Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Το μήνυμα Σόιμπλε: «Σκάστε και κολυμπάτε»

O διαβόητος αρχίατρος του Αουσβιτς, Γιόζεφ Μένγκελε, ο επονομαζόμενος «Άγγελος του Θανάτου» έκανε πειράματα στους έγκλειστους Εβραίους του στρατοπέδου, προκειμένου να βγάλει συμπεράσματα για τις φυλετικές διαφορές. Κάθε μέρα στεκόταν στο σημείο όπου εκφόρτωναν τα τρένα τους αιχμαλώτους με την άψογη στολή του και τις γυαλισμένες μπότες του και κρατώντας ένα δερμάτινο ραβδί ξεχώριζε αυτούς που κατέφθαναν. Το 70%-80% τους έστελνε στην αριστερή λωρίδα. Το υπόλοιπο 20%-30% έκρινε ότι έπρεπε να σχηματίσουν μια γραμμή στα δεξιά. Οι πρώτοι πήγαιναν κατευθείαν στα κρεματόρια. Οι υπόλοιποι αποτελούσαν τα πειραματόζωά του. Ήταν οι άνθρωποι που θα εξέθετε σε ακραίες συνθήκες για να μετρήσει τις αντοχές τους.

Ο συνειρμός με την επίσκεψη Σόιμπλε, προφανώς δεν είναι τυχαίος. Δεν λέω πως ο Σόιμπλε είναι ναζί. Λέω όμως πως η Γερμανία ξανακάνει επικίνδυνα πειράματα, εκθέτει ολόκληρο τον ευρωπαϊκό νότο σε ακραίες συνθήκες και η Ελλάδα υφίσταται ήδη τις συνέπειες αυτής της δογματικής εμμονής σε μια «δημοσιονομική ευγονική».

Η έλευση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ήρθε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να τερματίσει τις φαντασιώσεις της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Η κυβέρνηση βέβαια δεν έθεσε θέμα κουρέματος του χρέους, αλλά έβαλε τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο να το κάνει και για να λάβει από τον κ. Σόιμπλε την εξής απάντηση: «Ξεχάστε τη συζήτηση για το κούρεμα, δεν σας κάνει καλό. … Εφόσον παίρνετε βοήθεια και μιλάτε για κούρεμα, τότε είσαστε ψεύτες. Εάν συνεχίσετε, αυτή η κατεύθυνση δεν είναι σωστή».

Ένα το κρατούμενο. Πάμε και στις Βρυξέλλες, στον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Οικονομία Όλι Ρεν, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις αλλά ούτε και τα περιθώρια για να φύγει η τρόικα και δεν εννοούσε μόνο από την Ελλάδα. Εννοούσε συνολικά από την ευρωζώνη και τα προγράμματα χρηματοδοτικής στήριξης στα οποία έχει κεντρικό ρόλο. Δύο τα κρατούμενα.

Το συμπέρασμα είναι ένα και απλό: Σκάστε και κολυμπάτε. Θα ξεπληρώσετε μέχρι δεκάρας αυτά που χρωστάτε. Αφήστε τις αυταπάτες, θυμηθείτε ότι έχετε απολέσει μέρος της εθνικής σας κυριαρχίας και πληρώστε φόρους, για να βγάλουμε τα προγράμματα και μετά θα δούμε τι θα γίνει…

Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση έχει συμβιβαστεί πλήρως με το γερμανικό πείραμα. «Σκάει» μεν, αλλά δεν έχει και που να «κολυμπήσει», όταν τα πάντα έχουν «στεγνώσει».

ΥΓ1: Όσοι επενδύουν τις ελπίδες τους στην αλλαγή, όπως διαφαίνεται, της ηγεσίας του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών μετά τις εκλογές, είναι ακόμη πιο αφελείς. Διότι τότε δεν αποκλείεται το δερμάτινο ραβδί του διαδόχου του κ. Σόιμπλε να μας στείλει στην… αριστερή λωρίδα.

ΥΓ2: Μόνη επιλογή η 8η Αυγούστου. Χωρίς σαρδάμ… Ξυπνάτε!!!


rizopoulospost.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου