Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει διακαιολογίες για το δωρεάν μονόκλινο!

Τα αδικαιολόγητα επιχείρησε να δικαιολογήσει χθες ο ΣΥΡΙΖΑ (λέγοντας μάλιστα και ψέματα) για το δωράκι που θέλησε να κάνει το μαιευτήριο ΙΑΣΩ στο ζεύγος Τσίπρα για τη γέννηση του δεύτερου γιου τους. Μετά το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας», οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να ψελλίζουν δικαιολογίες περί του ότι δεν έχει βγει ακόμη ο λογαριασμός και άλλες αστειότητες, προσπερνώντας κατ' αρχάς το γεγονός ότι το θέμα δεν είναι οικονομικό αλλά βαθύτατα ηθικό και πολιτικό.

Ως προς την ουσία, έχει ενδιαφέρον ότι η προσχηματική αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώθηκε όψιμα χθες, καθώς οι εντυπώσεις που προέκυψαν από το δημοσίευμα της εφημερίδας μας για τον κ. Τσίπρα ήταν δυσμενείς. Αντίθετα, το περασμένο εικοσιτετράωρο -που είχαν κάνει τις πρώτες δηλώσεις οι εκπρόσωποι του ΙΑΣΩ- η πλατεία Κουμουνδούρου είχε τηρήσει σιωπή, θεωρώντας προφανώς ότι το θέμα θα περάσει «στα ψιλά».

Το ίδιο το ιδιωτικό μαιευτήριο ήταν εκείνο που δημοσιοποίησε επισήμως την πρόθεσή του να κάνει δώρο στο ζεύγος Τσίπρα το κόστος του μονόκλινου δωματίου στον όγδοο όροφο, 4.600 ευρώ για τον μέσο ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ. Στην αρχή μάλιστα η σύντροφος του κ. Τσίπρα, Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα, επρόκειτο να φιλοξενηθεί σε τρίκλινο δωμάτιο, αλλά και πάλι με πρωτοβουλία της διοίκησης του μαιευτηρίου μεταφέρθηκε σε μονόκλινο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη δυνατότητα να παρέμβει άμεσα και είτε να διαψεύσει από την Τρίτη το ΙΑΣΩ είτε να «διορθώσει» την κατάσταση γνωστοποιώντας την επιθυμία του κ. Τσίπρα να πληρώσει κανονικά. Καμία τέτοια παρέμβαση δεν υπήρξε όμως. Και με 24 ώρες καθυστέρηση, όταν το πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» είχε γίνει θέμα συζήτησης παντού, ακούστηκε η δικαιολογία ότι... δεν έχει εκδοθεί ακόμη ο λογαριασμός!

«Εχετε δει κανέναν να πληρώνει προκαταβολικά λογαριασμό που δεν έχει εκδοθεί; Ξέρει εκ των προτέρων η “δημοκρατία” ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πληρώσει;» αναρωτήθηκαν από την Κουμουνδούρου, προσθέτοντας ότι δήθεν πρόκειται για «επίθεση λάσπης», αφού προφανώς μετά την αποκάλυψη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να καταβάλει το αντίτιμο για τις υπηρεσίες της πολυτελούς κλινικής κατά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του.

«Αστείο» χαρακτήρισε το δημοσίευμα και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης (ο αριστεριστής με την πισίνα που είχε στο σπίτι του στην Εκάλη, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «κυριακάτικη δημοκρατία») σημειώνοντας αλαζονικά (Real Fm) ότι οι συντάκτες του δημοσιεύματος δεν γνωρίζουν «ούτε από γέννες με καισαρική», εξ ου και σχολίασε ότι αναφέρεται ότι δεν πληρώθηκε ένας λογαριασμός μιας γυναίκας που «γέννησε μόλις χθες τα ξημερώματα και με βάση ό,τι συνηθίζεται, όταν έχεις γεννήσει με καισαρική, πρέπει να περάσουν τέσσερις πέντε μέρες». Ενώ μάλιστα δεν του αρέσει, όπως είπε, να σχολιάζει έντυπα, τα διαχώρισε χωρίς μεγάλη δυσκολία σε αυτά που υπηρετούν μια δημοσιογραφία και σε εκείνα που «υποπίπτουν συχνά σε σφάλματα»...

Ο Αλέξης υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από gay ζευγάρια

Μόνο τυχαία φαίνεται ότι δεν ήταν η παρέλαση (!) του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσφατο Athens pride party. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ πιο... προχωρημένος στις απόψεις του, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τους ομοφυλόφιλους ψηφοφόρους, δηλώνοντας ταυτόχρονα open minded.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Fagazine» (με έδρα τη Λευκωσία) ξεπερνώντας κάθε όριο τάχθηκε υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλους. «Τα παιδιά χρειάζονται πάνω απ’ όλα αγάπη, χρόνο και φροντίδα. Αυτά είναι τα κύρια κριτήρια του ευ ζην. Η κακοποίηση του παιδιού στην ελληνική οικογένεια έχει λάβει πλέον τεράστιες διαστάσεις και αυτό διαφαίνεται στις ερευνητικές μελέτες που έχουν διενεργηθεί. Η ενδοοικογενειακή βία είναι περισσότερο δίπλα μας από όσο εμείς πιστεύουμε. Και αυτές οι οικογένειες αποτελούνται από μία γυναίκα και έναν άνδρα. Αρα δεν είναι ο συνδυασμός των φύλων που εξασφαλίζει μια ασφαλή ζωή στο παιδί, αλλά η ποιότητα των ανθρώπων γονιών» υποστηρίζει, για να δικαιολογήσει τις απόψεις του, ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντώνη Μποσκοΐτη και είχε τίτλο «Αλέξης: Πίσω από τις λέξεις» απολογείται και για τη φωτογραφία-πορτρέτο του Τσε Γκεβάρα που έχει στο γραφείο του. Μάλιστα αποκαλυπτική είναι τόσο η ερώτηση όσο και η απάντηση που δίνει ο κ. Τσίπρας για το είδωλό του, καθώς ομολογεί εμμέσως πλην σαφώς τη διγλωσσία του.

ΕΡ.: «Συνηθίζετε να δίνετε συνεντεύξεις στο γραφείο σας, το οποίο κοσμεί πορτρέτο του Τσε Γκεβάρα. Γνωρίζετε ότι ο εν λόγω θρυλικός επαναστάτης είχε συνεισφέρει ως προς τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους ομοφυλόφιλους στην Κούβα, στις πύλες των οποίων υπήρχε η αναγραφή “Η δουλειά θα σας κάνει άνδρες”»;

ΑΠ.: «Πολλά πορτρέτα κοσμούν το γραφείο μου. Ξέρω και κατανοώ τις ενστάσεις σας. Στη «ζυγαριά» της Ιστορίας πιστεύω όμως ότι πρέπει να λαμβάνουμε τα πάντα υπόψη μας. Ετσι δεν θα αδικήσουμε κανέναν και καμία. Και όσοι και όσες έχουν αδικηθεί, αυτοί, έχουν τη γενναιότητα να μην αδικούν. Εκείνο που μου προκαλεί αγανάκτηση είναι αυτό που συμβαίνει στην εποχή μας και στα του οίκου μας. Στη χώρα μας, τόσο σε επίπεδο πολιτικής εξουσίας και ΜΜΕ όσο και στο σώμα της κοινωνίας, η κυρίαρχη και ατύπως επίσημη αντίληψη που αναπαράγεται με έντονο τρόπο και σε καθημερινή βάση είναι βαθύτατα σεξιστική».

Ο κ. Τσίπρας τονίζει επίσης: «Να σας θυμίσω ότι δεν κάναμε βήμα πίσω στις θέσεις μας, ούτε στην υπεράσπιση του δημόσιου τομέα ούτε για τα δικαιώματα των μεταναστών ούτε τον Δεκέμβρη του '08 ούτε με τη διαπλοκή. Δεν θα το κάνουμε ούτε για τα άτομα με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Από τα παραπάνω εύκολα θα συμπεράνατε ότι δεν έχουμε καμία ψηφοθηρική διάθεση. Η απενοχοποίηση λοιπόν μάλλον δεν αφορά εμάς ή, καλύτερα, μας αφορά λιγότερο από ό,τι άλλους πολιτικούς χώρους. Εξάλλου από πού να εισπράξουμε ψήφους; Από μια κοινωνία που στην πλειοψηφία της δεν αποδέχεται τους ομοφυλόφιλους και τους θεωρεί ξένο σώμα;»

Τέλος σε ερώτηση εάν έχει εμπειρίες στο κοντινό περιβάλλον του από την καθημερινότητα ομοφυλόφιλων ζευγαριών τονίζει: «Και βέβαια υπάρχουν, αλλά δεν νομίζω ότι είναι το κατάλληλο δείγμα για να εξάγω καθολικά συμπεράσματα. Διότι οι άνθρωποι που συναναστρέφομαι κινούνται σε έναν πολιτικό χώρο χωρίς προκαταλήψεις».

Ζήτησε κατανόηση από τη ΔΕΗ για τα φτωχά νοικοκυριά

Να «παγώσει» τις διαδικασίες διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος ζήτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό κατά τη χθεσινή συνάντησή τους. Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι με την έναρξη της νέας Βουλής πρέπει να υπάρξει μέριμνα ούτως ώστε «να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ένα κοινωνικό αγαθό απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα» ακόμα και τα φτωχά νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης ότι «αυτό που ζητήσαμε είναι μέχρις ότου υπάρξει οριστική πολιτική απόφαση, η οποία πρέπει να ληφθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο, να υπάρξει από την πλευρά της διοίκησης της ΔΕΗ η κατανόηση του εκρηκτικού προβλήματος, να υπάρξει τουλάχιστον μια αναστολή των διαδικασιών, ακριβώς γιατί αυτή τη στιγμή το πρόβλημα που υπάρχει και στη διοίκηση είναι ότι δεν μπορούν να επιλέξουν, δεν έχουν, αν θέλετε, τα κατάλληλα στοιχεία για να επιλέξουν αντικειμενικά ποια νοικοκυριά βρίσκονται πράγματι κάτω από τα όρια της φτώχειας και ποια άλλα έχουν τη δυνατότητα».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο θέμα της βιωσιμότητας της ΔΕΗ και τόνισε ότι «πρέπει να υπάρξει μια διαφορετική στρατηγική, στρατηγική επενδύσεων και ανάπτυξης και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η οποία δεν υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια». Ο επικεφαλής της ΔΕΗ υποστήριξε ότι η εταιρία δεν πρόκειται να ζητήσει αυξήσεις, αλλά προτίθεται να παρουσιάσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος τη δύσκολη κατάσταση στην αγορά ενέργειας προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Ο κ. Ζερβός επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει προχθές για την επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος. Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη ΔΕΗ συνδέθηκε από πολλούς με τις στενές σχέσεις του προέδρου της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου