Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Επιστρέφουν τα CDS για την Ελλάδα

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

O Νουριέλ Ρουμπινί έγινε ευρύτερα γνωστός και έκανε… καριέρα, ως ο προφήτης της καταστροφής. Ήταν εκείνος ο οποίος προέβλεψε νωρίτερα από κάθε άλλον την κατάρρευση της Lehman Brothers, τον Σεπτέμβριο του 2008, και τον… κακό χαμό που θα ακολουθούσε, στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο κ. Ρουμπινί, επί ημερών Γιώργου Παπανδρέου στη διακυβέρνηση του τόπου, υπήρξε… θαμώνας του Μεγάρου Μαξίμου. Γι΄ αυτό και προκαλούσαν αντιδράσεις οι απόψεις που κατά καιρούς διατύπωνε, περί βέβαιης χρεοκοπίας της Ελλάδας, και βίαιης απομάκρυνσής της από την ευρωζώνη.

Γνωρίζοντας φυσικά κανείς τις ισορροπίες που διαμορφώνονται σε διεθνές επίπεδο, κυρίως μεταξύ των αγορών και των κρατών επί της δυστυχίας θέλουν να… κερδοσκοπίσουν, κατανοεί πλήρως ότι ο Νουριέλ Ρουμπινί… κάνει το κομμάτι του. Έχοντας εκ των έσω γνώση των μελλοντικών εξελίξεων.

Οι προ μηνών προβλέψεις του Ρουμπινί για τη χρεοκοπία της Ελλάδας, ήταν… η χαρά των κερδοσκόπων, οι οποίοι είχαν ποντάρει στα CDS. Οι νέες δηλώσεις του, για αποφυγή της απομάκρυνσης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, με αντίστοιχες προτροπές προς την Άνγκελα Μέρκελ, δημιουργούν υποψίες ότι τα CDS… είναι και πάλι εδώ. Μόνο που αυτή τη φορά, θα αποφέρουν κέρδη μονάχα αν η Ελλάδα παραμείνει στην ευρωζώνη. Λέμε τώρα…

statesmen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου