Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Αποικιοκρατία

Σήμερα το μεσημέρι επιστρέφοντας από Πάτρα στην Αθήνα συνάντησα μεγάλη ουρά στα διόδια Κορίνθου. Ο λόγος ήταν πως οι φορτηγατζήδες είχαν κλείσει το μεγαλύτερο μέρος αφήνοντας ουσιαστικά ανοικτά τέσσερα σημεία. Δύο με πληρωμή και δύο με e pass. Την κατάσταση παρακολουθούσαν αμέτοχοι περίπου είκοσι αστυνομικοί μεταξύ των οποίων και"κίτρινα" γαλόνια.
Άρχισα να κορνάρω προτρέποντας και τους άλλους γύρω μου για να ανοίξουν τα διόδια να περάσουμε ελεύθερα για να ξεμπλοκάρει η ουρά. Κανένας δεν ακολούθησε.
Εν τω μεταξύ στις λωρίδες με e pass ήταν παρατεταγμένα περίπου 15 υπάλληλοι των διοδίων για να τις κρατούν ανοικτές για τους"καλούς" πελάτες. Οι καλές εταιρείες πάντα προέχουν τους "καλούς" πελάτες.

Κάνω αριστερά και φθάνω μέχρι τη μπάρα με τους υπαλλήλους να με ρωτούν τι κάνω. Τους λέω πάρτε τον αριθμό μου και ανοίξτε τη μπάρα και κατεβαίνω για να την ανοίξω. Πριν την ανεβάσω όλη την παρέλαβε ένας υπάλληλος λέγοντάς μου πως θα την χαλάσω.
Περνώντας τα διόδια Ελευσίνας βλέπω την αστυνομία να εκτρέπει όλη την κυκλοφορία προς Αττική οδό. Φτάνοντας στα διόδια δεν υπήρχε  βέβαια περίπτωση να είναι ανοικτά.
Πάλι τα ίδια.
Συμπέρασμα;
Αποικιοκράτες και νταβατζήδες.
Κ.Σ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου