Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Η διαπλοκή είναι το μωρό τους!

Ο τρόπος με τον οποίο σκέπτονται κάποιοι Ευρωπαίοι για το ελληνικό ζήτημα είναι πολλές φορές αφοπλιστικά απλός, σε βαθμό που να διακρίνουμε σε αυτούς στοιχεία εμμονής. Για παράδειγμα, το έκτρωμα του ΕΝΦΙΑ δεν θα υπήρχε αν οι Γερμανοί δεν "έκριναν" ότι οι Έλληνες έχουν "περισσότερα" από τους ίδιους. Άντε τώρα να τους εξηγήσεις κι άντε να καταλάβουν. Αντίθετα, σε θέματα που θα έπρεπε να επιμένουν, όπως η διαπλοκή, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Λένε συχνά για τους φοροφυγάδες και για τη διαφθορά που διέπει τις συναλλαγές του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Ο λόγος τους είναι κενός περιεχομένου όσο οι Γερμανοί παρέχουν άσυλο στον Χριστοφοράκο! Είναι εξωφρενικό πέρα για πέρα! Οργανωμένα δίκτυα "μεσαζόντων" μοίρασαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε δημόσιους λειτουργούς για να μας "φορτώσουν" γερμανικά προϊόντα και έπειτα κατηγορούν εμάς ως διεφθαρμένους! Την ίδια ώρα οι Γερμανοί παρέχουν ασυλία στον άνθρωπο που οργάνωσε αυτό το δίκτυο.

Ας αντιστρέψουμε τους ρόλους και ας υποθέσουμε ότι ζούσε στην Ελλάδα ένας κακοποιός που είχε ζημιώσει με δισεκατομμύρια ευρώ το γερμανικό δημόσιο. Τι θα γινότανε; Οι Γερμανοί θα είχαν χαλάσει τον κόσμο και θα είχαν απαιτήσει να στείλουμε τον "διαβόητο" σιδηροδέσμιο στο Βερολίνο. Έπειτα θα ζητούσαν με κάθε τρόπο να επιστραφούν τα κλοπιμαία.

Στην περίπτωση Χριστοφοράκου η Ελλάδα δεν χάλασε τον κόσμο. Σαν να φοβήθηκε ότι θα στεναχωρούσε τους Γερμανούς φίλους μας. Επίσης δεν έκανε κάτι για να επιστρέψουν τα κλοπιμαία στην θέση τους. Το αντίθετο, έσπευσε να κουκουλώσει την υπόθεση και με την βούλα της Βουλής.

Υποψιαζόμαστε ότι η ανεπίσημη αιτιολογία τους είναι ότι στην εποχή του ψυχρού πολέμου η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας όφειλε να αντιδράσει με έναν τρόπο για να αποτρέψει την επιρροή των αντίστοιχων ομάδων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα. Ότι εκείνα τα χρόνια η Αθήνα είχε γίνει Βυρηττός του μεσοπολέμου με τα πρακτόρια να κάνουν πάρτι είναι γνωστό. Καταλαβαίνουμε επίσης ότι έτσι ή αλλιώς θα είχαμε από πάνω μας Γερμανούς! Ανατολικούς σε περίπτωση νίκης του σοσιαλισμού και Δυτικούς σε περίπτωση νίκης της Ελεύθερης Αγοράς. Αυτό που δεν καταλάβαμε έγκαιρα είναι πόσο βαθιά ήταν η διείσδυση των πρακτόρων στην ελληνική πολιτική σκηνή, πόσο βαθιά μπλεγμένα ήσαν σε αυτή την ιστορία τα δικά μας φυντάνια. Αλλιώς δεν εξηγείται το πόσο εύκολα έχουν συμφωνήσει να ξεχάσουμε τους μιζαδόρους...

Κι αφού έχουν συμβεί όλα αυτά, βγαίνουν κατά καιρούς Γερμανοί επίσημοι και μας κουνούν το δάκτυλο, κάνοντας τα νεύρα μας τσατάλι. Ας το "φάμε" κι αυτό! Νομίζετε ότι εκεί σταματάει το θέμα, στην συγκάλυψη των δικών τους ασχημιών στην Ελλάδα; Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι συνεχίζουν να κάνουν πλάτες στην διαπλοκή. Τα ίδια πρόσωπα εξακολουθούν και κρατούν όλες τις σημαντικές θέσεις στην Οικονομία, σαν να πρόκειται για οπλαρχηγούς που έχουν κατοχυρώσει περάσματα σε όλη την χώρα και μάλιστα σε ένα καθεστώς πλήρους αναρχίας. Τα πρόσωπα αυτά δεν θα μπορούσαν να σταθούν αν δεν είχαν την πλήρη στήριξη των Ευρωπαίων!

Όταν μία εταιρεία οφείλει μεγάλα ποσά στο τραπεζικό σύστημα, για παράδειγμα, και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, η επιβίωσής της μέσω νέων δανείων είναι απόδειξη διαπλοκής! Κι αυτό έχει συμβεί κατ΄ επανάληψη τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Έχουν αποκλείσει υγιείς επιχειρήσεις από την χρηματοδότηση για να ενισχύσουν οικονομικά εταιρείες οι οποίες δεν πρόκειται να επιστρέψουν τα δανεικά στον αιώνα τον άπαντα! Η πρακτική της εποχής Χριστοφοράκου συνεχίζεται! Με λεφτά του ελληνικού λαού κάνουν πολιτική. Συντηρούν μηχανισμούς που τους είναι χρήσιμοι για την επικυριαρχία τους στην Ελλάδα, αγνοώντας κάθε έννοια δικαίου.

Θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι όλα αυτά συμβαίνουν επειδή το ελληνικό τραπεζικό σύστημα λειτουργεί με "ελληνικό τρόπο". Είναι μία βολική εξήγηση, η οποία όμως δεν ισχύει για έναν πολύ απλό λόγο: Στις τράπεζες οι τροϊκανοί, δηλαδή οι Γερμανοί, έχουν επιτρόπους και δεν περνάει κουνούπι αν δεν δώσουν αυτοί την σύμφωνη γνώμη τους.

Στην αρχή φωνάξανε για την διαπλοκή. Σε τέτοιο βαθμό που δημιούργησαν την αίσθηση ότι κάτι επιτέλους θα άλλαζε. Στην πραγματικότητα έκαναν μία επίδειξη δύναμης για να κληθούν οι οπλαρχηγοί να δηλώσουν υποταγή. Κάτι σαν άσκηση επαναστατικής γυμναστικής ένα πράγμα.

Αυτό που δεν καταλάβαμε οι αφελείς είναι ότι η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας είναι τόσο σημαντική που οι ισχυροί δεν θα μας διευκολύνουν να δημιουργήσουμε ένα σοβαρό κράτος. Το αντίθετο! Θα ευνοούν την λειτουργία των κομιτάτων και των οπλαρχηγών. Η διαπλοκή δεν είναι αποτέλεσμα μιας δήθεν αβλεψίας τους, ούτε το αναγκαίο κακό. Είναι συνειδητή επιλογή. Είναι το δικό τους μωρό από την εποχή ακόμη της σύγκρουσης των ιδεολογιών. Δεν θα γίνουν πατροκτόνοι...

Θανάσης Μαυρίδης

capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου