Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Και στα δικά σας!

Σε γενικές γραμμές το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη είναι σαν τον Σταύρο Θεοδωράκη. Η πολιτική του πρόταση θυμίζει συμπέρασμα από συζήτηση σε τηλεοπτικό πάνελ. Σούσουρο, πολλή λεζάντα, φιγούρα, κάμερα κατάφατσα, γωνίες λήψης μέσα στη ρομαντζάδα, ένταση ντεμέκ και μάχη τάχα μου δήθεν, χρώματα και φίλτρα στο φακό, όμορφη εικόνα, κλούβιο το αυγό.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε αντίθεση ακόμα και με τους ντεμοντέ πολιτικούς που φοράνε ξύλινο κοστούμι στη γλώσσα τους, δεν τα καταφέρνει ούτε στα λόγια. Με τα πολλά, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αινιγματικά λιγόλογος στις εκπομπές του λόγω στιλ και βαθύνοιας. Απλούστατα, δεν ξέρει καλά ελληνικά και η σιωπή τον βόλευε. Οι καλοί άνθρωποι εναντίον των κακών. Η κοινή λογική εναντίον του παλαιοκομματισμού και στο βάθος οι μπετονιέρες του εργολάβου.

Οπως αναμενόταν, ο Σταύρος προβλήθηκε από τον εργασιακό χώρο του, τα ΜΜΕ, πιο πολύ απ' όσο θα περίμενε και ο ίδιος. Αν μπορούσαν, θα του είχαν δώσει την πρωθυπουργία, την Προεδρία της Δημοκρατίας, την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών και το πρωινό του Mega για να κάνουν και οικονομία κλίμακος.

Χαμοσκοτωμός

Με τούτα και μ' εκείνα και μ' ένα σακίδιο στην πλάτη, ο Σταύρος κατόρθωσε να μπει στη Βουλή. Δεν είναι δα και κάνας άθλος. Εδώ έχουν μπει στον ναό της δημοκρατίας τόσοι και τόσοι, στον Σταύρακα θα διστάζαμε; Εχθές, με δόξα και τιμή, μπήκε εντός Κοινοβουλίου ο τηλεαστήρ για να ορκιστεί βουλευτής. Δεν φορούσε γραβάτα. Βγαίνοντας φορούσε μία, υποχρεώνοντάς σε να υποπτευθείς ότι εντός του Κοινοβουλίου έχει ανοίξει ρουχάδικο με αφορολόγητα ή εκπτωτικό κατάστημα του στιλ «Χαμοσκοτωμός, προλάβετε!».

Ο Σταύρος δεν μπήκε μόνος του στο Κοινοβούλιο. Συνολικά είναι 17 οι ποταμίσιοι βουλευτές που θα μας εκπροσωπήσουν. Μαζί με αυτούς είναι και οι τύποι που βλέπουμε, όλο χαρά, να φωτογραφίζονται λες και κέρδισαν το Τζόκερ (μπορεί και να έχουν δίκιο. Σταθερή δουλειά, λίγη η κούραση, ο μισθός πέφτει ντράγκα ντρούγκα). Πρώτη μούρη στο κιβούρι του έθνους ο Γιώργος Αμυράς τού «Μένουμε Ελλάδα» (αλλά ήθελε και να μείνει ευρωβουλή μέσω της Ν.Δ.), ο απίθανος πρώην γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης και ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός.

Να ζήσουμε καλά και αυτοί θα φροντίσουν να περνούν καλύτερα.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου