Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Το «δημοκρατικό τόξο» και άλλες ανοησίες.

Μετά την προπαγάνδα που «τρώμε» τόσα χρόνια κατά πρόσωπο, ότι έχουμε δήθεν στην μεταπολίτευση μια από τις καλύτερες δημοκρατίες στον κόσμο (δηλαδή οι καλύτερες δημοκρατίες πτωχεύουν;;;), με την οποία προπαγάνδα μας είχαν πείσει ότι ζούμε σε άλλο κόσμο από αυτόν που ζούμε, έρχονται τώρα και μας πετάνε άλλη πολιτική ανοησία, αυτή του «δημοκρατικού τόξου». Κάτι σαν το παλιό σλόγκαν «ΠΑΣΟΚ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις». Στην έννοια τάχα των δυνάμεων του «δημοκρατικού τόξου» εντάσσουν τα μνημονιακά κόμματα της συγκυβέρνησης και όποιους άλλους υποστηρίζουν το ύψιστο (κατ’ αυτούς) καθήκον της σωτηρίας της χώρας, σύμφωνα με τα μνημόνια. Δηλαδή της σωτηρίας των συμφερόντων των δανειστών και των ντόπιων συμμάχων τους.

Εμείς λοιπόν ονομάζουμε αυτές τις δυνάμεις «ολιγαρχικό τόξο» που το συναπαρτίζουν οι ξενόδουλες ολιγαρχικές δυνάμεις της χώρας, οι οποίες ξεπουλάνε τώρα τις ίδιες τις ζωές μας για να εξακολουθούν να κατέχουν την εξουσία.

Θα δούμε λοιπόν στο μέλλον τι θα επικρατήσει. Η πολιτική ανοησία του «δημοκρατικού τόξου» ή οι πραγματικές δημοκρατικές δυνάμεις της κοινωνίας;;;
Άντε να δούμε…

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου