Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Κοινοβουλευτικό «time out» από τον κόουτς Βενιζέλο μήπως ανατραπεί το αποτέλεσμα.

Η ψήφος εμπιστοσύνης που θεατρικά ζητά η κυβέρνηση από τον ίδιο τον εαυτό της αποδεικνύει ένα πράγμα. Ότι δεν μπορεί μέχρι στιγμής να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές προκειμένου να εκλέξει ΠτΔ. Ότι πάμε για εκλογές στις 22 ή 29 Μαρτίου 2015.

Επί της ουσίας, είναι μια δική της ενδοοικογενειακή υπόθεση και δεν αφορά κανέναν άλλον. Ούτε την αντιπολίτευση, ούτε πολύ περισσότερο το λαό. Είναι ένα ακόμα κοινοβουλευτικό «time out» από τον κόουτς Βενιζέλο για να πάει ο χρόνος πιο πίσω, μήπως και γίνει κάποιο θαύμα και ανατραπεί το αποτέλεσμα στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα.

Πιθανολογούμε δε ότι γίνεται κυρίως: 1) Για να συσπειρωθεί πρωτευόντως το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο άρχισαν να αμφισβητούν τον Βενιζέλο και δευτερευόντως η ΝΔ, όπου κι εκεί άρχισαν να αμφισβητούν τον Σαμαρά και έτσι να διασωθούν προς στιγμή οι Σαμαράς και Βενιζέλος, 2) Για να πέσει ο τσαμπουκάς του λαού που είχε αρχίσει να παίρνει αέρα, να θεωρεί ότι έρχονται εκλογές, να μην υπολογίζει την κυβέρνηση και να μην πληρώνει φόρους και ΕΝΦΙΑ και 3) Για να θεσπιστούν νέα σκληρότερα μέτρα σε βάρος του λαού, με δήθεν νωπή αναβάπτιση μέσα στη λαϊκή αντιπροσωπεία (Βουλή).

Είναι απλά μια επίφαση δημοκρατικότητας, μια πολιτική θεατρική παράσταση για πολιτικά ανώριμους θεατές.

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου