Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Δασμοί στην Κινέζικη απάτη, για να προστατεύσουμε την Γερμανική απάτη

bloomberg.com
Μία ασήμαντη ειδησούλα που εμπεριέχει όλο το παραμύθι, όλη την υποκρισία, όλη την απάτη σχετικά με τις λεγόμενες "ανανεώσιμες πηγές ενέργειας" και την πνευματική μαλακία που τις περιτριγυρίζει.

Οι ΑΠΕ προωθούνται σαν σωτηρία από κάποια υποτιθέμενη ανθρωπογενή υπερθέρμανση επειδή δήθεν θα μειώσουν τις εκπομπές CO2 και την εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα. Έτσι δεν μας λένε οι διάφοροι αλήτες που παριστάνουν τους πλασιέ;

Και να που η δήθεν "Ευρώπη" (πες τους καλύτερα "Γερμανοί κατασκευαστές άχρηστων γκάτζετς") θέλουν δασμούς από τις Κινέζικες ΑΠΕ. Δηλαδή να γίνει ακριβότερη η "σωτηρία", ή, για την ακρίβεια, μόνο αυτοί, οι Γερμανοί, να μας σώζουν.

Φανταστείτε πώς θα αντιδρούσαν οι Γερμανοί βιομήχανοι εάν ο ΟΠΕΚ, ή η Ρωσία έκαναν dumping και τους πουλούσαν πετρέλαιο ή φυσικό αέριο σε τιμές κάτω του κόστους! Θα έβαζαν δασμούς; Μάλλον όχι. Θα έβαζαν και βάζουν φόρο στην κατανάλωση, αλλά αυτό είναι για δικό τους όφελος, και όχι για να "προστατεύσουν την ελεύθερη αγορά".

Το έχω πει και φοβάμαι ότι θα το δείτε προσεχώς, όσο η κρίση βαθαίνει: Επειδή η Κίνα εξάγει του σκοτωμού, όλη η Πρασινάδα και οι Οικωλογία θα χρησιμοποιηθεί για δασμούς σε βάρος των Κινέζικων προϊόντων (όσων τουλάχιστον δεν μπορούν να φτιαχτούν στην "Ευρώπη"). Μερικοί από εσάς θα πουν "μα αυτό είναι καλό, μας ...προστατεύει". Δεν προστατεύει εσάς χαϊβάνια, τους Γερμανούς και τους Γάλλους προστατεύει. Θυμηθείτε: Δανέζικη φέτα, "Ελληνικό" γιαούρτι με Γερμανικό γάλα, απαγορεύονται τα ...αμπέλια και, προπαντός, οικωλογία και ΑΠΕ. Πρέπει να πιστεύετε ότι θα σώσετε την Γη, πρέπει να πιστεύετε ότι οι ΑΠΕ θα το πετύχουν, και πρέπει να το κάντε με Γερμανικές ΑΠΕ, που επειδή είναι ακριβότερες από τις Κινέζικες, η Ευρώπη πρέπει να τις προστατεύσει.

Επί της ουσίας, οι ΑΠΕ, όλες οι ΑΠΕ (πλην μεγάλων υδροηλεκτρικών) δεν κάνουν τίποτα για καμία ενεργειακή σωτηρία κανενός αφού δεν υποκαθιστούν την συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, ούτε μειώνουν τα καύσιμα. Αλλά στέλνουν λεφτά στους Γερμανούς που τις προωθούν. Και καταστέλλουν την ζήτηση αφού είναι ένας πρόσθετος κεφαλικός, μη ανταποδοτικός φόρος.

Για το εάν η καταστολή της ζήτησης "σώζει" το αφήνω σε εσάς να το κρίνετε. "Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι" λέει το Ευαγγέλιο, δεν λέει οι "φτωχοί".

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου