Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Enrico Letta, «καλό» παιδί κι αυτός…

Enrico Letta, “bravo” ragazzo anche lui…

Οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν έχασαν χρόνο. Όπως πάντα με τα λεφτά τους εξαγοράζουν οποιονδήποτε. Αφού είδαν τις αντιδράσεις των Ιταλών για τoύς προτεινόμενους υποψήφιους για την πρωθυπουργία, Romano Prodi και Giulliano Amato, δεν έχασαν χρόνο και μέσω του Napolitano «πρότειναν» τον «δικό τους» Enrico Letta.

Ο Enrico Letta είναι ο πιο «απόμακρος & ψυχρός» διαχειριστής του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) είναι o άλλος γλειψιματίας υποψήφιος για την πρωθυπουργία στην κυβέρνηση που επιβάλλεται από τον Napolitano. Ένας άνθρωπος της Goldman Sachs στην πρωθυπουργία. Και Πάλι.

Ο Enrico Letta, ο οποίος «μεγάλωσε» στο Κέντρο Μελέτης «Nomisma» του κ. Romano Prodi, είναι ένας από τους ηγέτες του Δημοκρατικού Κόμματος στο πρόσωπο του οποίου δεν έχουμε δει ποτέ ένα χαμόγελο του. Θα μπορούσε να είναι το κατάλληλο «υποκείμενο» για να ανακοινώνει και να «σερβίρει» τις τελικές λύσεις για τα κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα. Υπήρξε αρκετές φορές υπουργός στις κυβερνήσεις D’Alema και Amato και Γραμματέας του Πρωθυπουργού με την κυβέρνηση του Romano Prodi. Ο θείος του Gianni Letta, ωστόσο, ήταν Γραμματέας του Πρωθυπουργού με την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. Μια οικογένεια γραμματέων. Θα ήταν πολύ περίεργο αν αυτός γίνει πρωθυπουργός και ο θείος του εκ νέου γραμματέας του νέου πρωθυπουργού.

Αυτός είναι επίσης γενικός γραμματέας του Arel, ένας Οργανισμός για την έρευνα και τη νομοθεσία που ιδρύθηκε από τον Nino Andreatta, οι πιο υπερ-φιλελεύθερος μεταξύ των οικονομολόγων και των υπουργών των Χριστιανο-Δημοκρατών, είναι αυτός ο οποίος το 1992 ανακοίνωσε ότι για να διορθωθεί το δημόσιο χρέος θα πρέπει να “μειώσει το εισόδημα των ιταλικών νοικοκυριών τουλάχιστον σε 5 εκατομμύρια λίρες. Το είπαν και το έκαναν, και όλες τις συνέπειες τις βλέπουμε τώρα.


Ο Enrico Letta είναι μέλος της ευρωπαϊκής επιτροπής της Τριμερούς (στην οποία ο Monti ήταν ο πρόεδρος). Το 2012 συμμετείχε στη συνεδρίαση της Ομάδας Bilderberg στο Chantilly, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Ο Letta είναι επίσης μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Aspen Institute για την Ιταλία, μια Αμερικανική οργάνωση που χρηματοδοτείται επίσης από το Rockefeller Brothers Fund, το οποίο έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τις «πεφωτισμένες» ηγεσίες, τις ιδέες και διαχρονικές αξίες(!).

Δεν είναι βέβαια εντελώς απαλλαγμένος από κάποιες «σκιές» – υπό διερεύνηση βεβαίως – αλλά πάντα «σκιές» είναι.

Τον Ιανουάριο του 2012, Luigi Lusi, ο πρώην ταμίας του κόμματος Margherita, εγγράφεται στο μητρώο των υπόπτων για υπεξέρεση χρημάτων, σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Ρώμης, μεγάλα ποσά των χρημάτων έκαναν φτερά από τα ταμεία του κόμματος. Ο Lusi υποστήριξε ότι ορισμένα από αυτά τα χρήματα πήγαν σε πολλά μέλη του κόμματος, συμπεριλαμβανομένου του Enrico Letta.

Enrico Letta, “bravo” ragazzo anche lui…

Gli usurai internazionali non hanno perso tempo. Come sempre con il loro denaro “comprano” chiunque. Dopo aver assistito alle reazioni degli italiani per i candidati proposto per “premier” del Consiglio, Romano Prodi e Giulliano Amato, non hanno perso tempo e attraverso Napolitano hanno «suggerito” il “loro» Enrico Letta.

Per I lettori Italiani:

http://www.comedonchisciotte.org/site/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=58858

griechenwitz.bloog.it

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου