Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

«Κακού κόρακος κακόν ωόν»

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΠΕΙΔΗ αρέσουν τα αρχαία ελληνικά στον κ. Πολύδωρα. Και, βέβαια, τα… ωά είναι δύο, γένους θηλυκού, και θα παραμείνουν «κακά», αν δεν παραιτηθούν πάραυτα. Δίπλα του και η δεύτερη κόρη και απορούμε γιατί παραμένει «εκτός» η σύζυγος, η κουμπάρα, η γραμματέας…

ΤΑ’ παμε με… πάθος, πολλές φορές και επίμονα για τους «εργαζόμενους» της Βουλής, επίμονα κι ας μιλούσαμε σε «ώτα μη ακουόντων». Το «κάστρο» (τους) άπαρτο. Απ’ έξω χιλιάδες άνεργοι «πολιορκητές», πένητες και απελπισμένοι, αλλά οι πόρτες ανοίγουν με κωδικό και αποκλειστικά για «ημέτερους». Διακομματικά και μη φανεί πως είναι στόχος μας ο Βύρωνας. Όλοι τους το ίδιο είναι! Κι όσο ΕΝΑΣ τους ή μια δεν καταγγέλλει (τα νέα τα μαθαίνουμε απ’ τα «ΝΕΑ» κ. ά. ΜΜΕ) και δεν παραιτείται για τις αμαρτίες συναδέλφων του, δεν τα βροντάει αηδιασμένος, δεν απαλλάσσουμε κανέναν απ’ την ευθύνη. Κι απ’ την ντροπή (τους) κι απ’ τα βόλια μας. Ωστόσο, πέφτουν σε παχύδερμα κι ούτε που το νιώθουν-τζάμπα κόπος.

ΜΑΣ χτύπησε το «ρεύμα» απ’ τον διορισμό της κόρης του τ. Υπουργού, μας εξόργισε η εξασφάλισή της για μια ζωή από υπουργηλίκι του μιας ημέρας και τον λόγο έχει ο κ. Σαμαράς. Όχι, βέβαιου, με διαγραφή τύπου Ντόρας που θα επανέλθει στη Ν.Δ., όταν «θα το’ χουμε ξεχάσει». Παραπέρα, διαπιστώνουμε πόσο μπορούν να μας δουλεύουν και με την δικτατορία της δημοκρατίας! Με νόμους που φτιάχτηκαν για πάρτη τους κάτω απ’ τη μύτη μας, γι αυτούς και τα παιδιά τους, το πολιτικό τους μέλλον και τη μακροημέρευσή τους στην εξουσία.

ΚΑΙ πιο είναι το πιο εντυπωσιακό, πλην αναμενόμενο; Πως ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν πρόκειται να αντιδράσει… λυσσωδώς. «Σοσιαλιστές», αριστεροί, «αριστεροί» και ΚΚΕδες, με λερωμένη τη φωλιά τους και με την αναλογική εφαρμοσμένη στην πράξη (για προσλήψεις στη Βουλή), θα κρατήσουν τα στόματα κλειστά κάνοντας κοινώς την πάπια-καμιά ανακοίνωση, καμιά κραυγή. Με τα βέλη στη φαρέτρα (τα’ χουν για άλλους στόχους) κι ας τσιρίζουν μέρα-νύχτα για την ανεργία που δέρνει τη νεολαία μας, για το κεφάλαιο, τα μέσα και τους βολεμένους.

ΓΙ αυτό είναι κι η δικιά μας αηδία διαρκής, διαχρονική και… διακομματική. «Κι αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις, τούτο, τουλάχιστον, προσπάθησε. Μην την εξευτελίζεις». Κι αυτοί οι κύριοι (και κυρίες) μας εξευτελίζουν στο διηνεκές με την αποθέωση της δημοκρατίας των αριθμών στεγνοί από συναίσθημα και δημόσια ηθική. Γιατί; Γιατί και ο Αλ Καπόνε θα τηρούσε τους δικούς του… νόμους, αν είχε ψηφιστεί. Με τους ηθικούς φραγμούς γραμμένους πάνω στην…πλειοψηφία του.

filologos10.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου