Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Έριξαν μαύρο στην ιστορία και το μέλλον μας

Ο Κουβέλης και ο Βενιζέλος επέλεξαν να συναντηθούν να με τον Σαμαρά μετά από μια εβδομάδα αφού έκλεισε η ΕΡΤ για να του δώσουν τον χρόνο να την κλείσει για τα καλά, αυτές τις ημέρες θα ετοιμάσουν τον νέο οργανισμό με διορισμένους από την τριτοκομματική κυβέρνηση δημοσιογράφους. Στον νέο οργανισμό δεν θα διοριστούν αναγκαστικά οι απολυμένοι αλλά θα βάλουν και όλους τους δικούς τους που δεν ήταν πριν στην ΕΡΤ. Ετσι όταν συναντηθεί το κυβερνητικό τσίρκο ο οργανισμός αυτός θα είναι έτοιμος, την θέση του μαύρου θα την πάρει το μαύρο μέτωπο της προπαγάνδας της κατοχικής κυβέρνησης. Οι πραξικοπηματίες δεν θα έχουν πάει σε εκλογές γιατί θέλουν το καλό της χώρας και έτσι η χούντα θα έχει περάσει ένα ακόμα πραξικόπημα.

Αυτό που ξέρουν πολύ καλά σε όλες τις χώρες του κόσμου είναι ότι η Ελλάδα γέννησε την Δημοκρατία, η Ελλάδα γέννησε τις ιδέες και δημιούργησε εκείνες τις βάσεις ώστε ο πολίτης να έχει άμεσο λόγο στις επιλογές που κάνει η εξουσία.

Η ΕΡΤ επιλέχθηκε από την τοπική και παγκόσμια χούντα για αυτόν τον λόγο. Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της Δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο. Με ποιο τρόπο η παγκόσμια χούντα μέσω των τοπικών δοσίλογων θα γκρέμιζε αυτό το σύμβολο της Δημοκρατίας;
Μα φυσικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ επιλέχθηκε γιατί είναι σύμβολο ελευθερίας του λόγου και συνεπώς της Δημοκρατίας. Ήθελαν την φίμωση της ΕΡΤ για να γίνει παγκόσμια γνωστή η πολιτκή του φασισμού και της λογοκρισίας.

Η χώρα που γέννησε την Δημοκρατία εφαρμόζει φασιστικές τακτικές. Αυτό ήθελαν να αναδείξουν. Ηδη υπάρχουν δημοσιεύματα για κλείσιμο όλων των κρατικών καναλιών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η ΕΡΤ τους ενδιαφέρει για έναν ακόμα λόγο, για το αρχείο της. Όπως η Ρεπούση και λοιποί ψευτοαριστεροί θέλουν να σβήσουν τις γενοκτονίες των Ελλήνων έτσι και οι Σαμαράς-Κουβέλης-Βενιζέλος θέλουν να καταστρέψουν κάθε εικόνα και ήχο που μαρτυρούν το παρελθόν μας.
Θέλουν να σβήσουν την εικόνα και την φωνή του Ελύτη που υπάρχει στο αρχείο της ΕΡΤ, θέλουν να σβήσουν τον Θεοδωράκη, τον Χατζηδάκη, τον Ρίτσο, τον Βάρναλη, τα χειρόγραφα του Παπαδιαμάντη, τα παραδοσιακά τραγούδια που υπάρχουν στα ντοκιμαντέρ, ντοκιμαντέρ για την επανάσταση του 21, τα ήθη και έθιμα μας. Θέλουν να ξεκόψουν από τα νησιά μας, από τα χωριά μας.
Αυτή είναι η Νέα Τάξη.
Τι τύχη θα έχει το αρχείο της ΕΡΤ; Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες.

Αν περιμένουμε μοιρολατρικά να μας σώσει κάποιος… άλλος τότε θα χαθούμε όλοι μαζί.

logiakaiskepseis.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου