Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Είπε ο Γιώργος “λεφτά υπάρχουν” και έρχεται η Τρόϊκα να τα βρεί

Μια ημέρα μετά τη ΔΕΘ καταφτάνει σήμερα στην Αθήνα η Τρόϊκα για να συντάξει τον  προϋπολογισμό του 2011. Μετά τις τοποθετήσεις του Γ. Παπανδρέου ότι λεφτά  υπάρχουν, ότι δεν θα θιγεί κανένας κι ότι θα βγούμε από το Μνημόνιο ίσως και  πριν το 2013, έρχεται το ίδιο το… Μνημόνιο να μας βάλει στη θέση μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο που πατά πόδι τη Δευτέρα στη χώρα μας, θα βρει μια πιο μαύρη εικόνα από εκείνη που  έχει αφήσει πριν απο μερικές εβδομάδες.

Θα βρει άδεια ταμεία που δε γεμίζουν με κανένα μέτρο. Θα βρει πτώση της
κατανάλωσης σε όλα τα επίπεδα, κι επομένως ύφεση. Θα βρει χιλιάδες λουκέτα και  αδυναμία πληρωμής από τις επιχειρήσεις των οφειλών τους.
Επίσης θα βρει αρνητική ανάπτυξη που αγγίζει το 4%, πληθωρισμό πάνω από 5,5%, ανεργία στο 12% και βάλε.
Επίσης, θα βρει ξανά τους φορτηγατζήδες στους δρόμους και κανένα κλειστό
επάγγελμα να μην έχει ανοίξει, τα χρέη των νοσοκομείων να αυξάνονται.
Τέλος, θα βρει έρημη χώρα από πλευράς επενδύσεων αφού κανείς δεν πατάει στην  Ελλάδα της οποίας η ανταγωνιστικότητα είναι πιο χαμηλά από τη Ρουάντα.
Θα βρεί μια χώρα διαλυμένη δηλαδή.
Φυσικά η Τρόϊκα και η κυβέρνηση είναι οι άμεσα υπεύθυνοι για το χάλι της
οικονομίας, αλλά αυτό δεν το βλέπουν. Οι Τροϊκάνοι θα έλθουν και θα απαιτήσουν  νέα μέτρα προκειμένου να δώσουν την Τρίτη δόση των 10 δις στο τέλος του χρόνου.
Θα ρίξουν και πάλι στο τραπέζι μειώσεις μισθών και επιδομάτων, περικοπές
συντάξεων, υψηλότερο ΦΠΑ, ακριβότερο πετρέλαιο και ότι μπορεί να φανταστεί ένας αρρωστημένος νους.
Και η κυβέρνηση φυσικά, έστω και σιωπηρά, θα τα αποδεχθεί αφού έχει υπογράψει το μνημόνιο, οπότε δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγματεύσεων. Όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Εμείς τι φταίμε όμως για όλα αυτά;
Σε κάθε περίπτωση, η πραγματική κυβέρνηση του τόπου (εκείνη του ΔΝΤ) έρχεται για να συντάξει έναν προϋπολογισμό κατοχής. Με νούμερα που δεν βγαίνουν παρά μόνο με νέες θυσίες του λαού και το 2011. Και με βασική αρχή ότι «δεν μας νοιάζει που θα τα βρείτε, απλά βρείτε τα».
Όταν ο άλλος τους λέει ότι λεφτά υπάρχουν, ε πήραν και οι Τροϊκάνοι θάρρος και ψάχνουν να τα βρουν.
http://www.antinews.gr/?p=61612

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου