Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Το θαύμα της επιμονής για το Όνομα της Μακεδονίας!

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Αν ξυπνήσουμε από τον πνευματικό λήθαργο, θα δούμε την αλλοτρίωση και θα τρομάξουμε. Τα πράγματα έχασαν την έννοιά τους. Είναι καθήκον μας να αγωνιστούμε για να βρουν τα πράγματα την έννοιά τους. Να μην εκλαμβάνουμε το ψεύτικο ως αληθινό. Όταν μας δίνουν ένα κάλπικο νόμισμα, να το επιστρέφουμε σ΄ αυτόν που μας το δίνει.

Κάλπικα νομίσματα είναι οι έννοιες των πραγμάτων στα περισσότερα τουλάχιστον, ιδίως σε αυτά με τα οποία πληρώνει η άρχουσα τάξη, την φτωχολογιά. Είναι γνήσιο νόμισμα η Δημοκρατία; Οπωσδήποτε όχι. Να μην το δεχθούμε. Να μην σκεφτόμαστε, αν κερδίζουμε ή όχι από το κάλπικο νόμισμα. Όσοι βολεύονται με την Δημοκρατία που υπάρχει υποκρίνονται ότι είναι γνήσιο το νόμισμα αυτό. Αυτοί έχουν και τα μέσα να επιβάλουν το κάλπικο ως γνήσιο.

Αν δεν το δεχθούμε, θα πέσουμε στην δυσμένειά τους. Προτιμάμε να γεμίσει ο τόπος αυτός κάλπικα νομίσματα και να έχουμε την ευμένεια των ισχυρών; Αυτό κάνουμε. Με αυτόν τον τρόπο δεν είναι μόνο τα ονόματα των πραγμάτων κάλπικα, αλλά και όσοι τα χρησιμοποιούν ως γνήσια.

Στα παιδιά όταν ζητούν κάτι και οι γονείς δεν θέλουν να τους το δώσουν, αλλάζουν θέμα, με κάτι άλλο πιο εντυπωσιακό. Το ίδιο γίνεται και με τους λαούς. Ποιός θα ασχοληθεί με την αλήθεια των ονομάτων; Είναι ένα θαύμα που η Ελλάδα επιμένει στην αλήθεια του Ονόματος της Μακεδονίας!

moschoblog.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου