Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Σοβαρά; Τσακώνονται για το ποιός θέλει να κάνει Κυβέρνηση;

Κατ' αρχάς δεν πιστεύω ότι σπάει, στην Ευρώπη, το μέτωπο της λιτότητας, όπως ισχυρίζονται οι ευρωπαπαγάλοι, μπας και μού αλλάξουν γνώμη, για να προσκυνήσω και εγώ. Κι αν σπάσει, δεν θα σπάσει για εμάς. Απλά φωνάζει η Γαλλία γιατί τρίζει η Ισπανία, και ανησυχεί και η Αμερική επειδή είναι σε προεκλογική περίοδο και της χρωστάνε και η Γαλλία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Τις δηλώσεις πόσο μας θέλουν στην Ευρώπη, τις έχω ήδη κοστολογήσει. Εμείς θέλουμε να φάνε περί τα 300 και να μην χάσουν άλλα 700. Αυτοί κωλύονται γιατί είναι δύσκολα τα λογιστικά και δεν θέλουν προηγούμενα γιατί μετά από εμάς έχει κάτι Ισπανοϊταλίες... Με ευχολόγια δεν γίνεται δουλειά, και το ότι θα μας εξεβίαζαν με ρευστότητα ήταν προφανές και το έχω γράψει εδώ και πολύ καιρό. Money talks (και ισχύει το no money, sonny).

Δεν έχω ψηφίσει Τσίπρα, και μάλλον (ποτέ δεν ξέρεις, χαχαχάαχα) δεν θα τον ψηφίσω μεθαύριο, αλλά δεν πιστεύω ότι ο ίδιος ή ο κάθε Τσίπρας θα είναι συστημικά, στατιστικά, ή ιστορικά, χειρότερος από ό,τι έχουμε εισπράξει τα τελευταία 20-30 χρόνια. Το μείζον πρόβλημα του Τσίπρα είναι ότι ίσως σαν κόμμα δεν ήταν έτοιμος για ενδεχόμενο εξουσίας. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι οι Κοπελουζοπεριστερομυτιληναίοι, δεν έχουν κάνει ακόμα τα κουμάντα τους, αν και θα εκπλαγώ εάν δεν έχει πλάτες κάποιου. Σημαίνει επίσης ότι σε πολλά θα ακολουθήσει πεπατημένη. Ο άνθρωπος το ξεκαθάρισε, δεν θα πάει στον ...Πούτιν. Όσο για σύγκριση με μέρες '81... Μην τσιμπάτε. Το 1981 υπήρχε Ελληνικό κεφάλαιο και πακέτα Ντελόρ για φαγάκι. Τώρα... Τί να αρπάξουν; Τα σπίτια (που τα θέλει η Τράπεζα), ή τα άδεια ταμεία; Ή τα ...πετρέλαια;

Η προσπάθεια να φταίει εκ των προτέρων ο Τσίπρας, για ελληνοτουρκικά, μεταναστευτικά, το EAM, την καταστροφή της μαύρης τρύπας στον Γαλαξία και δεν ξέρω τι άλλο έχει γίνει πολύ βαρετή. Μήπως πάμε για επίσημο φούντο και τους βολεύει να του το χρεώσουν; "Φαλιρίσαμε επειδή οι δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα στον Τσίπρα". Μην γελάτε... Και να μην πιάσω σε ποιούς χρωστάμε τα μεταναστευτικά...

Αλλά, θα ρωτήσω, κυνικά: Ας πούμε ότι παίρνει αυτοδυναμία η Νέα ΝΔ, ή κάνει συγκυβέρνηση με το Πασόκ και τον Τσιριμώκο Κουβέλη. Με ή χωρίς προηγούμενη, ή επόμενη, στάση πληρωμών (το θεωρώ αναπόφευκτο, αλλά μπορεί να το πούνε Μνημόνιο 3 ή 13), με ή χωρίς έξοδο από την ευρωζώνη (σας ορκίζομαι, δεν το ελέγχουμε εμείς,πλέον, αυτό, ό,τι κι αν λέει, όποιος κι αν το λέει. Δεν το ελέγχουμε γιατί προδοτικά, ή από ανικανότητα, δεν έχουμε προετοιμαστεί). Κάνει η ΝΔ ή κάνουν όλοι μαζί, λοιπόν, "φιλοευρωπαϊκή" Κυβέρνηση (Μνημονιακή λέγεται). Καλά... Πόσο καιρό θα κρατήσει; Πόσο κρυμμένο θα τον έχει τον Ράϊχενμπαχ; Και θα μιλάνε Ελληνικά τα ΜΑΤ ή θα μιλάνε ξένες γλώσσες. Μήπως, τελικά, ο Τσίπρας είναι ...απαραίτητος, και πρόκειται για ένα πολύπλοκο game of chicken με πάνω από δύο παίκτες και διαστάσεις Μεγάλου Παιχνιδιού?

Τέλος, είμαι εξαιρετικά καχύποπτος σε κάθε δήθεν φιλελληνική δήλωση, δήλωση κατανόησης κλπ, ιδίως εάν προέρχεται από αριστερίζοντα εθνικιστή Γερμανό ποιητή, που "συνάντησα" στην βόλτα μου στο ...Zug. Οι δηλώσεις δεν τρώγονται, και ο μάγκας είναι βασικά ...αντι-αμερικάνος, και δεν με αφορά. Oceania ή Eurasia?

Ο χαρτοπαίκτης είναι από εδώ. Τα κοκόρια είναι από εδώ.

archaeopteryxgr.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου