Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Η μητέρα των εξαρτήσεων!

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποκάλυψε κάτι που όλοι ξέρουμε και ουδείς (πολιτικός) παραδέχεται: Πόσο εθιστική είναι η καρέκλα.

Ξέρετε τι είναι το «Δίκτυο για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη»; Οχι; Ελάτε τώρα... καμώνεστε τους ανήξερους. Μη μετράτε τα δάχτυλά σας προσπαθώντας να δικαιολογήσετε την ανοίκεια και ασυγχώρητη αδιαφορία σας για έναν «θεσμό» που είναι ικανός να αλλάξει οριστικά και αμετάκλητα τον παγκόσμιο χάρτη - από κανονικός και έγχρωμος να γίνει μια ωραιότατη ασπρόμαυρη φωτοτυπία. Αυτό το «δίκτυο» είναι οργάνωση της Αννας -XEROX- Διαμαντοπούλου, η οποία αφού «μόρφωσε» τα Ελληνόπουλα είπε να διαμορφώσει κλίμα και στην Ευρώπη. Εκτός Βουλής, εντός κι εκτός της πασοκάρας, εντός κι εκτός πολιτικής είναι η γυναίκα κι έχει άφθονο ελεύθερο χρόνο. Αντί να διαβάζει συνταγές για μουσακά (την τηγανίζεις τη μελιτζάνα ή την ψήνεις μόνο στο φούρνο;), αντί να βλέπει Κωστόπουλο στο MEGA, Λιάγκα στον Antenna και Λιακόπουλο στα τοπικά κανάλια, είπε να κάνει μια δεξαμενή σκέψης, ένα «θινκ τανκ», που λέμε και στα γκρεκάνικα. Οταν βλέπεις τις Διαμαντοπούλου να σχηματίζουν «θινκ τανκς», δεν απέχεις πολύ από το να δεις κανονικά τανκς να παρκάρουν έξω από τη Βουλή - χωρίς να υπάρχει η δέουσα αφορμή (εθνική επέτειος, παρέλαση κ.λπ.).

Δημιουργός Καμίνης

Μη σας τα πολυλογούμε, η ελαφρώς βαριεστημένη ευεργέτιδα όλων των φωτοτυπάδικων της οδού Σόλωνος σκέφτηκε να καλέσει τον Καμίνη και άλλους για να μιλήσουν και να κάνουν μπούγιο στον Γερμανό σοσιαλιστή και πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Στην ιστοσελίδα της έγραφε για το event ότι «στη συζήτηση συμμετείχαν άνθρωποι οι οποίοι είναι κατεξοχήν δημιουργοί». Οποιος αναγνώστης βρει τι ακριβώς έχει δημιουργήσει ο καψερός ο Καμίνης κερδίζει μια βόλτα με θωρακισμένη λιμουζίνα στην πλατεία Ομονοίας, με συνοδεία μια μοίρα αλεξιπτωτιστών και ένα σύνταγμα πεζοναυτών.

Οι δημιουργοί που συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν την Αννα άκουσαν τον Μάρτιν Σουλτς να λέει αυτονόητα πράγματα; Οτι ήταν αλκοολικός και έκοψε την κακή συνήθεια για να ασχοληθεί με μια ακόμη χειρότερη: Την πολιτική.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν η συνεισφορά του στα δημόσια πράγματα της Γερμανίας και της Ευρώπης ευνόησε τους πολίτες, αλλά η κατάθεση ψυχής που έκανε ενώπιον της Αννας μάς έβαλε σε σκέψεις: Μήπως θα ήταν καλύτερο για όλους μας οι δικοί μας να παρατήσουν την πολιτική και να αρχίσουν το ποτό;

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου