Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

«Σωτήρες» των λαών Αμερικάνοι.


Από τα πρώτα μεταπελευθερωτικά χρόνια έκαναν την εμφάνισή τους και τα πρώτα κόμματα στην ελληνική πολιτική σκηνή. Το Αγγλικό, το Γαλλικό και το Ρωσικό κόμματα, αντιπροσώπευαν στην Ελλάδα τα συμφέροντα των αντίστοιχων κρατών. Από τότε και καθ΄ όλη τη διάρκεια της νεότερης ιστορίας μας, τα κατά καιρούς ελληνικά πολιτικά κόμματα ήταν πάντα με το πλευρό κάποιας μεγάλης δύναμης από την οποία και αντλούσαν στηρίγματα για την πολιτική τους επιβίωση.

Στο σημερινό σκληρό περιβάλλον της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, τα ελληνικά κόμματα σπεύδουν αμέσως να βρουν ισχυρά στηρίγματα προκειμένου να επιβιώσουν. Η ΝΔ, που πολύ σύντομα θα αλλάξει μορφή με τη νέα ταμπέλα του «φιλοευρωπαϊκού» κόμματος, δείχνει να εντάσσεται πλήρως στους σχεδιασμούς και τα συμφέροντα της Γερμανίας. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ακόμα ψάχνονται για την τελική τους ένταξη, αλλά αυτό δεν θα αργήσει να γίνει και μάλλον θα ακολουθήσουν ως δορυφόροι τη ΝΔ.

Από το άλλο μέρος και σύμφωνα με όλη την αρθρογραφία στα ΜΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προσδένεται στο άρμα των ΗΠΑ προκειμένου να αποκτήσει εκεί στήριγμα εξουσίας. Ο κ. Τσίπρας, από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται αφενός δήλωσε πως δεν πρόκειται να σχίσει την δανειακή σύμβαση, καθώς και πλήρη πίστη στην ΕΕ και στο ευρώ (άρα ξεχνάμε έξοδο από ΕΕ και ευρώ), αφετέρου εγκωμίασε την πολιτική Ομπάμα, του Ρούσβελτ κ.λ.π. «Σωτήρες» λοιπόν των λαών Αμερικάνοι!!!

Πολύ σύντομα η λεκάνη της Μεσογείου, λόγω των ενεργειακών αποθεμάτων, θα αποτελέσει πεδίο σύγκρουσης συμφερόντων και όχι μόνο μεταξύ Ευρώπης (στην οποία κυριαρχεί η Γερμανία), ΗΠΑ και Ρωσίας. Όπως είναι επόμενο, το πείραμα «Ελλάδα» θα αποτελέσει στο πολύ κοντινό μέλλον το μήλο της Έριδας μεταξύ Γερμανίας, ΗΠΑ και Ρωσίας, λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης. Ήδη παρατηρούμε ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα άρχισε να μετασχηματίζεται ανάλογα και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα ανασυγκροτούνται και ετοιμάζονται για τους νέους ρόλους τους.

Όπως είδαμε λοιπόν, ήδη άρχισαν να σχηματίζονται τα κόμματα «φιλοευρωπαϊκό – φιλογερμανικό», «φιλοαμερικανικό» και τι μένει τώρα να σχηματιστεί; Φυσικά το «φιλορωσικό». Να το θυμάστε ότι πολύ σύντομα θα κάνει και αυτό την εμφάνισή του. Η προσπάθεια του ΛΑΟΣ να γίνει αυτό το «φιλορωσικό» κόμμα της χώρας δεν στέφτηκε με επιτυχία. Σύντομα όμως, είμαστε βέβαιοι ότι θα εμφανιστεί σοβαρότερος «φιλορωσικός» κομματικός σχηματισμός.
«Φιλοελληνικό» κόμμα άραγε θα εμφανιστεί;
Μάλλον όχι. Όποιος τολμήσει κάτι τέτοιο θα χαρακτηριστεί αμέσως ως «εθνικιστής» από όλες τις πλευρές και τα φερέφωνα των συμφερόντων. Αυτή ήταν και είναι η μοίρα μας.

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου