Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Εξελέγη Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας ο πειραιώτης π. Κωνσταντίνος Τσίλης

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγο στη σημερινή της συνεδρίαση η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη π. Κωνσταντίνο Τσίλη ως πρώτο Μητροπολίτη της νεοιδρυθείσης Ιεράς Μητροπόλεως Σιγκαπούηρης και Νοτίου Ασίας.
Ο εψηφιφισμένος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας κ. Κωνσταντίνος, γεννήθηκε στον Πειραιά, είναι Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διετέλεσε στέλεχος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και συνεργάτης του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Με σφοδρή επιθυμία της ζωής του να διακονήσει στο χώρο της ιεραποστολής εχειροτονήθη Διάκονος και Ιερεύς το 2003 από τον τότε Μητροπολίτη Χονγκ – Κονγκ και Άπω Ανατολής κ. Νικήτα.

Μέχρι το 2005, διετέλεσε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ από το 2007 μέχρι και τον Μάρτιο του 2008, ύστερα από την παραίτηση του Σεβασμιωτάτου κ. Νικήτα, ορίστηκε Πατριαρχικός Επίτροπος.

Από το 2008 μέχρι και σήμερα, διακονεί ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεραποστολικής Μητροπόλεως Χονγκ – Κονγκ και Άπω Ανατολής με Μητροπολίτη τον σαρκικό αδελφό του κ. Νεκτάριο.

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας κ. Κωνσταντίνος με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χονγκ-Κονγκ κ. Νεκτάριο (σαρκικό αδελφό του)


http://synodoiporia.blogspot.com/2011/11/blog-post_550.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου