Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Ποια δημοκρατία; Με το 1% των Ελλήνων να κατέχει το 56,1% του πλούτου;

Ας το επαναλάβουμε, γιατί εύκολα το ξεπεράσαμε. Το 1% των Ελλήνων κατέχει το 56,1% του συνολικού πλούτου της χώρας!!! Δηλαδή όλο το υπόλοιπο 99% του λαού κατέχει μόνο το 43,9% του πλούτου!!! Πιστεύει άραγε κάποιος σοβαρός άνθρωπος, ότι με τέτοια ανισότητα και υπερσυγκέντρωση πλούτου σε λίγα άτομα, μπορούμε να έχουμε πραγματική δημοκρατία στην Ελλάδα ή έχουμε στενή ολιγαρχία με δημοκρατικό φερετζέ; Για να μην κοροϊδευόμαστε δηλαδή και μεταξύ μας αδέρφια…

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse, το 1% των Ελλήνων κατέχει το 56,1% του συνολικού πλούτου της χώρας. Ενώ σύμφωνα με έρευνα που έγινε πέρυσι από την διεθνή εταιρία Wealth-X, 505 Έλληνες (που προφανώς ανήκουν στο ανωτέρω 1%) αυξάνουν τον πλούτο τους (σήμερα που λαός υποφέρει), κατά 37 περίπου εκατομμύρια ευρώ συνολικά (κρατηθείτε) το 24ωρο!!!

Αναρωτιόμαστε, ποιος άραγε πληρώνει το 100% των φόρων; Το 1% ή το 99%;;; Και ποιοι λέτε να μπορούν να συνεννοηθούν γρήγορα μεταξύ τους και να χαράξουν κοινή γραμμή εξουσίας; Το στενό και κλειστό 1% ή το ασυντόνιστο 99%; Άραγε αυτό το 1% τι είναι; Δεξιό ή Αριστερό; Τίποτα από τα δύο, αλλά και τα δύο μαζί. Στην πραγματικότητα δεν έχει χρώμα, ιδεολογία και εθνικότητα. Είναι μέρος της διεθνούς παγκοσμιοποιημένης ελίτ. Είναι η πραγματική ηγεσία της χώρας. Το δε υπόλοιπο 99% απλά διαιρείται τεχνητά σε αντίπαλες και αλληλομισούμενες «αγέλες», έτοιμες προς εκμετάλλευση.

Αλήθεια πιστεύετε ότι μπορούμε να μιλάμε σοβαρά για δημοκρατία στην Ελλάδα, με τέτοια ποσοστά κολοσσιαίας ανισότητας του πλούτου; Ας μην κοροϊδεύουμε λοιπόν τους εαυτούς μας. Ξεχάστε τη ανύπαρκτη δημοκρατία. Βλέπετε άραγε να κινείται τίποτα και κανένας; Παράλληλοι μονόλογοι δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων, για να έχουμε να λέμε δηλαδή και να εκτονωνόμαστε. Στην πράξη, κάνουμε ό,τι μας υποβάλει η προπαγάνδα των ΜΜΕ και το εντολοδόχο (στην άρχουσα τάξη) πολιτικό σύστημα. Κάνουμε όλοι ό,τι θέλει το 1% και σύμφωνα με τα συμφέροντά του.

Εκτός και αν καταλάβουμε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε ένα άλλο πραγματικά δημοκρατικό πολιτικό σύστημα και να εφαρμόσουμε ένα άλλο δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα συμβάλει στη συνεχή αναδιανομή του πλούτου για επιβίωση και ευτυχία της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού έθνους...

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου