Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Η βασίλισσα του φόβου

Από το Μαρικάκι

Με το που έπιασε δουλειά το κομάντο ... έδρασε και ο φόβος εγκαταστάθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Με αφορμή την καταγγελία επιχειρηματία για δύο υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης που εκβίαζαν με σκοπό τον χρηματισμό τους, η Διαμνατοπούλου έδωσε εντολή να ξηλωθεί ολόκληρη η Διεύθυνση, δηλαδή και τα 50 άτομα που τη στελεχώνουν.

Η υπουργός της φωτοτυπίας μας εξήγησε τα νέα ήθη στο νέο της υπουργείο: δεν θα υπάρχει ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς, κι επίσης αυτοί που διαπράττουν το αδίκημα θα τιμωρούνται, ενώ παράλληλα θα υποστηρίζονται αυτοί που καταγγέλλουν. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή ούτε για εκείνους που είναι στο διπλανό γραφείο και δεν μιλούν γι'αυτά που βλέπουν. Μόνο έτσι, είπε η Αννούλα, μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Πώς λέμε, "ένας Παπαδόπουλος χρειάζεται", ένα τέτοιο πράμα...

Τι λέει το σκεπτικό λοιπόν; Συλλογική ενοχή. Όλοι θα θεωρούνται ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου (αν κι εφόσον υπάρξει έρευνα με σκοπό την αλήθεια και όχι το επικοινωνιακό). Κι επίσης: Όταν κάποιος σε μια υπηρεσία διαπράττει ένα αδίκημα ο «διπλανός» του εξ ορισμού το γνωρίζει!

Στο μεταξύ οι υπάλληλοι πρώτα ξηλώθηκαν και στη συνέχεια θα τρέξει η έρευνα που ζητήθηκε να γίνει από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης!

Όσο για τους πολιτικούς προϊσταμένους της Διεύθυνσης, αυτοί φαίνεται είναι οι μόνοι που δικαιούνται να μην έχουν πάρει μυρωδιά ώστε να διαφεύγουν της συλλογικής ενοχοποίησης.

Την ίδια ώρα μήπως πρέπει να ξηλωθούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας, αφού με τη λογική Διαμαντοπούλου θα ήξεραν για τους υπέρογκους λογαριασμούς κινητών των υπουργών, υφυπουργών και παρατρεχάμενών τους και για πιθανές άλλες υπέρογκες δαπάνες που φορτώνονταν στο Δημόσιο...

http://topontiki.gr/article/32182

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου