Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Τι να κάνουμε

Του Αριστερού Ψάλτη

Συλλήβδην το πολιτικό προσωπικό, αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι ανήμπορο κι ανίκανο να κρατήσει την Ελλάδα στα πόδια της στη μετα-κορονοϊό εποχή.

Ο… νέος Μωυσής βουλιάζει σταδιακά στην ανυποληψία, προσπαθώντας μάταια να αποφύγει την συντριβή.

Σκάνδαλα, παρακράτος τραμπούκων αστυνομικών στενών του συνεργατών, καθεστωτικοί προπαγανδιστές με παχυλές αμοιβές, έλλειψη απτού σχεδίου ανάτασης της χώρας, συνθέτουν το σκηνικό της επικοινωνιακής εκμετάλλευσης του κορονοϊού.

Κοινώς, πλήρες αδιέξοδο από το οποίο ο Μητσοτάκης ενδεχομένως θα επιχειρήσει να απεγκλωβιστεί μέσω πρόωρων εκλογών.

Αυτό πάντως συνάγεται από τα 26 νομοσχέδια που σπεύδει να περάσει μέσα στον Ιούλιο. Ήτοι, κλείνουμε τις διαπλεκόμενες εκκρεμότητες και κατόπιν ζητούμε ανανεωμένη εντολή από τον λαό για να εφαρμόσουμε με νομιμοποίηση τα νέα μνημόνια που έρχονται.

Προφανώς, πείστηκε από το λιβάνισμα αυλοκολάκων ότι όντως είναι ο... νέος Μωυσής που θα οδηγήσει τον λαό στη γη της επαγγελίας. Μακάρι κύριε Μητσοτάκη οι πολιτικοί αριβισμοί να φτιάχναν ηγέτες. Σύντομα, εφόσον προβείτε στο απονενοημένο διάβημα, θα το διαπιστώσετε.

Ο... λαοπλάνος στον κόσμο του Μάρλμπορο. Δεν μπορεί να συντονιστεί με τίποτα και η βελόνα έχει κολλήσει στο... συριζαίικο λεφτά υπάρχουν. Στο μεταξύ, βαυκαλίζεται ότι θα γίνει ο νέος Αντρέας, αλλά ως γνωστόν η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Συνεπώς, όσοι περιμένουν λύτρωση εκ νέου εξ αριστερών ας αναθεωρήσουν.

Η Φώφη αυταπατάται πιστεύοντας ότι θα επαναφέρει στις μνήμες των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που αυτομόλησαν την προσωπικότητα του πατέρα της, και νυχθημερόν μας υπενθυμίζει... ότι ήμασταν εμείς που θεμελιώσαμε το ΕΣΥ, μην το ξεχνάτε. Ταυτόχρονα, αναμένει σήμα από το βαθύ ΠΑΣΟΚ για το αν θα παραμείνει αυτόνομη ή αν θα ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, ούτε η Φώφη πρόκειται να μας λυτρώσει.

Ο Κουτσούμπας καλά τα λέει, αλλά μέχρι εκεί. Δεν τολμάει να κάνει το μεγάλο άλμα και προτιμάει να μένει περιχαρακωμένος για να διασφαλιστεί το 5%. Επομένως, ούτε στο ΚΚΕ μπορούμε να στηριχτούμε.

Φρονούμε, ότι δεν αξίζει να αναφερθούμε στον Βελόπουλο και τον Βαρουφάκη. Πολιτικοί καιροσκόποι αμφότεροι, που απλώς είδαν φως και μπήκαν στη Βουλή. Κάποια στιγμή θα αντικατασταθούν από ανάλογους του είδους τους. Ήδη, οι υποψήφιοι είναι αρκετοί.

Το τραγικότερο όλων εντούτοις, είναι ότι η χώρα δεν διαθέτει... πάγκο ηγετών, και δυστυχώς με αυτούς θα πορευτούμε μέχρι να έρθει ο ηγέτης.

Βλέπετε, οι βασικοί πρωταγωνιστές των ταγών μας, έχουν αποδεχτεί πλήρως το νοσηρό σχέδιο του κονκλαβίου των Βρυξελλών και των λοιπών... συμμάχων για μετατροπή της χώρας σε αποικία.

Και θα κάνουν τα πάντα για να τους κρατήσουν στη ζωή μέχρι να το υλοποιήσουν.

Θέμα χρόνου είναι να βάλουν Μητσοτάκη, Τσίπρα κι όσους άλλους καταφέρουν, να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για να τα βρουν. Άλλωστε, στην Ελλάδα των μνημονίων το έργο έχει επαναληφθεί με επιτυχία.

Φυσικά, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τα συντρίμμια του κορονοϊού θα επικαλεστούν πάλι την αναγκαιότητα παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη, ή όποιου άλλου σχήματος προκύψει λόγω της διαμάχης ευρωπαϊκού Βορρά και Νότου, για να δικαιολογήσουν την αποικιακή ολοκλήρωση.

Δηλαδή, την απόλυτη οικονομική εξαθλίωση, την περάτωση των φυλακών ανθρώπινων ψυχών και την απώλεια εθνικής κυριαρχίας μέσω της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, ίσως και της Θράκης, με τους Τούρκους.

Κι επειδή, όπως είπαμε, δεν φαίνεται να έρχεται σύντομα ο ηγέτης, πολύ φοβούμαστε ότι έχουν μεγάλες πιθανότητες να υλοποιήσουν το… θεάρεστο έργο τους.

Διότι όταν από τον λοιμό περάσουμε στον λιμό, τότε η μονή σκέψη που θα επικρατεί είναι πως θα γεμίσει το στομάχι. Και είναι δεδομένο ότι πολλοί θα σπεύσουν να αρπάξουν την ελεημοσύνη που θα τους μοιράσουν για να το γεμίσουν, μεμψιμοιρώντας παράλληλα... που είναι αυτός ο ηγέτης που θα μας σώσει.

Μήπως -λέμε τώρα- το γέμισμα του στομαχιού θα πρέπει να περάσει σε δεύτερη μοίρα, μπας και σωθούμε από μόνοι μας μέχρι να έρθει αυτός ο ουτοπικός ηγέτης;

Για σκεφτείτε το λιγάκι.

Εκτός κι αν νομίζετε, ότι αν πχ. η αποχή αγγίξει το 70% (όνειρο θερινής νυκτός), το πολιτικό σύστημα δεν θα ανακρούσει πρύμναν εγκαταλείποντας τον εθνομηδενισμό προς σωτηρία της λατρευτής εξουσίας.

Ευκαιρία να το δοκιμάσετε, αν τελικά ο... νέος Μωυσής επιλέξει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Όσο κι αν χτυπιέστε κάτω αδέρφια, άλλη λύση δεν υπάρχει.

Τόσα χρόνια τους πιστεύουμε και καταντήσαμε να μετράμε δίφραγκα για να βγει ο μήνας.

Τουλάχιστον, ας φροντίσουμε να το κάνουμε σε αυτόνομο και κυρίαρχο χώρο.

Και ποιος ξέρει, ίσως τότε ο... Έλληνας από μηχανής θεός να μας ξαναθυμηθεί και να μας στείλει τον λυτρωτή.

Δεκτές, όποιες άλλες προτάσεις...

antinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου