς του;

Αγνοούν οι άμοιροι, την ιστορία που διδάσκει ότι όσοι ζήλεψαν την πρακτικήτου Θεόκλητου Μηνόπουλου δεν έχουν καμία τύχη. Θα είναι απλές καρικατούρες του φαιδρού προκαθήμενου που ηγείτο του λιθοβολισμού του ομοιώματος του Ελευθερίου Βενιζέλου στα χρόνια του διχασμού.

Ο εκσυγχρονισμός του κράτους σαφώς συμπεριλαμβάνει την απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων αλλά δεν μπορεί ν’ αφήσει εκτός προνόμια Αρχιερατικά και ο λογαριασμός να στέλνεται στο κράτος για χριστιανικούς παχυλούς μισθούς, λιμουζίνες και οδηγούς, γραμματείς και ιπποκόμους εφ’ όρου ζωής στην υπηρεσία τους.

Επειδή αμφιβάλω αν το παράδειγμα της λιτής χριστιανικής ζωής μπορούν να το δώσουν πλέον από μόνοι τους, θα πρέπει να αντιμετωπισθεί το μέγα θέμα της μισθοδοσίας όλων των λειτουργών της εκκλησίας. Θα πρέπει να υπάρξει χρονοδιάγραμμα όπου το κράτος θα εγγυηθεί την ευθύνη μισθοδοσίας όσων υπηρετούν και μόνο, και εφόσον δεν είναι αργόσχολοι, όπως ο πολιτευόμενος «ιερέας» της Λήμνου.

Από κει και πέρα θα είναι ευθύνη της εκκλησίας όπως συμβαίνει σ΄ όλο τον πλανήτη. Να υπάρξει ισότιμη φορολογία στα εισοδήματά τους που σήμερα διαφεύγουν. Ο παραλογισμός, η υπηρέτηση της πίστης και της λατρείας, να είναι κρατική και να μισθοδοτείται δεν απαντάται πουθενά στον κόσμο σε οποιοδήποτε θρησκευτικό δόγμα.

Ενημέρωσα τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών, προκειμένου να ελέγξουν τα σχετικά με τον κύριο ιερέα».


Αγνοεί μήπως ο κ. Σηφουνάκης πως οι ιερείς μισθοδοτούνται στο Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και σε κρατίδια της Γερμανίας; Μήπως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο διαβασμένος για τα θέματα της Εκκλησίας; Μήπως θα έπρεπε να ασχολείται με τα του οίκου του, δηλαδή τα θέματα του υπουργείου του και να μην καταπιάνεται με θέματα της αρμοδιότητας της κοινής επιτροπής Εκκλησίας - Πολιτείας που θέσπισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός;

Όπως σχολιάζει και το ρεπορτάζ του έγκριτου οικονομικού portal capital.gr για το θέμα "το χειρότερο όλων είναι ότι η «πύρινη» ανακοίνωση Σηφουνάκη περί «πολιτικαντισμού και ποπουλισμού» έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την σιγή ιχθύος που τηρεί ο ίδιος σχετικά με τον πακτωλό χρημάτων που είχαν κατευθυνθεί στα ξενοδοχεία της συζύγου του, Μαρί Δασκαλαντωνάκη από τους συνδικαλιστές στα ΕΛΤΑ.

Ας υπενθυμίσουμε ότι ο όμιλος Grecotel «έκλεινε» πακέτα διακοπών των οποίων δικαιούχοι ήταν λιγότεροι από 1.000 εργαζόμενοι εκ του συνόλου των 10.000 υπαλλήλων. Τα πακέτα αυτά διακοπών χρηματοδοτούνταν από τις χορηγίες που ελάμβαναν οι συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ από το σύνολο των εργαζομένων. Επιχορηγήσεις που ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έκρινε παράνομες στο πρόσφατο πόρισμά του.

Για την υπόθεση που είχε αποκαλύψει το «Κεφάλαιο» και εγείρει καταρχήν μείζονος σημασίας ηθικό ζήτημα για τον κ. Σηφουνάκη, ο αναπληρωτής υπουργός δεν εξέδωσε ούτε καν ολιγόλογη ανακοίνωση…" γράφει το έγκριτο portal. Και καταλήγει:

"Και μάλλον θα ήταν πιο συνετό ο κ. Σηφουνάκης να ασχοληθεί με τα του οίκου του και να ενημερώσει τους πολίτες που εντάσσονται ή έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων και των αυθαιρέτων τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει την διαδικασία αντισυνταγματική.

Επιπρόσθετα θα μπορούσε να επιταχύνει την ολοκλήρωση του κτηματολογίου, η ανυπαρξία του οποίου αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για την πώληση κρατικής ακίνητης περιουσίας, όπως έχει επισημάνει και η Τρόικα".

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9497:2011-10-11-13-45-14&catid=13

2 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

έχεις αμφιβολία ότι θα έχουμε επιλεκτικές στοχοποιήσεις; θα τους στείλουν την πολεοδομία, την επιτροπή ανταγωνισμού, θα ψάξουν το πόθεν έσχες, θα βρουν παρατυπία στην κάρτα ελέγχου καυσαερίων, θα έχει παρκάρει παράνομα...

ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ είπε...

Καμμία.

Δημοσίευση σχολίου