Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Μα πόσο κοντή είναι η μνήμη μας.

Πάλι τα ίδια και τα ίδια.

Σαμαράς, Τσίπρας, Δήμας, Παπανδρέου, κ.ά.

"Αντιπαλότητες" για τα μάτια, που μόνο στόχο έχουν να μας τσουβαλιάζουν πιό πολύ.

Πόσο κοντή είναι η μνήμη μας. Γιατί δεν μπορούμε να καταλάβουμε το θέατρο σκιών που παίζουν. Αντιπαλότητες υπάρχουν πράγματι, αλλά μόνο ως το ποιος μας σφάζει, ποιος τρώει τις σάρκες μας και όχι στον πραγματικό στόχο τους. Έτσι κι αλλιώς στα "πράγματα" ή όχι όλοι τρώνε κάτι παραπάνω από ξεροκόμματο.

Τι είναι λοιπόν οι αντιπαλότητες. Απλά τα κουνήματα των διεθνών παικτών στα πιόνια που τους εκπροσωπούν στην Ελλάδα.

Γιατί μη μου πείτε πως δεν ξέρετε πως το Μητσοτακέικο, οι Παπανδρέου οι Καραμανλήδες, και όλα τα νεότερα μπουμπούκια όπως Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας, κ.ά. δεν κινούνται από αλλού. Δεν εξοφλούν γραμμάτια.

Ας μην φτάσουμε στη χούντα, όπου ο Κακλαμάνης έκανε συνεννοήσεις με τους Συνταγματάρχες για την επόμενη μέρα και γι' αυτή του την "αντίσταση" έφτασε και στο μέγιστο αξίωμα του προέδρου της Βουλής. Αφού από το παιδείας εξασφάλισε τους κομματικούς "επιστήμονες".

ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο για τον Ανδρέα. Χόρτασε αλλαγή ο κόσμος. Χόρτασε λεηλασία και ξεπούλημα. Όταν ξεπουλάς τα εθνικά θέματα τόσο εύκολα τότε δεν έχεις όρια στα υπόλοιπα. Και όπως είπε και ο Πάγκαλος, έπρεπε να τους τα πει για να τον ψηφίσουν.

Ανδρέας - Μητσοτάκης. Μεγάλη κόντρα... Λες και αν όντως υπήρχε κόντρα δεν θα τον έβαζε στη φυλακή. Απλά με τους γεροντοέρωτες ο Ανδρέας έγινε απρόβλεπτος και έπρεπε να φύγει. Πήγε στην άκρη με μια πολύ ωραία παράσταση. Η οποία είχε το μεγαλύτερο πλιάτσικο μέχρι τότε στην Ελλάδα και μάλιστα με οικουμενικό χρ'ωμα. Είναι παράδοξο. Το πλιάτσικο στην Ελλάδα, ενώ το κάνουν οι ίδιοι και ίδιοι, μετά από κάθε παράσταση που δίνουν, μεγαλώνει μια τάξη μεγέθους. Εγώ πάντως θυμάμαι ακόμα και τώρα μαζί με τους πανηγυρισμούς για την Πατουλίδου είχα και νέο φόρο στα καύσιμα 50 δρχ (25% αύξηση της τιμής). Κι ακόμα ακούω στα αυτιά μου τη Βασούλα Παπανδρέου να λέει πως μόλις έρθουμε στην εξουσία θα την καταργήσουμε. Ακόμα τα πληρώνουμε.

Και ποιος έκανε τη μεγαλύτερη αντιπολίτευση στο Μητσοτάκη; Οι Έβερτ, Κανελλόπουλος και Δήμας. Που αφού τα δώσαν οικουμενικά όλα στο γιο του Πέτρου, από ψηφιακά μέχρι Ολυμπιακό, ξαναρχίσαν τις "αντιπαλότητες".

Κάπου εκεί ένα αμούστακο παιδί, παίρνει το βάπτισμα την "εξουσίας" και της "προβολής" μιας και ένα αμούστακο παιδί, ξαφνικά συζητά σε εκπομπή επί ώρες με μια "καθηγήτρια" την κ. Παναγιωταρέα.

Στο κάδρο μπήκε και ο "καθηγητής" Σιμήτης και ακολούθησε πεδίο δόξης λαμπρό. Ολυμπιακοί, ευρώ και τα κουτάλια πήραν φωτιά. Ο Σαμαράς παρ' όλο που θα "εξαφανιζόταν" για δεκαετίες, του χάρισε έναν πρόεδρο και την αποφυγή εκλογών και ο Καραμαλής έκανε γαργάρα τα computer που τρελάθηκαν και άλλα αποτελέσματα βγάζαν στην αρχή και άλλα το πρωί με το που ξυπνήσαν οι "πολίτες". Ο Λαλιώτης είχε πάει στους server για να τους κάνει αέρα μη ζεσταθούν πολύ και δεν δουλέψουν.

Το εξαργύρωσε ο Κωστάκης με την πρωθυπουργία στις επόμενες εκλογές, που αφού έριξε τη μπαλωθιά για τους νταβατζήδες, μετά λογικά σκεπτόμενος λέει. Που να μπλέκω τώρα και χαλάρωσε. Α! Ο Κωστάκης θα αποκάλυπτε πόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί και ποιοι τα φάγαν, αλλά μόλις ανέλαβε την εξουσία, έκανε υπουργό δημοσίων έργων τον Σουφλιά, που τον τρέμαν όλοι οι εργολάβοι με πρώτο τον ΑΚΤΩΡΑ.

Ξανάρθε ο Γιωργάκης της γνωστής οικογενείας, με πολλά λεφτα να βλέπει, αλλά εμείς δεν τα είδαμε ποτέ. ΔNT, Clinton, χρέος από 130% μη βιώσιμο, 180% βιώσιμο και κάπου εκεί επανεμφανίζεται ο συμμαθητής Σαμαράς (εξαργύρωσε τη χάρη στο Σιμήτη), με υπόσχεση μόνο μιας εξεταστικής για το μνημόνιο.

Ο ψηλός αποδείχθηκε μεγάλος "Μελισανίδης" όχι ο πετρελαιάς φίλος του που ζει το American dream από τη Νίκαια στον Down Jones, ο άλλος. Και η εξεταστική έγινε όνειρο και το όνειρο φέρνει ένα "αμούστακο παιδί" που θαύμαζε η Παναγιωταρέα της Αμφίπολης και έβριζε ο Κωστάκης των Δεκεμβριανών πως οργάνωνε να κάψει τη χώρα μαζί με την πρεσβεία (μία είναι, όπως και το κόμμα). Και τότε έβαλε το Κόμμα τα στήθια του μπροστά για να προασπίσει το λίκνο της Δημοκρατίας, που θέλει να καταργήσει.

Και εκτός από το "αμούστακο παιδί" έρχεται και ο μυστακοφόρος σοφός, μετά από τις διαλέξεις που έκαναν σοφότερους τους ξένους, να ξαναεργαστεί για το λαό του, που τον πονάει κι ας μην άφησε ποτέ το ξένο διαβατήριο. Να ξεκουράσει λίγο και το συμμαθητή.

Κι αν εσείς πιστεύετε πως τώρα θα πάρουν πίσω φόρους, νόμους, αποκρατικοποιήσεις, ξεπουλήματα, γυρίστε πλευρό.

Τα νέα προσεχώς...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου