Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Ο Α.Σαμαράς, οι "ναζί" και οι γερμανοπροδότες...

Σε μια περίεργη δήλωση απενοχοποίησης των Γερμανών και της Γερμανίας για τον Β΄Π.Π. και των ευθυνών τους σε ό,τι αφορά τις καταστροφές που προκάλεσαν και συνακόλουθα τις αποζημιώσεις που οφείλουν στη χώρα, προχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στην συνέντευξή του στον Alpha:

«Στην κατοχή κουκουλοφόροι και ναζί ήταν ένα πράγμα. Πολεμήσαμε τους ναζί ως Έλληνες, όσο κανένας άλλος λαός και υποφέραμε από τους ναζί ως Έλληνες όσο κανένας άλλος λαός. Επομένως εγώ δεν δέχομαι ότι μπορεί να υπάρχουν ανάμεσά μας ναζί και ήδη πολύ μιλήσαμε γι΄ αυτούς».

Καταρχάς "ναζί" αποκαλούντο τα μέλη του γερμανικού Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος, δηλαδή του κόμματος του Χίτλερ. Στην Ελλάδα δεν είχαμε κατοχή από τους "ναζί" αλλά κατοχή από τους Γερμανούς. Δηλαδή είχαμε "γερμανική κατοχή", όχι ναζιστική κατοχή. Το ότι ένα κόμμα κυβερνούσε μια χώρα δεν σημαίνει ότι οι πολίτες της χώρας ήταν άμοιροι των ευθυνών τους.

Και... συμπτωματικά, ήταν ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος που προκαλούσε η Γερμανία. Υπήρχαν και στον Α'Π.Π. "ναζί";

Δεύτερον οι Έλληνες δεν υπέφεραν τόσο από τους "ναζί", όπως λέει ο πρόεδρος της ΝΔ, αλλά από τους Γερμανούς που είχαν καταλάβει την χώρα χωρίς να ήταν μέλη του κυβερνώντος στην Γερμανία κόμματος.

Π.χ. Εκτός από τα αιμοσταγή SS που στην πλειοψηφία τους ήταν μέλη του κόμματος, δηλαδή "ναζί", οι υπόλοιποι που διέπραξαν τις διάφορες θηριωδίες στην Ελλάδα, ήταν στελέχη της Βέρμαχτ, δηλαδή του απλού γερμανικού Στρατού, ο οποίος είχε ελάχιστους "ναζί" ακόμα και στις ανώτατες βαθμίδες του.

Βάσει αυτών που λέει, όμως ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν έχει ευθύνη η Γερμανία για την Κατοχή, αλλά το τότε κυβερνητικό κόμμα των ναζί. Και προφανώς από την στιγμή που έπαψαν να υπάρχουν ναζί, έπαψαν και οι αντικειμενικές ευθύνες που στοιχειοθετούν την διεκδίκηση αποζημιώσεων από την Γερμανία. Πολύ έξυπνο!

Σαφώς και δεν υπάρχουν μεταξύ μας "ναζί" γιατί δεν υπάρχει "Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα".

Υπάρχουν όμως ακόμα γερμανοπροδότες και "κουκουλοφόροι" συνεργάτες τους, έστω και αν φοράνε κοστούμι και γραβάτα. Γαλάζια ή πράσινη.

Some things never change...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου