Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

«Δημοκρατία» με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Μετά την πρόταση του υπουργού της κυβέρνησης κ. Αθανασίου για κατάργηση του άρθρου 60 του Συντάγματος που αφορά την κατά συνείδηση ψήφο των βουλευτών, έρχεται η συγκυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και η αριστερή ΔΗΜΑΡ) και ουσιαστικά καταργεί την ίδια τη Βουλή με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου τις οποίες θα εκδώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας. Χωρίς να τις υπογράψει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορούν να εκδοθούν.

Η συγκυβέρνηση επικαλείται ότι δεν προλαβαίνει και γι’ αυτό προχωρά σ’ αυτό το μέτρο. Τόσο όμως από αυτό εδώ το blog όσο και από άλλα sites προειδοποιούσαμε από το τέλος του Καλοκαιριού ότι θα πάμε στο τελικό ξεπούλημα με δήθεν πιεστικούς χρόνους για να μην φορτωθούν πολιτικό κόστος τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Δεν πιστεύουμε φυσικά ότι υπάρχει έστω ένας αφελής που να μην υποψιάζεται ότι όλα ήταν προαποφασισμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια ώστε να φάμε και πάλι το τρομοκρατικό παραμύθι της πίεσης.

Το άρθρο 44 του Συντάγματος λέει πως οι πράξεις αυτές πρέπει να εισαχθούν κατόπιν εορτής στη Βουλή για ψήφιση μέσα σε 40 ημέρες και να ψηφιστούν μέσα σε τρείς μήνες από την εισαγωγή τους. Δηλαδή περί την Άνοιξη του 2013. Όμως αναρωτιόμαστε τι γνώριζε ο κ. Τσίπρας, όταν μίλησε εκ των προτέρων για κυβερνητικά προβλήματα την Άνοιξη;;;

Αυτή είναι η «δημοκρατία» μας, γι’ αυτό καταντήσαμε στο σημερινό χάλι και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα.

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου