Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Αλήτες, ρουφιάνοι, τροϊκανοί!

Το κείμενο δεν έχει γραφτεί ούτε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ούτε από καμιά συνιστώσα του Σύριζα αλλά ούτε από κάποια γνωστή αντιμνημονιακή πένα. Ανήκει στον Σταύρο Ψυχάρη. Ποιος διάβασε το πόνημα του εκδότη του ΔΟΛ και δεν φοβήθηκε! Μάθαμε λοιπόν από το Κυριακάτικο Βήμα ότι «Η τρόικα κάνει μπίζνες»! Μας πληροφορεί επίσης ο κ. Ψυχάρης ότι η «Ελλάδα δεν είναι αποικία» κι ότι αυτό που δεν κατάφεραν οι μεραρχίες του Γ’ Ράιχ τώρα επιχειρούν να το επιτύχουν οι σαράφηδες της Ευρώπης.

Ακολουθεί όλο το άρθρο του κ. Ψυχάρη στο «Βήμα της Κυριακής»:

Η Ελλάδα δεν είναι αποικία. Η ξεκάθαρη αυτή δήλωση οφείλεται σε όλους όσοι νομίζουν ότι αυτό που δεν κατάφεραν τότε οι μεραρχίες του Γ' Ράιχ μπορούν τώρα να το επιτύχουν οι σαράφηδες της Ευρώπης!

Το σχέδιο για τον έλεγχο των ελληνικών τραπεζών από την τρόικα και τις παραφυάδες της, δημιουργεί την εντύπωση ότι η Ελλάδα έχει περιέλθει σε καθεστώς διομολογήσεων. Φαντάζει χώρα υπό κατοχήν από ξένες δυνάμεις.

Είναι βαρύ για μια χώρα να υπακούει σε εντολές για εφαρμογή πολιτικής οικονομικής λιτότητας τόσο σκληρής που τείνει να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό. Είναι ακόμη βαρύτερη η διαταγή για απολύσεις, έστω και δικαιολογημένες, χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Είναι ακόμη χειρότερες οι εντολές της τρόικας, που ανατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις και καταργούν κατακτήσεις των εργαζομένων...

Αλλά έστω ότι πρέπει όλοι να τιμωρηθούν, διότι έκαστος έχει το μερίδιό του στις ευθύνες - διότι πώς μπορείς να υπερασπισθείς υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα διορισμένους από το παράθυρο, κατά παράβαση του νόμου Πεπονή;
Ο τρώσας και ιάσεται - έστω για το παρελθόν...

Και φθάνουμε στις νέες ρυθμίσεις. Σε γειτονικές στήλες οι ειδικοί συνεργάτες του «Βήματος» παρουσιάζουν και αναλύουν τις νέες συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να κινηθούν οι τράπεζες και να... αναπτυχθεί η Οικονομία.

Είναι καταφανές ότι αν δεν σκοπείται, πάντως μπορεί να επιχειρηθεί η λειτουργία ενός σχεδίου που θα σημάνει αφελληνισμό των τραπεζών και καταστροφή του κορμού της ελληνικής οικονομίας.

Η ελληνική κυβέρνηση και ιδιαιτέρως ο Πρωθυπουργός έχουν την υποχρέωση να παρεμποδίσουν όσους τροϊκανούς ονειρεύονται εξουσία και χρήμα.

Και εν είδη υποσημειώσεως: Όσοι ερευνούν για δάνεια των εφημερίδων ας γνωρίζουν ότι ο «θησαυρός» θα είναι άνθρακες. Και ότι οι εφημερίδες αυτής της χώρας μπορεί να εκδοθούν ακόμη και τετρασέλιδες - αλλά θα εκδοθούν και θα κυκλοφορήσουν, έστω χέρι με χέρι!»


Τα «μαύρα μαντάτα» για τον κ. Ψυχάρη ξεκίνησαν την Παρασκευή, όταν η Καθημερινή δημοσίευσε την είδηση ότι «Παντοδύναμοι επίτροποι θα τοποθετηθούν στις τράπεζες, ως απότοκο της ανακεφαλαιοποίησής τους, ύψους 26 δισ. ευρώ, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα. Η σύμβαση που περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο προβλέπει τον απόλυτο έλεγχο της πολιτικής κάθε τράπεζας που θα ανακεφαλαιοποιηθεί με κρατικά χρήματα, αλλά και τη σαφή πρόθεση της τρόικας να κοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ τραπεζών και πολιτικού συστήματος. Με άλλα λόγια, αντίο στα «θαλασσοδάνεια» που είχαν συνηθίσει οι μεγαλοεκδότες.

Είναι ξεκάθαρο ότι όποτε με το καλό φτάσει η… χιλιοτραγουδισμένη δόση των 44 δις, πλέον οι κανόνες με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δημιουργούν ασφυκτικές συνθήκες για τους μικρούς ή μεγάλους μετόχους, που μάλλον θα πρέπει να συνηθίσουν στη ιδέα ότι αργά η γρήγορα ένα μέρος των ελληνικών τραπεζών θα περιέλθει στα χέρια ξένων τραπεζιτών.

Έτσι λοιπόν δεν είναι ακατανόητη η οργισμένη αντιμνημονιακή στάση του Σταύρου Ψυχάρη και του Βήματος. Ενώ, εδώ και δύο χρόνια μετράμε τα συντρίμμια της ελληνικής κοινωνίας από τα σκληρά μέτρα, ορισμένες εφημερίδες όχι μόνο δεν έβγαλαν άχνα, αντίθετα σιγοντάριζαν την πολιτική της τρόικας με εξοργιστικό τρόπο απαιτώντας την λήψη επιπλέον μέτρων! Μόλις θίχθηκαν οι τραπεζίτες, που τόσα χρόνια διοχέτευαν στους εκδότες άφθονο χρήμα "χωρίς επιστροφή" (τα θαλασσοδάνεια που λέγαμε) η αντιμνημονιακή πολιτική έγινε μονόδρομος.

Από τις μνημονιακές κορώνες για το πώς η Ελλάδα θα μπει σε τάξη μέσω της τρόικας, ξαφνικά «η Ελλάδα δεν είναι αποικία» κι ότι αυτό που δεν κατάφεραν οι μεραρχίες του Γ’ Ράιχ τώρα επιχειρούν να το επιτύχουν οι σαράφηδες της Ευρώπης.

Ωστόσο, στο τέλος του περιβόητου άρθρου ο κ. Ψυχάρης, είναι αποκαλυπτικός.
Γράφει λοιπόν: «Και εν είδει υποσημειώσεως: Όσοι ερευνούν για δάνεια των εφημερίδων ας γνωρίζουν ότι ο «θησαυρός» θα είναι άνθρακες. Και ότι οι εφημερίδες αυτής της χώρας μπορεί να εκδοθούν ακόμη και τετρασέλιδες -αλλά θα εκδοθούν και θα κυκλοφορήσουν, έστω χέρι με χέρι».

Εδώ είναι και όλη η ουσία.

Τι θα συμβεί, εάν οι… νέοι τραπεζίτες απαιτήσουν από τους παλιούς να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στα δάνεια των τραπεζών προς τις εκδοτικές επιχειρήσεις… Ε, τότε... «κλάφτα Χαράλαμπε»!

tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου