Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Διεθνής τουριστική ατραξιόν


Ας ξεκινήσουμε από τα σοβαρά. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι εθνοπατέρες μάς δουλεύουν ψιλό γαζί και κεντούν στην πλάτη μας σταυροβελονιά και ροκοκό τις βουλές των ξένων μπορεί να αποδειχθεί σχετικά εύκολα - με το εξής παράδειγμα. Με το που λες το όνομα «Γιώργος Παπανδρέου» σε περαστικό, εκείνος είτε θα σε αγριοκοιτάξει είτε θα σταυροκοπηθεί. Κοντολογίς, ο Γιώργος είναι δυσώνυμος σχεδόν όσο ο Βελζεβούλ. Οι βουλευτές το ξέρουν. Ομως, όποτε ο προεδρεύων στις εργασίες του Κοινοβουλίου ζητάει (για λογαριασμό του Γιωργάκη) την άδειά τους για να λείψει στα εξωτερικά, οι βουλευτές αφενός χασκογελούν και αφετέρου συναινούν! Δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα μια σύνθεση του Κοινοβουλίου να εγερθεί και να πει «όχι, δεν του δίνουμε άδεια ούτε για να πάει μέχρι τη Σουβάλα».

Kάνει τον παγκόσμιο τουρίστα ο εργώδης αποδομητής και οι χάχακες στο παρλαμέντο δεν του έχουν τραβήξει το αυτί, όπως εκείνος μας τράβηξε το καρεκλάκι (όταν βρισκόμασταν με τη θηλιά στον λαιμό) πάνω στο ικρίωμα. Τα άπειρα ταξίδια του δεν έχουν περάσει απαρατήρητα.

Σβούρα

Απ' ό,τι φαίνεται, οι εταιρίες που βγάζουν προϊόντα για χαβαλέδες και καλοπερασάκηδες σαν τον κληρονόμο της πασοκάρας τον έχουν για ίνδαλμα. Πρότυπο. Μοντέλο. Οδηγό. Φάρο της αμέριμνης ζωής. Δείτε τον τύπο που διαφημίζει αυτό το πράγμα που διακρίνεται στη μεγάλη φωτογραφία και θυμίζει κάτι ανάμεσα σε υπνόσακο μωρού και κούφιο πιόνι ή σβούρα, το οποίο χωράει μέσα του έναν σκιέρ θαλάσσης. Το μαραφέτι ονομάζεται «Sumo Tube» (στα ελληνικά σημαίνει «σωλήνας σούμο»). Μπαίνεις μέσα και μπορείς να κάνεις ό,τι σου καπνίσει. Να στριφογυρνάς σε άξονα 360 μοιρών την ώρα που σε σέρνει ταχύπλοο. Απλά να κρατιέσαι από τη λαβή και να γλιστράς πάνω στο κύμα. Γενικώς, να παίζεις σαν μικρό παιδί και πέρα βρέχει και έχει ο Θεός και μακριά από μας τα Μνημόνια, οι σκοτούρες και οι Βαγγελοβενιζέλοι.

Ο κασκαντέρ μέσα στην κούφια σβούρα της θαλάσσης ίδιος ο Τζέφρι δεν είναι. Αν τον σποτάρεις από μακριά, δεν θα σου έρθει η παρόρμηση να τον κράξεις για το Μνημόνιο; Δεν θα κοιτάξεις στην πλησιέστερη παραλία, μπας και εντοπίσεις να λιάζονται ο Πεταλωτής, ο Μόσιαλος, ο Γερουλάνος;

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

1 σχόλια:

Μόσχος Λαγκουβάρδος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΠΟΧΗ;

Γιατί δεν θέλουν τα κόμματα να είναι μεγάλη η αποχή; Μήπως δεν θέλουν να δει κάποιος παράγοντας, ότι τα κόμματα αυτά δεν εκπροσωπούν πια τους Έλληνες;

Μήπως η αποχή έχει μεγαλύτερα και σημαντικότερα αποτελέσματα από την συμμετοχή;

Δημοσίευση σχολίου