Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Τυπώνω - λαδώνω - καπελώνω

Του Προφήτη​​

Η Γερμανία ντύνει-στολίζει-νοικοκυρεύει όσους διαλύουν σε όφελός της τα ευρωπαϊκά έθνη

Μεγάλη υπόθεση η εκτυπωτική μηχανή.

Το είχε πει άλλωστε ο μέγας Ντε Γκωλ : "οι Αμερικανοί αγοράζουν τον Κόσμο μόνο με χαρτί και μελάνι". Ζήτησε μάλιστα και τον επαναπατρισμό του γαλλικού χρυσού από το Φορτ Νοξ όπου φυλασσόταν, τότε εγγύηση για το γαλλικό νόμισμα καθώς ίσχυε ο Χρυσούς Κανόνας. Λίγο μετά, όλως τυχαίως, ένας μπάσταρδος εβραϊκής καταγωγής υπήρξε πρωτεργάτης στον ρυπαρό "Μάη" των απλύτων, ο οποίος έριξε τον στρατηγό από την εξουσία.

Σήμερα η Γερμανία αγοράζει με χαρτί και μελάνι την απόλυτη ηγεμονία στην Ευρώπη, για την ακρίβεια την δίχως αμφισβητήσεις διατήρηση και επαύξηση της. Τον Ιανουάριο του 2019 η Μέρκελ κατέφτασε στην Αθήνα. Αφανώς ήρθαν οι βαλίτσες. Την Άνοιξη, η παράταξη της εθνικής προδοσίας συνεπικουρούμενη από μερικές κρίσιμες ψήφους ψήφισε το πούλημα της Μακεδονίας μας. Ώστε να ισχυροποιηθεί η καίρια για τα γερμανικά συμφέροντα επιρροή στα Βαλκάνια. Η σημασία των Πρεσπών υπογραμμίζεται στο πρόσφατο δημοσίευμα της DW που αποδομεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα, το οποίο αμήχανα έχει βουβαθεί σχετικά.

Πώς είπατε οι άσπονδοι φίλοι; Φαντασιώσεις ενός, δήθεν αντιευρωπαίου, εθνικιστή το ότι διακινούνται τεράστια ποσά σε μετρητά για σκοπούς που συνδέονται με άσκηση αθέατης πολιτικής;

Ο λόγος στην Μαρία Σπυράκη, νυν Ευρωβουλευτή της ΝΔ, η οποία τον Απρίλιο του 2014, δυο χρόνια μετά, αποκάλυψε στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου «Στον ενικό» στο STAR :

«Η Ελλάδα είχε bank run την περίοδο ανάμεσα στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, δηλαδή οι άνθρωποι πήγαιναν στις τράπεζες και έπαιρναν τα λεφτά τους. Αυτό ήταν κάτι που ποτέ δεν μπορούσε να πει ένας άνθρωπος στη θέση μου. Δεν μπορούσε δηλαδή να πει ότι μπορούσε να έρθει μια στιγμή που κάποιος θα πήγαινε στην τράπεζα και θα έλεγε "καλησπέρα σας, θέλω 10.000" και θα του έλεγε η τράπεζα "λυπούμεθα, δεν έχουμε". Γιατί εκεί θα τελείωναν όλα. Υπήρχε μια διαδικασία που ήταν πολύ οδυνηρή. Ήταν η διαδικασία της τροφοδοσίας της Ελλάδος με μετρητά. Έφευγε το αεροπλάνο από την Ελευσίνα, πήγαινε στην Ιταλία και επέστρεφε με μετρητά που πήγαιναν στην Τράπεζα της Ελλάδος και μοιράζονταν στις τράπεζες. Αυτό δεν το περιγράψαμε ποτέ. Δεν είχαμε και δικαίωμα να το πούμε ποτέ. Και προφανώς τη διήγηση δεν μπορώ να σας πω από ποιον την έχω, αλλά την έχω από εκείνους που το ήξεραν με όλη τους τη λεπτομέρεια».

Η Γερμανία αγόραζε τότε την διατήρηση της σταθερότητος του Ευρώ. Σώζοντας, θα πείτε, και την Ελλάδα από μιαν άτακτη χρεωκοπία. Ως παράπλευρη ωφέλεια, θα πω. Βασικά διέσωζαν το εργαλείο επιβολής των γερμανικών εξαγωγών και επιτεύξεως των τεραστίων γερμανικών πλεονασμάτων.

Εκτός αν ως ενήλικες πιστεύετε ακόμα στον Άγιο Βασίλη.

Ή μήπως αμφισβητείται σήμερα το "λάδωμα" του ΠΑΣΟΚ το 1998 από την Siemens με ένα εκατομμύριο μάρκα, τα οποία παρέδωσε ο Τσουκάτος στο κομματικό ταμείο με βαλίτσα; Και το ότι ο για γερμανικό λογαριασμό λιπαντής απαξάπαντος του ελληνικού πολιτικού συστήματος Χριστοφοράκος βρήκε άσυλο στο Μόναχο, διάγοντας εκεί πλουσιοπάροχο βίο;

Στις μέρες μας, κι ενώ εμάς απασχολεί η επίσκεψη του Κυριάκου στην καγκελαρία και τα ενδεχόμενα αποτελέσματα, την Μέρκελ απασχολούν βαλίτσες με προορισμό πάλι νότια, την Ιταλία.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ανακοινώθηκε ότι το κόμμα των 5 Αστέρων και το Δημοκρατικό Κόμμα, οι πρώην κομμουνιστές, ήρθαν σε συμφωνία για σχηματισμό νέας κυβερνήσεως υπό τον πρωθυπουργό Κόντε. Θέτοντας έτσι στο πολιτικό περιθώριο τον εθνικιστή Σαλβίνι, ο οποίος ευνοούμενος από τις δημοσκοπήσεις επεδίωκε πρόωρες εκλογές για να καταλάβει την εξουσία. Ενδεχόμενο απευκταίο για την Γερμανία, καθώς η ατζέντα Σαλβίνι ήταν σκληρά αντιμεταναστευτική, ερχόμενη σε αντίθεση με την γερμανική πολιτική των ανοιχτών ευρωπαϊκών συνόρων, ώστε η σε δημογραφικό μαρασμό Γερμανία να εύρει νέο εργατικό δυναμικό όπως και καταναλωτικό κοινό.

Συνωμοσιολογίες πάλι; Γερμανίδα η πλοίαρχος που συνέλαβε ο Σαλβίνι όταν παρά τη ρητή απαγόρευση αποβίβασε με το σκάφος της ανεπιθύμητους σε ιταλικό λιμάνι. Στέλεχος ΜΚΟ χρηματοδοτούμενης από τη Γερμανία ο υπεύθυνος της κατάληψης του ξενοδοχείου της, καταγγέλλει η ιδιοκτήτρια του City Plaza. Ενώ η πρώτη απαίτηση που προέβαλαν οι Ιταλοί κομμουνιστές, όταν άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με τα 5 Αστέρια, ήταν να ακυρωθεί η μεταναστευτική πολιτική της προηγουμένης κυβερνήσεως την οποία είχε επιβάλει ο Σαλβίνι.

Κάποιοι δοτοί του υπερεθνικού μορφώματος το οποίο εμφανώς έχει χάσει τον προορισμό του, καθώς επιβάλλει δια της βίας στις ευρωπαϊκές κοινωνίες να αποδεχθούν το αφανισμό τους με την εθνολογική αλλοίωση όπως και την ομοφυλοφιλική παρέκκλιση ως ομαλότητα, πασχίζουν να πείσουν πως ο Σαλβίνι δημαγωγεί με το μεταναστευτικό ενώ στο οικονομικό θα υποταχθεί άνευ όρων στις Βρυξέλλες. Συνεπώς, τζάμπα μάγκας.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Σαλβίνι χρησιμοποιεί την ξεκάθαρη θέση της ιταλικής κοινωνίας, την οποία ο ίδιος ενδυναμώνει, ότι δεν επιθυμεί την πλημμύρα της από λαθρομετανάστες και τα δεινά που αυτή φέρει, θέση την οποία συμμερίζεται το συντριπτικό ποσοστό και όλων των υπολοίπων ευρωπαίων, για να ενισχύσει την πολιτική του ισχύ. Με σκοπό, όταν θα είναι κυβερνήτης με ισχυρή εντολή, οι Βρυξέλλες να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν την Όγδοη Οικονομία του Κόσμου όπως την Ελλάδα του ολοκληρωτικά "λαδωμένου" πολιτικού συστήματος.

Έχει βάσιμες για τούτο προοπτικές. Από το 17% των εθνικών εκλογών πέρυσι απογειώθηκε στο 34% των Ευρωεκλογών φέτος, με τις δημοσκοπήσεις να του δίνουν πρόσφατα 38%. Κι αν τελικά σχηματισθεί κυβέρνηση από τους αντιπάλους του, αυτή στην συνείδηση των Ιταλών ψηφοφόρων θα φέρει το στίγμα μιας υπόγειας συναλλαγής εναντίον του ιταλικού εθνικού συμφέροντος, έξωθεν επιβεβλημένης, γεγονός το οποίο θα τον ενισχύσει περαιτέρω.

Ο Σαλβίνι δεν είναι Κυριάκος. Που όπως λένε οι κακές γλώσσες στην πρόσφατη συνάντηση κάλεσε τον Ιερώνυμο να κάνει διαρκώς δεήσεις υπέρ της υγείας του Τσίπρα, που ψήφισε εκείνος τις Πρέσπες και τον απάλλαξε απ' το βάρος.

Και δεν είναι διότι έχει πίσω του το Ιταλικό Κεφάλαιο. Εθνικό Κεφάλαιο, κάτι το οποίο πλέον απουσιάζει στην Ελλάδα. Διάφοροι ντενεκέδες έρχονται να παραστήσουν για λογαριασμό του Κυριάκου τη Θάτσερ με το ΤΙΝΑ [There Is No Alternative - Δεν υπάρχει εναλλακτική], συνεπώς σκάστε και υποταχθείτε στον Κυριάκο. Με ειρωνείες για την απουσία στιβαρού εθνικιστή ηγέτη ευρείας απηχήσεως. Όμως η ιστορική εξήγηση αποκρύπτεται.

Η Ελλάδα διαλύθηκε το 1974. Ο Καραμανλής εκτός του ότι νομιμοποίησε τους κομμουνιστές, την πολιτική εκπροσώπηση των ποταπών στρωμάτων, δίωξε το ελληνικό κεφάλαιο με πρόσχημα την δήθεν συνεργασία του με την Δικτατορία. Δεν έπρεπε να υπάρχει ισχυρή εθνική κεφαλαιακή βάση, καθώς ο σκοπός του ήταν να βάλει την χώρα στην ΕΟΚ-ΕΕ για πολιτικούς λόγους, ώστε να μην ξαναχάσουν οι πολιτικοί την νομή της εξουσίας από τους στρατιωτικούς. Η είσοδος μιας οικονομίας υπολειπόμενης σε ισχύ σε μια λέσχη πολλαπλώς ισχυροτέρων της θα εξαΰλωνε το κεφάλαιο εθνικού συμφέροντος, όπερ και εγένετο. Μετά δε το 1981 και τη λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ, ολοκληρωτικά. Ενώ ό,τι απέμενε το "καθάριζε" ο Κουφοντίνας.

Όταν δεν υπάρχει εθνικό κεφάλαιο η χώρα δεν έχει εθνικό συμφέρον. Έτσι έγινε δύσκολο να αναδειχθεί στην Ελλάδα σημαίνων εθνικιστής ηγέτης. Θα εκπροσωπούσε ποιους;

Μετά το 1974 η ελληνική παραγωγή φθίνει και σταδιακά, ιδίως μετά το 1980, η οικονομία γίνεται εισαγωγές, αντιπροσωπείες, μεταπράτες και νταραβεριτζήδες ξένων. Σε παράλληλη διαδρομή με την οικονομική απαξίωση επέρχεται εκείνη της πολιτικής εκπροσωπήσεως, αναδύεται μια πολιτική τάξη η οποία νοεί εαυτόν κυρίως ως ικανοποιητικό για τους ξένους τοποτηρητή.

Πίσω όμως από τον Σαλβίνι βρίσκεται η παγκοσμίως ισχυρή ιταλική παραγωγή η οποία πλήττεται βαρέως από την γερμανική ακαμψία του Ευρώ.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον το αν και κατά πόσον οι γερμανικές βαλίτσες θα πιάσουν τόπο και στην γείτονα. Καθώς ο ψόγος μας δεν κατευθύνεται προς τους Γερμανούς, οι οποίοι μετέρχονται μέσα ακριβώς για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του εθνικού τους κεφαλαίου, αλλά προς εκείνους τους κυβερνήτες της χώρας οι οποίοι μας κατέστησαν υποχείριά τους για ιδιοτελείς τους πολιτικές επιδιώξεις. Στο απόγειο της ισχύος της ναζιστικής Γερμανίας, μετά την έναρξη του Β' ΠΠ και την αστραπιαία τότε επικράτηση της, ένας από τους κορυφαίους συνεργάτες του Χίτλερ ρωτήθηκε για το πώς, αν και λίγοι σε σχέση με τους υπό κατοχή πληθυσμούς, θα κυβερνήσουν όλη την κατακτημένη Ευρώπη. Απάντησε "σε κάθε χώρα βρίσκουμε ως συνεργάτες χρήσιμα καθάρματα".

antinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου