Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Η ΑΠΕ είναι μία επιδοτούμενη (από εμάς) απάτη

Τα αιολικά παράγουν μεταβλητή ενέργεια μόνο όταν φυσάει. Τυχαία. Αλλά, πιο σημαντικά, υπάρχουν μόνο όταν επιδοτούνται.

Την επιδότηση την πληρώνουμε εμείς και είναι πολλαπλή:

1) Τα τέλη ΑΠΕ ή τέλη ρύπων, ή ότι τα βαφτίσουμε.
2) Η φουσκωμένη τιμή ρεύματος, γενικά, που καλύπτει και τους ΑΠΕτεώνες, και τους αεριάδες (που είναι τα ίδια φρούτα: Περιστεροκοπελουζομυτιληναίοι).
3) Η κατά προτεραιότητα και υποχρεωτική απόληψη του τυχαίου και μεταβλητού ρεύματός τους
4) Η καταναγκαστική καταστροφή των βουνών και των νησιών
5) Η επιδοτούμενη μέσω εργολαβίσκων των ΟΤΑ διάνοιξη δρόμων
6) Η διασύνδεση που πληρώνουμε χωριστά μέσω ΔΕΔΗΕ

Η ΡΑΕ, η ΔΕΗ, το ΥΠΑΝ, τα ΜΜΕ, η Κυβέρνηση η ίδια, έχουν αλωθεί από τους ΑΠΕτεώνες αεριτζήδες. Αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία: Τα αιολικά υπάρχουν ΜΟΝΟ επειδή επιδοτούνται, και ΜΟΝΟ για τις επιδοτήσεις. Τις επιδοτήσεις τις πληρώνουμε εμείς, χωρίς καν να παίρνουμε κάτι χρήσιμο σε αντάλλαγμα. Οι μόνοι που παίρνουν κάτι χρήσιμο είναι οι ΑΠΕτζήδες, οι αεριτζήδες, οι προμηθευτές σαβούρας (ENERCON, VESTAS, Gamesa κλπ), οι εισπράκτορες (EDF, Enel, Iberdrola) και τα διάφορα ποντικάκια που τρώνε τυράκι στην Δημόσια Διοίκηση και τις "Ρυθμιστικές Αρχές".

Οι τεχνικές, οικονομικές, και περιβαλλοντικές συνέπειες της ΑΠΕανωμαλίας έχουν αποδειχθεί, όπου αυτές μπήκαν σε σημαντικά ποσοστά: Δεν παράγουν σημαντικό ρεύμα, δεν εξοικονομούν σημαντικά καύσιμα, δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες, δεν μειώνουν ρύπους, ενοχλούν τους πάντες, ακριβαίνουν το ρεύμα για όλους. Αλλά ας βάλουμε και εμείς γιατί οι Κοπελουζοπεριστέρηδες έχουν κάτι ανάγκες...

Είδα αυτό, και τα θυμήθηκα...

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου