Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Μήπως τα ανδρείκελα σχεδιάζουν το διαζύγιό τους;

Τα ανδρείκελα της κυβέρνησης συνεχίζουν απτόητα να μας δουλεύουν. Τα μικρά πολιτικά αναστήματα είναι «γιγάντια» στα σκηνοθετημένα παιχνίδια της κοροϊδίας, για τον απλό λόγο ότι είναι κάκιστοι και «κατά παραγγελία» σκηνοθέτες. Δηλαδή χωρίς ίχνος ανεξαρτησίας, σκέτοι αχυράνθρωποι που «σκηνοθετούν», εκτελώντας τις εντολές των «νταβάδων» τους.

Τέτοιο γελοίο και κακόγουστο πολιτικό θέατρο δεν έχει ξαναζήσει η Ελλάδα. Οι παλιοί μετρ της πολιτικής απάτης είχαν τη σχετική αυτονομία και ζωντάνια που χρειάζεται ένας «καλλιτέχνης» για να παράγει έργο: Ήταν Πολιτικοί και ΟΧΙ απλοί εντολοδόχοι…

Αυτοί εδώ είναι δωσίλογα ανδρείκελα με όλη τη σημασία της λέξης.

Έδωσαν, λοιπόν, μια νέα παράσταση πιθήκων…

ΠΡΙΝ μπούνε στη νέα «σύσκεψή» τους διέρρεαν άκαμπτους λεονταρισμούς.

Πιο ηχηροί, αυτοί των δύο δωσίλογων κομπάρσων: Βενιζέλου και Κουβέλη.

Αυτοί, μάλιστα απειλούσαν (με διαρροές) ότι δεν πάνε στη συνάντηση αν δεν αρχίσει να λειτουργεί η ΕΡΤ.

Πήγαν στη συνάντηση και μετά από 3 ώρες βγήκαν και είχαν «καταπιεί» την ΕΡΤ και άρχισαν να μιλούν περί «επαναθεμελίωσης της κυβέρνησης», «επικαιροποίησης» και λοιπές μπούρδες.

Συζήταγαν πάνω από τρεις ώρες για να βγούνε και να μας πούνε ταχυδακτυλουργικές μπούρδες…

Αυτό το χοντροκομμένο και άκομψο δούλεμα σηματοδοτεί προσχεδιασμένο και ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ στημένο θέατρο, μια ΚΟΙΝΗ «πλατφόρμα» που επεξεργάζονται.

Το πιθανότερο είναι να επεξεργάζονται τις φόρμες εκείνες που θα εμφανίσουν τους πάντες «νικητές» και «υπεύθυνους»…

Εμείς, όμως, θεωρούμε, επίσης πολύ πιθανό και κάτι άλλο: Επεξεργάζονται σενάρια που θα προλειαίνουν το έδαφος για πρόωρες εκλογές. Σενάρια που μέσα από το σύστημα των συγκρουσιακών «διαρροών» και μέσα από τεχνητές «συγκρούσεις» να καταστεί αναπόφευκτη η προσφυγή στις κάλπες.

ΟΙ πολλές και πολύωρες συζητήσεις για ένα ζήτημα που άμεσα έχει τεθεί (ΕΡΤ), καθώς και η μετατόπιση του συγκεκριμένου αυτού ζητήματος σε άλλους λαβυρίνθους παρατεταμένων συζητήσεων, μοιάζουν με προοίμια «διάσπασης», με σκηνοθετημένες διαδικασίες πολιτικών διαζυγίων.

Η κυβέρνηση αυτή έχει φτάσει σε δραματικό αδιέξοδο και σε τελεσίδικη αποτυχία, συνακόλουθα και σε κατάρρευση.

Πολύ πιθανό, λοιπόν, να δρομολογεί ή ίδια μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες για να μη σκάσει η βόμβα στα χέρια της.

Αυτές οι σχοινοτενείς και κακόγουστες παραστάσεις των κυβερνητικών συνεταίρων δεν είναι για να λύσουν κανένα ζήτημα «εσωτερικής ενότητας» («επαναθεμελίωσης» και «επικαιροποίησης»), αλλά για να τα μπερδέψουν ακόμα περισσότερο, να τα διευρύνουν, να τα κάνουν περίπλοκα, συνεπώς και άλυτα.

Αυτές οι καταγέλαστες παραστάσεις είναι μόνο για να δικαιολογήσουν τις νέες κωλοτούμπες τους (δεν έχουν πλέον καμία αναστολή σε τέτοια ζητήματα, τους έχουν γίνει δευτέρα φύση), ή σχεδιάζουν την πτώση τους…

Θα φανεί σύντομα…

resaltomag.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου