Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Εχομεν διαρροή ψυχραιμίας

Σε ένα οικοσύστημα, όσο υπάρχουν πόροι, η πανίδα είναι σχετικώς κουλαριστή - έως αμέριμνη. Ενα χορτασμένο τσιτάχ μπορεί να δει αντιλόπη, γαζέλα ή φτερωτό χάμπουργκερ να περνάει από δίπλα και να μην κουνήσει βλέφαρο. Αν, όμως, έχει πέσει πείνα, λόρδα, δίψα και καντήφλα, τότε το τσιτάχ θα καραδοκεί ακόμα και για μύγες. Η γλώσσα του θα γίνει σαν του βατράχου και θα εκτοξεύεται για να παγιδεύσει όλα τα πετούμενα. Από μύγες και κώνωπες μέχρι το φτερωτό χάμπουργκερ, που αναφέρθηκε προηγουμένως. Ετι δε, τα νεύρα του από την αναμονή και την κακουχία θα έχουν γίνει τσατάλια. Θα λύνει ζωνάρι για καβγά ακόμα και για φιλολογική διαφωνία (αν ασχολούνται με τη φιλολογία τα τσιτάχ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τσιτάχ που διάγει βίο τραχύ, άβολο και σιχτιριασμένο θα αρχίσει να σκέφτεται τα χειρότερα για τους επικεφαλής της αγέλης που το κατάντησαν να τρώει λιγότερο κι από νεογέννητο ψιψίνι-γατουλίνι. Αν έχει γυαλίσει το μάτι του από τη λυσσασμένη οργή, άντε να το πείσεις ότι με άλλους επικεφαλής της αγέλης θα πεινάσει περισσότερο και θα καταστραφεί η ζούγκλα.

Αααρρργγγκκκ!

Επίσης, ο μπατιρημένος Τσιταχάκης (αν είναι Κρης), Τσιταχακέας (αν είναι Λάκων) ή Τσιταχίδης (αν είναι Πόντιος) δεν πρόκειται να πειστεί αν του πει ένα περαστικό τσακάλι: «Πρόσεξε μην αλλάξεις αγελάρχες, διότι η ζούγκλα στην οποία ζεις τώρα θα γίνει... ζουγκλότερη και στο τέλος ζουγκλότατη». Οταν αρχίζουν και κρανιώνουν οι θηρευτές, δεν πιάνουν τα επιχειρήματα των τσακαλιών (τα οποία πάντοτε έχουν φαγητό στην καβάντζα). Στην καλυτέρα των περιπτώσεων θα απαντήσουν: «Ηδη βρισκόμαστε σε ζούγκλα και καλό είναι να θυμόμαστε ότι είμαστε θηρία και όχι θηράματα».

Είναι χρήσιμο για όλους τους φυσιοδίφες να παρατηρήσουν τη μεταβολή των χαρακτηριστικών, τις συσπάσεις των μυών και τους φοβερούς βρυχηθμούς των μεγαλόπρεπων αιλουροειδών, όταν αρχίζει η αδρεναλίνη να εκλύεται αφειδώς στον οργανισμό τους και ο εγκέφαλός τους έχει δώσει αμετάκλητη εντολή για επίθεση.

Φανταστείτε τώρα ο πεινασμένος αίλουρος να έχει λάβει στο γραμματοκιβώτιό του φόρους ακινήτων (μπόλικους, για μια ολόκληρη τριετία). Να του έχει έρθει μπουγιουρντί από την Εφορία με ΦΠΑ και άλλα ωραία αρκτικόλεξα, λογαριασμοί ΔΕΚΟ και δεν συμμαζεύεται. Αν τολμάς, τράβα να του πεις ότι πέρα από το κακό υπάρχει και το χειρότερο.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου