Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Αυτή αδέρφια είναι η κοινοβουλευτική «δημοκρατία» στη χώρα μας!!!

Σήμερα σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι, ένας δημόσιος αξιωματούχος ομολόγησε το ακόλουθο περιστατικό για να δείξει την ατιμωρησία και το πως γίνονται οι νόμοι στη χώρα που γέννησε την δημοκρατία, αφήνοντας εμβρόντητους ένδεκα εκατομμύρια Έλληνες.

Όπως είπε, είχε ετοιμάσει κάποτε το σχετικό φάκελο δίωξης ενός γνωστού μεγαλοπαράγοντα της οικονομικής ζωής του τόπου (δεν τον κατονόμασε), για λαθραία εισαγωγή ενός προϊόντος (ούτε αυτό το κατονόμασε). Ενώ λοιπόν είχε συλλέξει όλα τα στοιχεία έτσι ώστε ο γνωστός μεγαλοπαράγων να μην μπορεί με βεβαιότητα να αποφύγει την τιμωρία, ξαφνικά ενημερώθηκε ότι άλλαξε ο σχετικός νόμος, ο οποίος στο εξής εξαιρούσε από τις βαριές συνέπειες της λαθρεμπορίας το εν λόγω προϊόν (το οποίο μόνο ο συγκεκριμένος μεγαλοπαράγοντας εισήγαγε) και απλά όριζε να καταβληθεί διπλό πρόστιμο. Αποτέλεσμα ήταν να κλείσει ο φάκελος και η υπόθεση να τεθεί για πάντα στο αρχείο, χωρίς ποτέ να διωχθεί ο άνθρωπος αυτός.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι ενώ γίνεται μια τέτοιου μεγέθους αποκάλυψη ενώπιον ένδεκα εκατομμυρίων εξαθλιωμένων ανθρώπων, εντούτοις κανένα ΜΜΕ δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την αποκάλυψη του θέματος και κανένας εισαγγελέας δεν πρόκειται να καλέσει τον καταγγέλλοντα για εξηγήσεις. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε σε μια πολιτισμένη δημοκρατική χώρα, αν γινόταν τέτοια δημόσια αποκάλυψη.

Αυτή λοιπόν αδέρφια είναι η κοινοβουλευτική «δημοκρατία» στη χώρα μας!!!
Όσοι πιστεύετε ακόμα ότι αυτή η «δημοκρατία» και αυτό το πολιτικό σύστημα μπορούν να μας σώσουν ή ότι μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον μας, προφανώς πλανιέστε.

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου