Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Οι σεναριογράφοι ταχυδακτυλουργοί

Όποιος δεν θέλει να μιλήσει συγκεκριμένα για τη λαϊκή έκρηξη στην Τουρκία και να πάρει καθαρή θέση ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ του λαϊκού σεισμού, εφαρμόζει τη μέθοδο των ταχυδακτυλουργών με στόχο ένα και μόνο: Να υποσκάψει, εμμέσως και πονηρά, και να συκοφαντήσει τον παλιρροϊκό ξεσηκωμό των Τούρκων ενάντια στο καθεστώς.

Σε τι συνίσταται αυτή η μέθοδος;

Στην περιγραφή σεναρίων που παίζουν στην Τουρκία και στη γενικότερη περιοχή, στην ταχυδακτυλουργία συρραφών γύρω από τους ποικίλους σχεδιασμούς που υπάρχουν από τις διαπλεκόμενες ανταγωνιστικές δυνάμεις, καθώς και στην παράθεση των «αθροιστικών συνόλων»: Στην πανσπερμία των «υλικών» της εξέγερσης.

Ο Λαός εξοβελίζεται ΕΝΤΕΛΩΣ, σαν συνθετική ΟΝΤΟΤΗΤΑ και ιστορικό ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ, συνακόλουθα αφανίζονται οι συμφορές του και τα βασανιστήρια (οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά) που υφίσταται από το καθεστώς και τον ΩΘΟΥΝ σε εξεγέρσεις, δηλαδή σε ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ της «πανσπερμίας»: στο γκρέμισμα των ξεχωριστών «αθροιστικών συνόλων».

ΟΛΕΣ αυτές οι ταχυδακτυλουργίες δεν είναι δίχως δόλο και υπολογισμό. Στοχεύουν στη μετατόπιση της ΟΥΣΙΑΣ και των βαθύτερων ΑΙΤΙΩΝ της εξέγερσης ενός λαού, στο πεδίο των «σεναρίων» και των «υποκινητών».

Είναι η ίδια κλασσική μέθοδος κάθε καθεστωτικής δύναμης που βλέπει παντού «υποκινητές» και «σεναριογράφους» και καρατομεί το κοινωνικό κύκλωμα σε επιμέρους «εξαρτήματα».

Είναι η ίδια η μέθοδος του Πάγκαλου που «έβλεπε» στην Κερατέα «υποκινητές»…

Είναι η ίδια συνταγή που χρησιμοποιεί η σημερινή κυβέρνηση (και οι προηγούμενες κατοχικές) που «βλέπει» πίσω από κάθε λαϊκή εκδήλωση και μαζική απεργία «υποκινητές».

Με αυτήν τη δόλια μέθοδο προσεγγίζουν το λαϊκό Ηφαίστειο στην Τουρκία ποικίλοι «αναλυτές» και ιστολόγοι: Κρίνουν με όρους μηχανισμών, με «πρακτορικούς» όρους, διότι ο λαός για όλους αυτούς, όπως το έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές, είναι «πρόβατο» και δεν έχει καμιά αυτενέργεια, καμία δυναμική ζωής, διεργασιών και ΚΙΝΗΣΗΣ, καμία δική του οντότητα και αγωνιστική παρέμβαση, κανένα Λόγο…

Γι αυτό όλοι αυτοί οι δήθεν «αντικαθεστωτικοί» και «αντινεοταξίτες» ΟΤΑΝ ένας λαός ξεσπά και κινείται τάσσονται με το καθεστώς, ανοικτά ή εμμέσως, ευθέως ή πλαγίως, μέσω ποικίλων ταχυδακτυλουργικών τεχνασμάτων: «Υποκινητές», «σχεδιασμοί» των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων), κ.λπ…

Το γράψαμε και το ξαναγράφουμε: Τέτοιες λογικές είναι άκρως καθεστωτικές (συνειδητές ή ασυνείδητες) που καθιστούν κάθε λαϊκή αγωνιστική κινητοποίηση εξ ορισμού καταδικασμένη και περιττή.

Σύμφωνα με αυτές τις άκρως μοιρολατρικές λογικές πρέπει να καθίσουμε στα αυγά μας διότι σίγουρα σε κάθε αγωνιστική μας εκδήλωση ή ΕΞΕΓΕΡΣΗ υπάρχουν «υποκινητές» και «συνωμοτικοί εγκέφαλοι» που ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ τα γεγονότα και τις εξεγέρσεις για δικό τους όφελος και για την υλοποίηση των παιχνιδιών τους.

Αυτά μας λένε αυτού του είδους οι σεναριογράφοι και για την ΕΞΕΓΕΡΣΗ του τούρκικου λαού. Βάζουν το άλογο πίσω από το κάρο: περιγράφουν τα σενάρια που παίζουν εκεί, τα σχέδια των αρπακτικών και δημίων της υφηλίου, τις «προσβάσεις» αυτών των δημίων στο εσωτερικό της Τουρκίας για να καταλήξουν ότι αυτοί οι δήμιοι και σεναριογράφοι «υποκίνησαν» τον οργισμένο λαϊκό κυκλώνα.

Δηλαδή με πιο απλά λόγια (που δεν τα διατυπώνουν καθαρά) είναι οι Αμερικανοί, το Ισραήλ, ο στρατός και άλλοι «θύλακες» των μεγάλων δυνάμεων που κατάφεραν (πώς δεν μας το εξηγούν) να ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ τον τούρκικο λαό, σε τέτοια εκρηκτική διάσταση, σε τέτοιο πλάτος και βάθος…

Ακόμα πιο απλά: Ο τούρκικος λαός εξεγέρθηκε για να υλοποιήσουν τα «σενάριά» του οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, ο στρατός και CIA και ΟΧΙ για δικούς του λόγους!!!

Έτσι το καθεστώς του Ερντογάν, εμμέσως πλην σαφώς, το αθωώνουν και το τοποθετούν στη θέση του «θύματος»: των «σχεδιασμών» και παιχνιδιών των πλανητικών δημίων…

Αν δεν ήταν ηλίθιοι όλοι αυτοί οι «αναλυτές» και οι ταχυδακτυλουργοί περί «υποκινητών» θα ήταν σίγουρα μισθοφόροι του Ερντογάν ή της ελληνικής κυβέρνησης που στηρίζει το καθεστώς της Τουρκίας…

Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν όλοι αυτοί οι ταχυδακτυλουργοί της «Σκέψης» των μηχανισμών είναι τούτο: Τα σενάρια και οι σχεδιασμοί γύρω από κάθε κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα, ιδιαίτερα σε περιοχές που παίζονται μεγάλα παιχνίδια (Μέση Ανατολή, Τουρκία κ.λπ) πάντα υπάρχουν, αλλά μένουν τις περισσότερες φορές απλές τεχνοκρατικές κατασκευές, όταν οι λαοί ξεσηκώνονται.

Και εδώ πολλά σενάρια και σχέδια έμειναν στα συρτάρια…

Αυτά τα «σενάρια» και τα «σχέδια» προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες της συγκυρίας και το κλίμα της συγκυρίας και ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ, δεν επιχειρείται η υλοποίησή τους μέσα από γενικούς λαϊκούς ΞΕΣΗΚΩΜΟΥΣ και μαζικές και εκρηκτικές ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ της λαϊκής ΟΡΓΗΣ.

Με προβοκάτσιες κουκουλοφόρικων "εξεγέρσεων" και τρομοκρατίας επιχειρείται η υλοποίηση των «σεναρίων» και «σχεδίων», αλλά ΠΟΤΕ με το λαό στο δρόμο εκρηκτικά θυμωμένο και ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟ…

ΟΤΑΝ κατεβαίνουν οι λαοί στο δρόμο τα σενάρια γίνονται ένα φύλο χαρτί και παράγονται νέα «σενάρια» προσαρμοσμένα στην κατάσταση. Με στόχο ασφαλώς: την εκτόνωση και την αναχαίτιση της λαϊκής έκρηξης και την «αξιοποίησή» της μετά για τα ποικίλα πολιτικά παιχνίδια του καθεστώτος.

Αυτό θα επιδιωχτεί και στην Τουρκία. Να μπει πρώτα ο λαός στο καθεστωτικό μαντρί και παράλληλα κάθε ΔΗΜΙΟΣ-παίχτης να επιδιώξει την επιβολή των δικών του συμφερόντων, αξιοποιώντας την λαϊκή έκρηξη.

Κάθε λαϊκή εξέγερση όταν δεν ολοκληρώνεται γίνεται «υλικό» αξιοποίησης των καθεστωτικών δυνάμεων: Πάντα αυτό γίνεται στην Ιστορία.

Ωστόσο κάθε λαϊκή ΕΞΕΓΕΡΣΗ αφήνει τεράστιες δεξαμενές αγωνιστικών εμπειριών στους λαούς, τους εξοπλίζει ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ και τους προετοιμάζει για πιο αποφασιστικές και οργανωμένες μάχες, μάχες απαραίτητες για την τελική νίκη στον άγριο πόλεμο μεταξύ λαών και δημίων.

ΟΛΕΣ, συνεπώς, οι ταχυδακτυλουργίες και οι «θεωρίες» περί «υποκινητών», «σχεδιαστών» ή οι κινδυνολογίες του τύπου «Μετά τι» αποσκοπούν στην αναίρεση και καταδίκη κάθε λαϊκής κινητοποίησης και εξέγερσης: Στην καταδίκη του ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ σχολείου που πρέπει να περάσουν οι λαοί για να βάλουν φρένο στη σφαγή τους και για να ανατρέψουν τους δημίους τους…

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ όλοι αυτοί οι κήρυκες αυτών των ταχυδακτυλουργικών τεχνασμάτων δεν ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στη δύναμη των λαών, στέκονται ΑΠΕΝΑΝΤΙ και ασυμφιλίωτα ΕΧΘΡΙΚΑ στις ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ των λαών, είναι κήρυκες της σκλαβιάς και της ΥΠΟΤΑΓΗΣ, ανεξάρτητα από τα ωραία «αντικαθεστωτικά», «πατριωτικά» ή «αντινεοταξικά» λόγια που λένε…

Ο πατριωτισμός και ο αγώνας ενάντια στο καθεστώς και τη Νέα Τάξη περνούν ΜΟΝΟ μέσα από τις Επαναστάσεις των λαών και δεν έρχεται από Μεσσίες και καθεστωτικούς «ηγέτες», όπως πιστεύουν όλοι αυτοί που περιφρονούν τους λαούς και τους αγώνες του…

ΚΑΜΙΑ ανατροπή ή ριζική αλλαγή ΔΕΝ έγινε, ακόμα και για την υλοποίηση βασικών αναγκών (οικονομικών-κοινωνικών-πολιτικών), ΔΙΧΩΣ το λαό στο προσκήνιο, δίχως τις λαϊκές ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ: Αυτός είναι ο νόμος της Ιστορίας…

Ο Θεός δεν θα μας σώσει δίχως εμείς να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ…

resaltomag.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου