Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Αφορολόγητη* υπεράκτια πάλη

Η ΚΚΕ Α.Ε., που πούλησε κρατική συχνότητα σε οφσόρ, πανηγύρισε την έναρξη της προ 70ετίας επίθεσής της εναντίον της πατρίδας!

Πριν από 70 χρόνια, όταν είχε λήξει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και η Ελλάδα μπορούσε να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην πλευρά των νικητών για να αποκομίσει κέρδη, το ξενοκίνητο ΚΚΕ σήκωσε τα όπλα εναντίον της Ελλάδας επιδιώκοντας τον εδαφικό ακρωτηριασμό της και την υπαγωγή της στον σοβιετικό «παράδεισο», παρόλο που ο Στάλιν και οι Δυτικοί είχαν συμφωνήσει διαφορετικά! Αυτός ο μηχανισμός, που παρήγαγε περισσότερο έγκλημα απ' όσο μπορούσε να αντέξει η κοινωνία μας, έκανε μια πολυαίμακτη πρόβα κατάληψης της εξουσίας στην περίοδο της Κατοχής και ακολούθησε η αιματοχυσία στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1944.

Οι Ελληνες νίκησαν τους επίδοξους τυράννους τους και οι κομμουνιστές επανήλθαν με τη σύγκρουση του 1946-1949, όπου ξανά συνετρίβησαν από τους Ελληνες στρατιώτες. Ο «τρίτος γύρος» ξεκίνησε με την επίθεση στον σταθμό της Χωροφυλακής στο Λιτόχωρο, όπου οι κομμουνιστές δολοφόνησαν 13 χωροφύλακες και αιχμαλώτισαν τρεις.

Οφσόρ

Στην εκδήλωση που έγινε προς τιμήν των δολοφόνων του Λιτόχωρου, ο διευθύνων σύμβουλος της πάλαι ποτέ πολυεθνικής εταιρίας πωλήσεως παραφροσύνης (που ξέμεινε μια προβληματική στην Ελλάδα) Δ. Κουτσούμπας είπε: «Πριν από 70 χρόνια, από εδώ, από το Λιτόχωρο, άρχισαν να γράφονται οι ηρωικές σελίδες της μεγάλης εποποιίας του ΔΣΕ, όταν τη νύχτα της 30ής προς την 31η Μάρτη του 1946, ανήμερα των εκλογών, ομάδα ανταρτών πραγματοποιεί επίθεση εδώ στο Λιτόχωρο [...] Το χτύπημα στο Λιτόχωρο ήταν η πρώτη ένοπλη απάντηση στην τρομοκρατία [...] Στις 30 Μάρτη, 33 καταδιωκόμενοι αγωνιστές, οπλισμένοι και με επικεφαλής τον Υψηλάντη και τους Ανδρεάδη, Τζαβέλα, Φωτεινό κ.ά., χτυπούν τον Σταθμό Χωροφυλακής και τους παρακρατικούς τρομοκράτες. Ετσι άρχισε ο ένοπλος αγώνας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας [...] Τιμάμε το ΔΣΕ γιατί ο τρίχρονος αγώνας του υπήρξε δίκαιος, ηρωικός, μεγαλειώδης. Γιατί ο ΔΣΕ εξέφραζε τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειονότητας του πληθυσμού, ενάντια στα συμφέροντα των εκμεταλλευτών και καταπιεστών τους».

*Αλήθεια, τώρα που επαναπροκηρύσσονται οι τηλεοπτικές άδειες, το ΚΚΕ δεν πρέπει να ελεγχθεί για την πώληση του 902 σε οφσόρ εταιρία;

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου