Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Γιατί ο Στουρνάρας είναι άσχετος ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ με τα οικονομικά

protothema.gr

Καμιά φορά λέω "έε... δυσνόητα τα θέματα, δεν τα καταλαβαίνουν με την πρώτη". Ή πάλι "έε... τι να κάνουν τους έχουν του χεριού τους οι Γερμανοί, δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς". Ή όταν είμαι σε φάση μεγαλοψυχίας λέω "εε... η κριτική είναι εύκολη, προσπαθούν αν συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα".

Δεν υπάρχει ελπίδα. Είναι πουλημένοι στόκοι. Κοθώνια με γραβάτα. Ζώα. Κρατικοδίαιτα υπαλληλάκια.

Αν ήταν Πρωταπριλιά, ή αν ο Στουρνάρας ήταν κονφερασιέ, θα έλεγα... "Ααα! Τι καλό αστείο, όπως λέγαμε το 1996 "Αλβανός τουρίστας". Αλλά δεν είναι Πρωταπριλιά και ο Στουρνάρας είναι ο γνωστός.

Αν ο Στουρνάρας σε ρόλο Υπουργού Οικονομίας, που δήθεν πέρασε και από το ΙΟΒΕ, και δήθεν παριστάνει τον όχι 100% αγράμματο και ηλίθιο, είπε πράγματι ότι θα μειώσει το έλλειμμα βάζοντας φωτοβολταϊκά σε Δημόσια κτίρια, είναι έμπρακτη απόδειξη ότι δεν υπάρχει ελπίδα, μάς κυβερνούν επικίνδυνοι και αδίστακτοι κάφροι. ΠΩΣ βρε μαλάκα ανόητε θα μειώσεις το έλλειμμα πληρώνοντας 300 για κάτι που κοστίζει 30? Ή το μετράς για έσοδο επειδή θα το πληρώνω εγώ? Με τέτοια αριθμητική μειώνεις το έλλειμμα? Άδειασε το περιεχόμενο των Δημοσίων κτιρίων αν θες να μειώσεις το έλλειμμα, και βάλε και το τομάρι σου στο πακέτο. Εκσυγχρονισμός τάκα τάκα.

Δεν είμαι φυσικά ο πρώτος που επισημαίνει ότι ενδέχεται να είναι άσχετος με τα οικονομικά. Αλλά φαίνεται ότι είναι και με τα ενεργειακά. Και εγώ που νόμιζα...

Βέβαια, μπορεί να τον υποτιμώ, και να έχει σατανικό σχέδιο. Αν βάλει φωτοβολταϊκά στα Δημόσια κτίρια, (α) θα χρεοκοπήσει το Δημόσιο στα γρήγορα, (β) το περιεχόμενο των Δημοσίων κτιρίων θα είναι μέσα μόνο 10-5 το καλοκαίρι, και 11-2 τον χειμώνα, και μόνο εάν δεν έχει συννεφιά, και μόνο σε κτίρια που δεν σκιάζονται από άλλα κτίρια, άρα ίσως αυτός είναι πανέξυπνος τρόπος να κλείσει το Δημόσιο... Λέεεες?

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου