Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ποιό είναι το αδιέξοδο;


Αναρωτιέμαι... Εάν γινόταν μία δημοσκόπηση... Με θέμα "ποιο είναι το αδιέξοδο";... Τι θα έβγαζε; Δηλαδή... κυκλοφορούν δημοσκοπήσεις για το εάν η ΝΔ ή ο Σύριζα ή δεν ξέρω τι... Και υπάρχουν προτιμήσεις! Μα θα ήθελα μια δημοσκόπηση για το "αδιέξοδο". Και εάν έβγαινε κάποια πλειοψηφία που να συμφωνεί "ποιο είναι", τότε και μόνο τότε θα είχε νόημα να προτιμήσει κάποιος το κόμμα Χ από το κόμμα Ψ για τους τρόπους χειρισμού του αδιεξόδου. Εμένα πάντως μου αρέσει πολύ η αναδιανομή και, μετά, η ανεύρεση ...επενδυτών.

Το αδιέξοδο είναι ότι προσπαθούμε με αναχρονιστικές συνταγές γιαλαντζί να πείσουμε ηλίθιους να μας ψηφίσουν... Για να βγούμε από το αδιέξοδο. Που δεν θα βγούμε εύκολα από κανένα αδιέξοδο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε για όποιον λόγο έγινε και εξελίχθηκε όπως συνέφερε τον ...ντόπιο αρχηγό. Δεν μου αρέσει που μπήκαμε σε αυτή την Ένωση, όχι ότι δεν μ' αρέσει η Ένωση, ή δεν μ' αρέσει το ευρώ, αλλά παραείναι "τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά τους", βασικά γιατί μας κυβερνούν περίεργοι, από όσο καιρό θυμάμαι, και είμαστε σαν αγράμματοι βεδουίνοι με παντελόνια και Αϊφόουν, σε ένα καυτό γεωπολιτικό ρήγμα. Θα μου πείτε δυοῖν κακοῖν προκειμένοιν, όχι, δεν γούσταρα τον ...Βουλγάρικο παράδεισο.

Θυμάμαι πόσο εντύπωση μου είχε κάνει που έμοιαζε να υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ ΔΝΤ και "Ευρώπης", όσον αφορά το θέμα μας. Είχα γράψει τον Οκτώβριο του 2011 σχετικά. Και, ξανά, τον Νοέμβριο του 2012.

Το ότι το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο, το ξέρω πέρα από κάθε αμφιβολία. Το ότι οι Γερμανοί αρνούνται να διαγράψουν τα βερεσέδια που πήραν λαδώνοντας και εκμεταλλευόμενοι ότι είμαστε λιγούρια, λαμόγια, πεινάλες, ό,τι είμαστε (ή απλά εύπιστοι φτωχοί με λιγούρια, λαμόγια κλπ για κοτζαμπάσηδες), το έχω επίσης εμπεδώσει.

Διαγραφή με παραμονή στην ευρωζώνη; Ή διαγραφή με αποχώρηση από την ευρωζώνη;

Γιατί νομίζετε ότι πήγε ο Μπένυ και παίνεψε τους Οθωμανούς; Επειδή δεν είναι ...πατριώτης; Όχι βέβαια... "Εάν βγούμε από το ευρώ, πρέπει να τα έχουμε πολύ καλά με τους Τούρκους". Το είχε πει αυτό κάποιος χαμηλόβαθμος αλλοδαπός, αλλά αδυνατώ να βρω σχετική αναφορά... Αλλά το είχε πει...

Και θα έσπευδα να πανηγυρίσω, ότι εάν βγούμε από την Ευρωζώνη θα γλυτώσουμε από τα αιολικά... Αλλά τα χώνουν και στην Τουρκία... Βρε μπλέξιμο...

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου