Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Πεντάγωνο καλεί μοσχάρι

Όσοι επισκέπτονται για πρώτη φορά χώρα που τους εντυπωσιάζει, βουτάνε ακόμη και τους τιμοκαταλόγους από τις καφετέριες για να έχουν σουβενίρ. Ειδικά αν αυτοί είναι γραμμένοι και στα αγγλικά (που ομιλούν πάμπολλοι Ελληνες ένεκα τουρισμού και Μπίλντερμπεργκ - Διαμαντοπούλου) αντιμετωπίζονται ως τεφαρίκια. Λίγο το 'χεις να ξέρεις πώς λέγεται η σαλάτα του σεφ, το γιουβέτσι και τα παϊδάκια στα κροατικά; Τα σουβενίρ δεν χρησιμεύουν τόσο στο να τα χαζεύεις και να αναπολείς τις όμορφες στιγμές στη Μαυριτανία ή τις ερωτικές νύχτες στο Τόκιο όσο στο να τα μοστράρεις σε φίλους, συγγενείς, γείτονες και συναδέλφους για να ζηλέψουν: «Αχ, αυτά τα ηλιοβασιλέματα στη Νεβάδα, οι πίτσες στη Νάπολι, τα καρπούζια στη Μανωλάδα, οι πάπιες του Πεκίνου και ο Χριστοφοράκος στο Μόναχο!»

Για τον ίδιο λόγο, για πρόκληση φθόνου και πικάρισμα συντρόφων, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο υπηρεσιακός επικεφαλής της γκρεκάνικης σοσιαλδημοκρατίας, όταν έφυγε από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, πήρε για σουβενίρ τα άκρως απόρρητα αμυντικά σχέδια της χώρας. Μόνο στην Ελλάδα, φυσικά, την αυθεντικότερη μπανανία του Γαλαξία, θα μπορούσε άνθρωπος να ισχυριστεί κάτι τέτοιο ατιμώρητος, αφυλάκιστος, αγιουχάιστος και συγκυβερνών!

Χαϊβάνι

Σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της Υδρογείου, όπου υπάρχουν δικαστές και διωκτικές Αρχές που σέβονται το λειτούργημά τους, τύποι σαν τον Βαγγέλη θα οδηγούνταν άνευ δίκης στο μπαλαούρο -αφού πρώτα η Αστυνομία θα είχε κάνει φύλλο και φτερό σπίτια και εξοχικά, για να βρει την «ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας». Εδώ, πέρα βρέχει. Ολοι έκαναν ότι δεν άκουσαν τι είπε. Φυσικά, το κανάλι της Βουλής, αν και δεν έχει πολλή θεαματικότητα, μπορεί να το παρακολουθούν άπασες οι μυστικές υπηρεσίες Ανατολής και Δύσης, καθώς και όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις του κόσμου. Μάθανε, λοιπόν, όλοι τούτοι ότι αφενός ο Βαγγέλης έχει στην καβάτζα τα αμυντικά σχέδια της χώρας και αφετέρου ότι το κράτος μας ανέχτηκε να διοριστεί σε αυτό το αξίωμα άτομο που χρησιμοποιεί τον όρο «ψηφιακή φωτοτυπία». Τόσο ασχετίδης; Τόσο μυρωδιάς; Τόσο χαϊβάνι; Τόσο ψηφιακά αναλφάβητος; Ε, ναι. Τόσο.

Και οι άλλοι; Αυτοί που τον ακούνε να λέει τα τέρατα; Τόσο ανεύθυνοι; Τόσο χοντρόπετσοι; Τόσο επικίνδυνοι; Ε, ναι. Αλλο τόσο και δαύτοι. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου