Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Η γενοκτονία των ανέργων νέων και πώς να αμυνθούμε!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Υπάρχω σημαίνει δρω και δημιουργώ" Κάρλ Γιουγκ

Δεν σου λέω να πάψεις να αγαπάς τους σκύλους. Μαζί με την αγάπη σου για τα ζώα να δεις και την κρατική προπαγάνδα. Δεν είδες τις κρατικές αφίσες με το ζευγάρι των πλουσίων νέων, με το παιδί και με το σκύλο; Δεν άκουσες για τον ενδόμυχο φόβο των πλουσίων για τον υπερπληθυσμό; Δεν έμαθες για τις στειρώσεις. Δεν άκουσες το ψέμα ότι η Γη δεν μπορεί να θρέψει τον πληθυσμό της; Η Γη δεν μπορεί να θρέψει τον πληθυσμό της ή η απληστία των πάμπλουτων εμποδίζει το ψωμί των ανθρώπων;

Δεν είναι, για σένα, γενοκτονία η ανεργία των νέων; Οι νέοι εξοντώνονται ηθικά και σωματικά. Δεν πρόκειται να βρουν ποτέ δουλειά που θα τους επιτρέψει να κάνουν οικογένεια, να γεννήσουν παιδιά. Δεν είναι ίδια η ανεργία με αυτήν που υπήρχε παλιά. Τώρα ο άνεργος οδηγείται στην αυτολύπη, στην αυτοεξουθένωση και στην απελπισία. Του κλέβουν ακόμα και την ελπίδα. Στην αποθάρρυνση συμβαδίζει ο Ιησούς και εγκαθιστά έγκυρε ελπίδες. Ο νέος βάλλεται από την άθεη προπαγάνδα να μην πιστεύει στο Χριστό. Στο όνομα της ελευθερίας των θρησκειών διώκεται η πίστη στο Χριστό. Το υπουργείο δεν δέχεται φωτογραφίες με το σταυρό!

Η σημερινή διαλυμένη κοινωνία χρησιμοποιεί την άθεη προπαγάνδα της εναντίον των νέων. Δεν θεωρεί τον εαυτό της υπαίτιο της καταραμένης ανεργίας τους. Οι νέοι ωθούνται να νιώθουν ότι αυτοί φταίνε που δεν έχουν δουλειά γιατί δεν είναι άξιοι να εργάζονται. Πώς αλλιώς θα ένιωθαν αυτολύπη και αυτοεξουδένωση;

Οι νέοι φταίνε που πίνουν, που καπνίζουν, που ξενυχτούν, που δεν προσέχουν την πνευματική και σωματική τους υγεία και το χειρότερο από όλα, αυτοί φταίνε που δεν είναι κοντά στο Θεό. Δεν τους παίρνουν μόνο τη δουλειά, τους αρπάζουν και την πίστη με υλικά ανταλλάγματα και με τις χαμηλές συγκινήσεις του ποδοσφαίρου και άλλων παρόμοιων παγίδων (πανσεξουαλισμός, ομοφυλοφιλία, εξευτελισμός των αξιών κ.α.). Δεν βλέπεις ποιος είναι ο στόχος της τεχνητής κρίσης του πολιτισμού; Κάθε αυτοκτονία που συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα είναι μια μικρογραφία της αυτοκτονίας της γης. Αυτή είναι η οικονομική φρίκη!

Άφησε τους σκύλους στους πάμπλουτους και στους περιθωριακούς που κοιμούνται στους δρόμους χωρίς σκεπάσματα, αγκαλιά με τους σκύλους, για να τους ζεσταίνουν. Η αγάπη των ζώων δεν είναι σπορ σαν το ποδόσφαιρο. Ούτε πρέπει να αφήσουμε το φέϊς μπουκ να είναι ένας χώρος μόνο για διασκεδαστικά ευρήματα.

Η άμυνα στην επίθεση της ανεργίας των νέων, που απειλεί με πνευματικό και σωματικό θάνατο τα παιδιά μας είναι η πνευματική και η σωματική ζωή η δική μας και των παιδιών μας. Τα παιδιά μας να μην κάνουν αυτά που βλέπουν στην τηλεόραση, ούτε αυτά που βλέπουν να κάνουν οι γονείς τους και οι παππούδες τους. Τους έχει "ξεσαλώσει", ιδίως τις γυναίκες, η τηλεόραση. Τα παιδιά τους είναι άνεργα κι οι ίδιοι παρακολουθούν τα μέσα με τα οποία προπαγανδίζεται η ανεργία των νέων και η ελάττωση του πληθυσμού της Γης, για να μη φοβούνται οι πλούσιοι, μήπως δεν έχουν να θρέψουν τα παιδιά τους

Ο φόβος του υπερπληθυσμού, γράφει ένας μεγάλος ψυχίατρος και συγγραφέας, ο Γιουγκ, βασανίζει τους πάμπλουτους και όσους άλλους δεν στηρίζονται στην πίστη τους στο Θεό, αλλά στα χρήματά τους και στις περιουσίες τους.

Ρώτησα μια άνεργη κοπέλα, τί πρέπει να κάνουν οι άνεργοι νέοι και μου απάντησε. Να δουν τί δείχνει η τηλεόραση και τί κάνουν οι γονείς τους και να μην κάνουν τα ίδια. Η τηλεόραση δείχνει σκυλιά και γατιά, να αφήσουν τα σκυλιά και τα γατιά. Η τηλεόραση δείχνει να βγαίνουν έξω μισόγυμνες, να συμμαζέψουν το ντύσιμό τους. Φυσικά το καλύτερο είναι να πετάξουν τους δέκτες τους στα σκουπίδια! Με ένα λόγο να αποκτήσουν αυτογνωσία. Η άμυνα των ανέργων νέων κι αυτών στον ηθικό θάνατο που τους απειλεί αυτούς και τις οικογένειές τους είναι η πνευματική ζωή, δηλαδή η Πίστη.

Όταν έχουμε νέους με τέτοια ωριμότητα δεν πρέπει να χάνουμε τις ελπίδες μας. Η ελπίδα μας είναι στο Θεό. Νιώθουμε δυνατοί όχι επειδή είμαστε δυνατοί, αλλά επειδή είναι δυνατός Εκείνος που μας αγαπάει!

moschoblog.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου