Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Πλαν Μπι με το κουμπί

Είναι αρκετά παράξενο που υπάρχουν τόσες πολλές ειδήσεις και σε λίγο καιρό δεν θα βρίσκουμε κανάλι να τις μεταδώσει!

Μέγα λάθος να μεμφόμεθα τους πολιτικούς, όταν πηγαίνουν διακοπές και δεν ασχολούνται με τα κοινά. Τη χρεοκοπία δεν την προκάλεσε ο παραθερισμός τους, αλλά η εργασία τους. Οπότε, καλό είναι να θεσπιστεί δωδεκάμηνη άδεια σε πρωθυπουργούς, υπουργούς και βουλευτές, μην τυχόν και ανακάμψουμε κάποτε.

Λαμπρή εξαίρεση στον κανόνα της εθνωφελούς απουσίας των πολιτικών είναι ο ΓΑΠ. Ελειπε συνέχεια από την Ελλάδα, αλλά, παρά ταύτα, κατόρθωσε να τη διαλύσει εξ αποστάσεως. Κανονικό αστροπελέκι μάς βρήκε κατακούτελα και η επίδραση του περάσματός του είναι πανίσχυρη μέχρι και σήμερα. Κάθε λιμάνι και κανό, κάθε καημός και Γιώργος.

Το σχέδιο Β το έχουμε ακούσει από τον Βαρουφάκη ίσα με καμιά δεκαριά φορές - όλες κατά τι διαφορετικές μεταξύ τους. Η απορία όλων είναι, όμως, άλλη: Σχέδιο Α υπήρχε; Και, αν υπήρχε, ήταν να τριγυρνά ο Βαρουφάκης με την κόκκινη ρίγα στον γιακά και τα χέρια στις τσέπες, να ξαμολάει λεκτικά φίδια και να κάνει τη λεζάντα του;

Σπάτουλα

Ο Βαρούφας, πάντως, δήλωσε σε μία από τις αναρίθμητες συνεντεύξεις του ότι, αν ήταν εκείνος πρωθυπουργός «θα το είχε πατήσει το κουμπί» για το σχέδιο Β. Το ευχάριστο από τη δήλωσή του είναι πως δεν έχει πειστεί ακόμα ότι είναι πρωθυπουργός ή κάτι ακόμα πιο χαϊχούικο (όπως πρόεδρος των ΗΠΑ, της Ρωσίας ή καλλιτεχνικός διευθυντής της Αννίτας Πάνια). Ομως, προκαλεί μια κάποια ανησυχία η πεποίθησή του ότι τα πολιτικά σχέδια ενεργοποιούνται με το πάτημα ενός κουμπιού. Μπορεί να νομίζει ότι η Ελλάδα θα περάσει στη δραχμή αλλάζοντας κανάλι στην τηλεόρασή του, πατώντας πλήκτρα στο τηλεκοντρόλ ή ανοιγοκλείνοντας τον αποχυμωτή του.

Ο κλάδος της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και γενικότερα της ενημέρωσης μαστίζεται από την οικονομική κρίση. Η χώρα δεν θα είχε χρειαστεί να βιώσει αυτήν τη δοκιμασία, αν τα ΜΜΕ είχαν μεριμνήσει έγκαιρα για την κρίση... περιεχομένου, που τα ταλαιπωρούσε επί χρόνια πολλά πριν από την κρίση. Αφού το «μούσι» έπεσε σύννεφο αυτά τα χρόνια και ξεμασχαλιάστηκαν οι καναλάρχες να σπατουλάρουν και να περνούν με χρυσόσκονη ό,τι πιο επιβλαβές παρήγαγε η Μεταπολίτευση, ήταν αναμενόμενο να συμβεί ό,τι συνέβη. Οταν αποθεώνεις το πρόβλημα και συκοφαντείς τη λύση, θα φας κάτι από χρεοκοπία σοταρισμένη με μπόλικη ξενοκρατία.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου