Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ο Ρέστης βρήκε επιτέλους δουλειά στην Ελλάδα. Κι αυτός, παραμονή εκλογών...


Ο καημένος προσπαθεί από τον καιρό του Μητσοτάκη, με διάφορους παρατρεχάμενους να τρέχουν να τον βοηθήσουν. Σε αντίθεση με τις θαλάσσιες μεταφορές που έχουν ρίσκα, τα θαλάσσια αιολικά πάρκα είναι μηχανάκια που τυπώνουν λεφτά. Για την ακρίβεια, δεν τα τυπώνουν, τα εισπράττουν από τους φουκαράδες που τα πληρώνουν από υπερ-φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος. Ναι θα τον φορολογούσα, στο φουλ και bon voyage ("tax haven η ωραία Ελλάς", και δεν ρωτάμε και ερωτήσεις, "ναυτιλία" γαρ, no questions asked, please correct me if I 'm wrong) αλλά άλλο ναυτιλία και άλλο Πράσινη Απάτη.

Τα αιολικά είναι ενεργειακή μαϊμού και οικονομική αφαίμαξη. Τα υπεράκτια αιολικά δεν ενοχλούν (πολύ) τους ντόπιους, αλλά το ρεύμα τους είναι 50%-100% πιο ακριβό από τα επίγεια αιολικά, που είναι 3 φορές πιο ακριβό από το συμβατικό ρεύμα. Οι αιολικοί επιχειρηματίες, επομένως... χαρακτηρίστε εσείς τι είναι ο κάθε αιολικός κύριος. Θα πληρώνουμε Ρέστη (ή όποιον αγοράσει τις άδειες) για πάρα πολλά χρόνια έτσι και κάνει την δουλειά αυτή.... Και το αιολικό ρεύμα που θα παράγουν θα υπόκειται στους περιορισμούς που λέει το γράφημα αριθμ.7 στην σελ. 9 της μελέτης της Ε.ΟΝ.

Κακιούλες για τα αιολικά και το ξέπλυμα χρήματος έχω γράψει ...εκτενώς. Αν είστε του ΣΔΟΕ, μελετήστε το. Δεν μπορείτε να τα πιάσετε όλα, αλλά έχει ρωγμές το προτσές -- σιγά μην σας αφήσουν...

Και η ΝΔ, δηλαδή, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε, ψήφισε τον Νόμο Μπιρμπίλη, νομίζω ότι ο Πρόεδρος θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει τις απόψεις του περί φτηνού ρεύματος, κι ας λέει η φίλη μου ό,τι θέλει.

ΜΑΥΡΟ στους Πράσινους την Κυριακή. Εκτός εάν θέλετε να πληρώνετε τριπλάσιο το ρεύμα, και να βλέπετε φουρφούρια.

http://www.energypress.gr/news/Prasino-fws-sthn-RF-Energy-gia-to-3o-megalytero-offshore-ston-kosmo

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου