Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Στράτος Λασκαρίδης και Τζέφρυ Παπαντρέος

Οι Μούσες καθορίζουν κάθε μορφή τέχνης και τα παντοειδή μούσια ορίζουντην ημεδαπή πολιτική σκηνή. Εκαστος στο είδος του.

O ποτεδήποτε τοποθετείται ο Τζέφρυ Παπανδρέου για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ο νους πολλών συλλεκτών γκουρμέ λαϊκών ασμάτων (λούμπεν για τους κακεντρεχείς) τρέχει μέχρι το κατώφλι του Στράτου Λασκαρίδη. Ο λαϊκός αοιδός Στράτος Λασκαρίδης έχει κυκλοφορήσει μια τριλογία που παραπέμπει στους σταθμούς της πολιτικής διαδρομής του Γιωργάκη.

Η πρώτη επιτυχία του είναι το «Σκότωσες ένα πεθαμένο» από το LP «Κύριε ελέησον». Αυτό το άσμα φέρνει στον νου το δαχτυλίδι που πήρε ο Παπανδρέου από τον Γκόλουμ Σημίτη για να ηγηθεί της πασοκάρας στις εκλογές του 2004. Ο μακέτος ήταν πολιτικά νεκρός και ο Γιωργάκης τον αποτελείωσε (μαζί και το λευκό ψηφοδέλτιο, που έθεσε κι αυτό υποψηφιότητα για την ηγεσία του πράσινου... συνδικάτου).

Μετά τον μίνι θρίαμβο του «Σκότωσες ένα πεθαμένο», ο Στράτος Λασκαρίδης επανατοποθετείται στον χάρτη των επιτυχιών με το «Ανέστησες τον πεθαμένο». Φυσικά, η «ανάσταση» του τεζαρισμένου ΠΑΣΟΚ επετεύχθη με το μαϊμουδέστερο των μαϊμουδένιων σκανδάλων: αυτό του Βατοπαιδίου. Η αλήθεια καλύφθηκε με τα λασπόνερα από την καταιγίδα της μπούρδας και τη μουσοπλημμύρα που εκτόξευαν σε καθημερινή βάση τα ΜΜΕ και η πασοκάρα των Ακηδων, των Τσουκάτων, των Μαντέληδων. Ο Τζέφρυ μαζί με την παπαρολογική - μιντιακή επιμελητεία του κατέλαβε το Μέγαρο Μαξίμου και ύστερα έδωσε τα κλειδιά της Ελλάδας στην τρόικα, την οποία τώρα την αποκαλούμε «θεσμοί», για να... τσούζει λιγότερο.

Τέλος, ο Στράτος Λασκαρίδης σφράγισε την επική τριλογία του με το «Ξαναπέθανες τον αναστημένο» (το οποίο κυκλοφόρησε και σε ζεϊμπέκικο - σημειολογικά ενδιαφέρουσα συνάφεια με τα ζεϊμπέκικα του Γιώργου).

Τώρα με την πανηγυρική αθώωση όλων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου ο αναστημένος Γιωργάκης ξαναπεθαίνει, διότι ξεφούσκωσε οριστικά και αμετάκλητα το Βατοπαίδι, το οποίο τον έφερε στην εξουσία. Φυσικά, παρά τους παράλληλους βίους των τραγουδιών του Λασκαρίδη με την καριέρα του Γιωργάκη, η διαφορά των δύο ανδρών είναι αγεφύρωτη. Ο Λασκαρίδης είναι συμπαθής και δεν μας έριξε στα δόντια των δανειστών. Μακάρι ο δυσπερίγραπτος Γιωργάκης να του έμοιαζε έστω και λίγο.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου